This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12610%2F05%3A00006307%21RIV06-MSM-12610___/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12610%2F05%3A00006307%21RIV06-MSM-12610___
rdf:type
skos:Concept n6:Vysledek
dcterms:description
Cílem práce bylo ověření tradovaného předpokladu o delší údržnosti masa okouna v porovnání s některými dalšími druhy sladkovodních ryb. Výzkum rozvoje a dynamiky mikrobiálních změn byl sledován na filetech a separátu masa okouna říčního (Perca fluviatilis), kapra obecného (Cyprinus carpio) a pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss). Byl zkoumán rozsah a rozdílnost v obsahu mikrobiálních změn v mase výše uvedených druhů ryb a vliv technologické úpravy masa skladovaného při dvou teplotách - teplotě 3 oC (jako doporučené teplotě pro skladování masa ryb) a při teplotě 15 oC (jako limitní teplotě, která by se už neměla během zpracování a distribuce rybích výrobků vyskytovat). Z této práce vyplývá, že maso okouna nepatří mezi masa, která by měla svůj výrazný vnitřní mechanismus (daný enzymovým vybavením, pH apod.), který by blokoval nebo omezoval rozvoj mikroorganismů během doby skladování masa. Cílem práce bylo ověření tradovaného předpokladu o delší údržnosti masa okouna v porovnání s některými dalšími druhy sladkovodních ryb. Výzkum rozvoje a dynamiky mikrobiálních změn byl sledován na filetech a separátu masa okouna říčního (Perca fluviatilis), kapra obecného (Cyprinus carpio) a pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss). Byl zkoumán rozsah a rozdílnost v obsahu mikrobiálních změn v mase výše uvedených druhů ryb a vliv technologické úpravy masa skladovaného při dvou teplotách - teplotě 3 oC (jako doporučené teplotě pro skladování masa ryb) a při teplotě 15 oC (jako limitní teplotě, která by se už neměla během zpracování a distribuce rybích výrobků vyskytovat). Z této práce vyplývá, že maso okouna nepatří mezi masa, která by měla svůj výrazný vnitřní mechanismus (daný enzymovým vybavením, pH apod.), který by blokoval nebo omezoval rozvoj mikroorganismů během doby skladování masa. The aim of the work was to verify some presumptions about longer shelf life of perch flesh in comparison to some other freshwater fish species. Research on development and dynamics of microbiological changes were observed in separated flesh of perch (Perca fluviatilis), rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and common carp (Cyprinus carpio). Investigations were focused on extent and differences of microbiological changes of fish flesh and on the influence of the technological treatment of flesh stored at two temperatures: 3 °C (as recommended temperature for fish flesh storage) and 15 °C (as limited temperature which sometimes appears during fish processing or product distribution). Perch flesh does not belong among fish flesh, which has a certain inner mechanisms (given by different enzyme equipment, pH, etc.), which blocks or inhibits development of improper microorganisms during storage.
dcterms:title
Sledování mikrobiologických ukazatelů při skladování masa některých sladkovodních ryb Sledování mikrobiologických ukazatelů při skladování masa některých sladkovodních ryb Monitoring of the microbiological parameters of flesh of some freshwater fish species at storage
skos:prefLabel
Monitoring of the microbiological parameters of flesh of some freshwater fish species at storage Sledování mikrobiologických ukazatelů při skladování masa některých sladkovodních ryb Sledování mikrobiologických ukazatelů při skladování masa některých sladkovodních ryb
skos:notation
RIV/60076658:12610/05:00006307!RIV06-MSM-12610___
n3:strany
139-148
n3:aktivita
n15:Z
n3:aktivity
Z(MSM6007665809)
n3:cisloPeriodika
4
n3:dodaniDat
n14:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n10:8772061 n10:4036964
n3:druhVysledku
n7:J
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
543015
n3:idVysledku
RIV/60076658:12610/05:00006307
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
fish flesh; separate; microbiological changes; perch; trout; carp
n3:klicoveSlovo
n11:trout n11:perch n11:carp n11:fish%20flesh n11:separate n11:microbiological%20changes
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[283C194F2BCA]
n3:nazevZdroje
Bulletin VÚRH Vodňany
n3:obor
n8:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n14:2005
n3:svazekPeriodika
41
n3:tvurceVysledku
Novik, I. Kouřil, Jan Podola, M. Vácha, František
n3:zamer
n18:MSM6007665809
s:issn
0007-389X
s:numberOfPages
10
n13:organizacniJednotka
12610