This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12https://schema.org/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12610%2F05%3A00006282%21RIV06-MSM-12610___/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12610%2F05%3A00006282%21RIV06-MSM-12610___
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Supplemental cereal feeding (wheat, maize and triticale) compared to control group with natural food only) and its effect on organoleptic characteristics of common carp (Cyprinus carpio) flesh was investigated in fish from ponds in Třeboň region (Czech Republic). Panel of evaluators judged odour, taste, flavour and consistence of fish flesh. A protocol with an unstructured graphic scale was used for expressing the intensity of perception. Ten evaluators participated to the classification and the evaluation was repeated three-times. The best values of taste were determined in the group which was fed with triticale (102 mm). Other groups achieved slightly worse results, in the concrete wheat (188 mm), control group (201mm) and the worst group was maize where maize was consumed (214 mm). Statistically conclusive influence (at the level of significance p<0,05) of cereal additional feeding on organoleptic characteristics of common carp flesh wasn't proved. Analysys of organoleptic characteristic o Supplemental cereal feeding (wheat, maize and triticale) compared to control group with natural food only) and its effect on organoleptic characteristics of common carp (Cyprinus carpio) flesh was investigated in fish from ponds in Třeboň region (Czech Republic). Panel of evaluators judged odour, taste, flavour and consistence of fish flesh. A protocol with an unstructured graphic scale was used for expressing the intensity of perception. Ten evaluators participated to the classification and the evaluation was repeated three-times. The best values of taste were determined in the group which was fed with triticale (102 mm). Other groups achieved slightly worse results, in the concrete wheat (188 mm), control group (201mm) and the worst group was maize where maize was consumed (214 mm). Statistically conclusive influence (at the level of significance p<0,05) of cereal additional feeding on organoleptic characteristics of common carp flesh wasn't proved. Analysys of organoleptic characteristic o Je uveden vliv doplňkového krmení obilovinami (pšenice, kukuřice a tritikale) na organoleptické vlastnosti masa kapra obecného (Cyprinus carpio) odchovávaného v oblasti Třeboně, ČR.Panel hodnotitelů posuzoval chuť, vůni, příchuť a texturu rybího masa. 10 hodnotitelů provedlo opakované posuzování třikrát, vyjádření bylo hodnoceno podle nestrukturované grafické stupnice. Nejlepších výsledků bylo dosaženo u masa kapra s příkrmem tritikale (102 mm). Vliv přikrmu ostatních obilovin se projevil v mírně horších výsledcích - pšenice 188 mm, kukuřice 214 mm. Statistické hodnocení průkaznosti na úrovni p<0,05 však nepotvrdilo průkatznost rozdílu. Na základě této organoletické analýzy můžeme mluvit o tendenci s mírně příznivým vlivem obiloviny tritikale a mírně nepříznivým vlivem přikrmování kukuřice.
dcterms:title
Influence of cereal additional feeding to organoleptical characteristic on common carp (Cyprinus carpio) flesh Influence of cereal additional feeding to organoleptical characteristic on common carp (Cyprinus carpio) flesh Vliv doplňkového krmení obilovinami na organoleptické vlastnosti masa kapra obecného (Cyprinus carpio)
skos:prefLabel
Influence of cereal additional feeding to organoleptical characteristic on common carp (Cyprinus carpio) flesh Influence of cereal additional feeding to organoleptical characteristic on common carp (Cyprinus carpio) flesh Vliv doplňkového krmení obilovinami na organoleptické vlastnosti masa kapra obecného (Cyprinus carpio)
skos:notation
RIV/60076658:12610/05:00006282!RIV06-MSM-12610___
n3:strany
78
n3:aktivita
n19:Z
n3:aktivity
Z(MSM6007665809)
n3:dodaniDat
n11:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n16:4036964
n3:druhVysledku
n8:D
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
524644
n3:idVysledku
RIV/60076658:12610/05:00006282
n3:jazykVysledku
n4:eng
n3:klicovaSlova
kapr obecný; přikrmování obiolovinou; organoleptické hodnocení; příchuť; vůně; chuť; textura
n3:klicoveSlovo
n13:kapr%20obecn%C3%BD n13:p%C5%99%C3%ADchu%C5%A5 n13:textura n13:p%C5%99ikrmov%C3%A1n%C3%AD%20obiolovinou n13:organoleptick%C3%A9%20hodnocen%C3%AD n13:v%C5%AFn%C4%9B n13:chu%C5%A5
n3:kontrolniKodProRIV
[6F2AAE4778D3]
n3:mistoKonaniAkce
České Budějovice
n3:mistoVydani
Vodňany
n3:nazevZdroje
New Challenges in Pond Aquaculture
n3:obor
n20:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n11:2005
n3:tvurceVysledku
Vejsada, P. Hůda, Jan Vácha, František
n3:typAkce
n9:EUR
n3:zahajeniAkce
2005-04-26+02:00
n3:zamer
n10:MSM6007665809
s:numberOfPages
1
n21:hasPublisher
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický
n12:isbn
80-85887-56-8
n14:organizacniJednotka
12610