This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n12http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n7https://schema.org/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12610%2F04%3A00005834%21RIV%2F2005%2FMSM%2F126105%2FN/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12610%2F04%3A00005834%21RIV%2F2005%2FMSM%2F126105%2FN
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Byl zkoumán vliv anestetika (hřebíčkový olej) při koncentracích 0,033 ml.l-1, 0,067 ml.l-1 a 0,1 ml.l-1na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus). Panel hodnotitelů posuzoval vůni, chuť, pachuť a konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byl použit protokol s nestrukturovanou grafickou stupnicí. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a bylo 3 krát opakováno. Při hodnocení vůně nebyl prokázán statisticky průkazný vliv použitého anestetika (při hladině významnosti p <0,05). U kontrolní skupiny byla zjištěna hodnota 82,6 mm, u pokusné skupiny s koncentrací anestetika 0,033 ml.l-1 byla změřena hodnota 67,3 mm, u skupiny s koncentraci 0,067 ml.l-1 byla změřena hodnota 107,3 mm a u skupiny s koncentrací anestetika 0,1 ml.l-1 byla zjištěna hodnota 112mm. Chuť masa byla nejlépe vyhodnocena u kontrolní skupiny ryb, které nebyly vystaveny působení hřebíčkového oleje. Zvyšováním koncentrace anestetika bylo dosaženo menších rozdílů v hodnocení chuti masa, ale významnost rozd Byl zkoumán vliv anestetika (hřebíčkový olej) při koncentracích 0,033 ml.l-1, 0,067 ml.l-1 a 0,1 ml.l-1na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus). Panel hodnotitelů posuzoval vůni, chuť, pachuť a konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byl použit protokol s nestrukturovanou grafickou stupnicí. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a bylo 3 krát opakováno. Při hodnocení vůně nebyl prokázán statisticky průkazný vliv použitého anestetika (při hladině významnosti p <0,05). U kontrolní skupiny byla zjištěna hodnota 82,6 mm, u pokusné skupiny s koncentrací anestetika 0,033 ml.l-1 byla změřena hodnota 67,3 mm, u skupiny s koncentraci 0,067 ml.l-1 byla změřena hodnota 107,3 mm a u skupiny s koncentrací anestetika 0,1 ml.l-1 byla zjištěna hodnota 112mm. Chuť masa byla nejlépe vyhodnocena u kontrolní skupiny ryb, které nebyly vystaveny působení hřebíčkového oleje. Zvyšováním koncentrace anestetika bylo dosaženo menších rozdílů v hodnocení chuti masa, ale významnost rozd The influences of different concentrations (0,033 ml/l-1, 0,067 ml/l-1, 0.1 ml/l-1) of an anaesthetic (clove oil) on organoleptic characteristics of fish meat from Nile tilapia (Oreochromis niloticus) were observed. We evaluated these characteristics smell, taste, smack, and consistence to the protocol. The Classification passed 3 times over during one day. On the evaluation alone participated ten examiners. At p < 0,05 the influence of the anaesthetic on smell wasn't statistically conclusive. The values of the control group (82,6 mm) were larger than that in the group with the concentration 0,033 ml.l-1 (67,3 mm), but there were lover than in the groups with the concentrations 0,067 ml.l-1 (107,3 mm) and 0,1 ml.l-1 (112mm). The best evaluation of taste obtained the control group (74 mm) By increasing the concentration of the anaesthetic in water, the values of the sensorial analysis slightly increased, but without any statistical demonstrativeness at p < 0,05. Differences between groups
dcterms:title
Vliv anestetika (hřebíčkového oleje) na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus) Anaesthetic (clove oil) influence on organoleptic charakteristics of nile tilapie (Oreochromis niloticus) flesh Vliv anestetika (hřebíčkového oleje) na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus)
skos:prefLabel
Anaesthetic (clove oil) influence on organoleptic charakteristics of nile tilapie (Oreochromis niloticus) flesh Vliv anestetika (hřebíčkového oleje) na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus) Vliv anestetika (hřebíčkového oleje) na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus)
skos:notation
RIV/60076658:12610/04:00005834!RIV/2005/MSM/126105/N
n4:strany
251-256
n4:aktivita
n11:Z
n4:aktivity
Z(MSM 126100001)
n4:dodaniDat
n13:2005
n4:domaciTvurceVysledku
n10:4036964 n10:8772061
n4:druhVysledku
n5:D
n4:duvernostUdaju
n15:S
n4:entitaPredkladatele
n9:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
592623
n4:idVysledku
RIV/60076658:12610/04:00005834
n4:jazykVysledku
n16:cze
n4:klicovaSlova
clove oil;tilapie nilotic;smell;taste;smack;cosistence
n4:klicoveSlovo
n6:taste n6:smell n6:cosistence n6:tilapie%20nilotic n6:smack n6:clove%20oil
n4:kontrolniKodProRIV
[C053736DD6C3]
n4:mistoVydani
České Budějovice
n4:nazevZdroje
Sborník příspěvků studentů DSP z konference s mezinárodní účastí. [Díl] 1
n4:obor
n20:GL
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:rokUplatneniVysledku
n13:2004
n4:tvurceVysledku
Vejsada, P. Kouřil, Jan Vácha, František
n4:zamer
n14:MSM%20126100001
s:numberOfPages
6
n19:hasPublisher
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
n7:isbn
80-7040-677-1
n12:organizacniJednotka
12610