This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12610%2F06%3A00007000%21RIV07-MSM-12610___/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12610%2F06%3A00007000%21RIV07-MSM-12610___
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
The effect of food supply on gonadal development of females and males of barb (Barbus barbus L.) was examined monitoring of gonads, its developmental stages respectively, from out off spawning season until the first reproduction activity. Barbs were devided into three groups feeding at different food quality levels expressed as proportion of natural and artificial food. Therefore, gonadosomatic index (GSI) was calculated and histological preparations were made from gonadal tissue at the beginning and end of study. The developmental stage IV was achieved in 34 % of females fed on the highest ration of natural food (40%) and were found almost able to ovulate. In the second group, developmental stage IV was similarly found in 32 % of females fed on 22% of natural food, but no female ready to ovulate was reported. Finally, in the last group, where barbs were allowed to feed on artificial diet only, developmental stage IV was not found. In males, positive effect of natural food supply on gonadal developme U ročků parmy obecné byl proveden experiment ukončený pohlavní dospělostí odchovávaných parem. Na začátku a na konci pokusu byly odebrány vzorky pohlavní tkáně pro stanovení jejich vývojového stádia a k určení pohlavní zralosti jednotlivých ryb. Parmy byly v průběhu pokusu krmeny rozdílným podílem živočišné a granulované potravy. Pro vyhodnocování pohlavní zralosti byl vypočítán GSI (gonadosomatický index) a byly použity histologické preparáty zhotovené z odebraných gonád. Bylo prokázáno, že jikernačky parmy krmené největším podílem živočišné potravy (40 % mražený plankton), dosáhly nejvyššího IV. stupně vývoje gonád a to u 34 % z celkového počtu sledovaných jikernaček, kdy jedna byla takřka schopná výtěru. Ve skupině krmené mraženým planktonem z 22 % bylo tohoto stádia dosaženo u 32 % sledovaných jikernaček, ale ani jedna nebyla schopná výtěru. Ve skupině krmené pouze suchou granulovanou potravou se toto stádium nevyskytovalo vůbec. U mlíčáků, kterým byla do potravy přidána určitá složka živočišného U ročků parmy obecné byl proveden experiment ukončený pohlavní dospělostí odchovávaných parem. Na začátku a na konci pokusu byly odebrány vzorky pohlavní tkáně pro stanovení jejich vývojového stádia a k určení pohlavní zralosti jednotlivých ryb. Parmy byly v průběhu pokusu krmeny rozdílným podílem živočišné a granulované potravy. Pro vyhodnocování pohlavní zralosti byl vypočítán GSI (gonadosomatický index) a byly použity histologické preparáty zhotovené z odebraných gonád. Bylo prokázáno, že jikernačky parmy krmené největším podílem živočišné potravy (40 % mražený plankton), dosáhly nejvyššího IV. stupně vývoje gonád a to u 34 % z celkového počtu sledovaných jikernaček, kdy jedna byla takřka schopná výtěru. Ve skupině krmené mraženým planktonem z 22 % bylo tohoto stádia dosaženo u 32 % sledovaných jikernaček, ale ani jedna nebyla schopná výtěru. Ve skupině krmené pouze suchou granulovanou potravou se toto stádium nevyskytovalo vůbec. U mlíčáků, kterým byla do potravy přidána určitá složka živočišného
dcterms:title
The effect of food supply on gonadal development of females and male of barb (Barbus barbus) in controlled conditions Vliv rozdílné potravy používané při odchovu parem obecných v kontrolovaných podmínkách na vývoj jejich gonád Vliv rozdílné potravy používané při odchovu parem obecných v kontrolovaných podmínkách na vývoj jejich gonád
skos:prefLabel
The effect of food supply on gonadal development of females and male of barb (Barbus barbus) in controlled conditions Vliv rozdílné potravy používané při odchovu parem obecných v kontrolovaných podmínkách na vývoj jejich gonád Vliv rozdílné potravy používané při odchovu parem obecných v kontrolovaných podmínkách na vývoj jejich gonád
skos:notation
RIV/60076658:12610/06:00007000!RIV07-MSM-12610___
n4:strany
25-32
n4:aktivita
n8:Z
n4:aktivity
Z(MSM6007665809)
n4:cisloPeriodika
1
n4:dodaniDat
n9:2007
n4:domaciTvurceVysledku
n5:3383466 n5:9615210 n5:1799630
n4:druhVysledku
n18:J
n4:duvernostUdaju
n7:S
n4:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
506729
n4:idVysledku
RIV/60076658:12610/06:00007000
n4:jazykVysledku
n12:cze
n4:klicovaSlova
Barbus barbus; gonads; breed under controlled conditions; histology; diet
n4:klicoveSlovo
n11:breed%20under%20controlled%20conditions n11:Barbus%20barbus n11:histology n11:diet n11:gonads
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[690BA2E12A0B]
n4:nazevZdroje
Bulletin VÚRH Vodňany
n4:obor
n13:GL
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n9:2006
n4:svazekPeriodika
42
n4:tvurceVysledku
Hamáčková, Jitka Vorlíčková, P. Policar, Tomáš Kozák, Pavel
n4:zamer
n17:MSM6007665809
s:issn
0007-389X
s:numberOfPages
8
n15:organizacniJednotka
12610