This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21https://schema.org/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12610%2F04%3A00005831%21RIV%2F2005%2FMSM%2F126105%2FN/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12610%2F04%3A00005831%21RIV%2F2005%2FMSM%2F126105%2FN
rdf:type
skos:Concept n19:Vysledek
dcterms:description
Byl zkoumán vliv anestetika (2-phenoxyethanol) při různých koncentracích (0,4 ml.l-1, 0,6 ml.l-1 a 1 ml.l-1) na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus). Panel hodnotitelů posuzoval vůni, chuť, pachuť a konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byl použit protokol s nestrukturovanou grafickou stupnicí. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a bylo 3 krát opakováno. Při hodnocení vůně nebyl prokázán statisticky průkazný vliv použitého anestetika (při hladině významnosti p < 0,05). Z našich výsledků vyplývá, že použité anestetikum nemělo průkazný vliv na změnu organoleptických vlastností masa tilapie nilské Byl zkoumán vliv anestetika (2-phenoxyethanol) při různých koncentracích (0,4 ml.l-1, 0,6 ml.l-1 a 1 ml.l-1) na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus). Panel hodnotitelů posuzoval vůni, chuť, pachuť a konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byl použit protokol s nestrukturovanou grafickou stupnicí. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a bylo 3 krát opakováno. Při hodnocení vůně nebyl prokázán statisticky průkazný vliv použitého anestetika (při hladině významnosti p < 0,05). Z našich výsledků vyplývá, že použité anestetikum nemělo průkazný vliv na změnu organoleptických vlastností masa tilapie nilské The influences of different concentrations (0,4 ml.l-1, 0,6 ml.l-1, 1 ml.l-1) of an anaesthetic (2- phenoxyethanol) on organoleptic characteristics of fish meat from Nile tilapia (Oreochromis niloticus) were observed. A panel of evaluators judged odour, taste, flavour and consistence. A protocol with an unstructured graphic scale was used for perception formulation. On the classification there were ten critics participated and it was three-times repeated. The influence of used anaesthetic on odour wasn't statistically conclusive (significance level p < 0,05). Conclusions from the evaluation of consistence are similar, like it was in the previous sensorial characteristics. It results from our results, that the used anaesthetic didn't had a significant influence on changes of organoleptic characteristics of flesh from Nile tilapia.
dcterms:title
Anaesthetic 2-phenoxyethanol influence on organoleptic characteristics of Nile Tilapia (Oreochromis niloticus) flesh Vliv anestetika 2-phenoxyethanol na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus) Vliv anestetika 2-phenoxyethanol na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus)
skos:prefLabel
Vliv anestetika 2-phenoxyethanol na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus) Vliv anestetika 2-phenoxyethanol na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus) Anaesthetic 2-phenoxyethanol influence on organoleptic characteristics of Nile Tilapia (Oreochromis niloticus) flesh
skos:notation
RIV/60076658:12610/04:00005831!RIV/2005/MSM/126105/N
n3:strany
151-154
n3:aktivita
n16:Z
n3:aktivity
Z(MSM 126100001)
n3:dodaniDat
n9:2005
n3:domaciTvurceVysledku
n4:4036964 n4:8772061 n4:3383466
n3:druhVysledku
n10:D
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
592625
n3:idVysledku
RIV/60076658:12610/04:00005831
n3:jazykVysledku
n12:cze
n3:klicovaSlova
anaesthetic;Nile tilapia;odour;taste;flavour;consistence;sensory analyses
n3:klicoveSlovo
n8:sensory%20analyses n8:anaesthetic n8:consistence n8:odour n8:flavour n8:taste n8:Nile%20tilapia
n3:kontrolniKodProRIV
[BEC86E6014C0]
n3:mistoKonaniAkce
Vodňany
n3:mistoVydani
Vodňany
n3:nazevZdroje
VII. Česká ichtyologická konference
n3:obor
n6:GL
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2004
n3:tvurceVysledku
Vácha, František Vejsada, P. Kouřil, Jan Hamáčková, Jitka
n3:typAkce
n15:CST
n3:zahajeniAkce
2004-05-06+02:00
n3:zamer
n11:MSM%20126100001
s:numberOfPages
4
n20:hasPublisher
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický
n21:isbn
80-85887-50-9
n17:organizacniJednotka
12610