This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12610%2F04%3A00005797%21RIV%2F2005%2FMSM%2F126105%2FN/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12610%2F04%3A00005797%21RIV%2F2005%2FMSM%2F126105%2FN
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Na kvalitu ryb je často nahlíženo s ohledem na přístup konzumenta k finálnímu produktu. Jedním z nejdůležitějších prvků v kvalitě rybích produktů je senzorická charakteristika. Proto byly provedeny testy senzorického vyhodnocení homogenních vzorků větších sumců z otevřeného a uzavřeného produkčního systému. Použitý postup byl založen na panelovém vyhodnocení chuti 6-10 osobami s použitím dvojitého triangl testu na rozdíl mezi kvalitou filet (samci a samice) z obou produkčních jednotek. Pro všechny analyzované vzorky obou pohlaví sumce byly použity stejné deskriptory jako vůně, vzhled, barva, aroma, chuť a textura při testování po uvaření. Každý deskriptor měl specifickou definici a byl hodnocen na intenzitu na pětistupňové škále. Identifikace vzorků, individuální reakce hodnotitelů, průměr a směrodatná odchylka za panel byly na konci každého testu zpracovány odděleně s ohledem na pohlaví a finální hodnoty zpracování. Některé deskriptory byly významné z hlediska celkového vjemu. Výsledky indikovaly, ž Fish quality is often seen from consumer point of view as an acceptability of the end product of the production process. One of the most important aspects in the quality of the fish products are the sensory characteristics. For this, we conducted the sensory evaluation tests with homogenous lots of large size catfish from open and closed production systems. The approach involved the sensory evaluation panel of taste testers (6-10) using the double triangle taste test for difference between the frozen fillets of the fish lots (male and female) from both production systems. For all analysed samples of each catfish gender were used the same descriptors as: odour, appearance, colour, aromatics, taste, feeling factors and texture during sensory testing after cooking process. Each descriptor component was named and given a specific definitions and was evaluated for intensity based on scaling criteria (5 point rating scale). Sample identification, individual panellist responses, panel mean and standard devia Fish quality is often seen from consumer point of view as an acceptability of the end product of the production process. One of the most important aspects in the quality of the fish products are the sensory characteristics. For this, we conducted the sensory evaluation tests with homogenous lots of large size catfish from open and closed production systems. The approach involved the sensory evaluation panel of taste testers (6-10) using the double triangle taste test for difference between the frozen fillets of the fish lots (male and female) from both production systems. For all analysed samples of each catfish gender were used the same descriptors as: odour, appearance, colour, aromatics, taste, feeling factors and texture during sensory testing after cooking process. Each descriptor component was named and given a specific definitions and was evaluated for intensity based on scaling criteria (5 point rating scale). Sample identification, individual panellist responses, panel mean and standard devia
dcterms:title
Sensory evaluation of wels catfish Silurus glanis reared in two aquaculture systems Sensory evaluation of wels catfish Silurus glanis reared in two aquaculture systems Sensory evaluation of wels catfish Silurus glanis reared in two aquaculture systems
skos:prefLabel
Sensory evaluation of wels catfish Silurus glanis reared in two aquaculture systems Sensory evaluation of wels catfish Silurus glanis reared in two aquaculture systems Sensory evaluation of wels catfish Silurus glanis reared in two aquaculture systems
skos:notation
RIV/60076658:12610/04:00005797!RIV/2005/MSM/126105/N
n4:strany
566
n4:aktivita
n6:Z
n4:aktivity
Z(MSM 126100001)
n4:cisloPeriodika
34
n4:dodaniDat
n12:2005
n4:domaciTvurceVysledku
n15:8381097
n4:druhVysledku
n13:J
n4:duvernostUdaju
n11:S
n4:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
585904
n4:idVysledku
RIV/60076658:12610/04:00005797
n4:jazykVysledku
n16:eng
n4:klicovaSlova
sumec velký;Silurus glanis;chov v oteplených vodách;recirkulační systém;chov v rybnících;senzorické vyhodnocení
n4:klicoveSlovo
n8:chov%20v%20oteplen%C3%BDch%20vod%C3%A1ch n8:Silurus%20glanis n8:chov%20v%20rybn%C3%ADc%C3%ADch n8:sumec%20velk%C3%BD n8:senzorick%C3%A9%20vyhodnocen%C3%AD n8:recirkula%C4%8Dn%C3%AD%20syst%C3%A9m
n4:kodStatuVydavatele
BE - Belgické království
n4:kontrolniKodProRIV
[3B8775DE6A4C]
n4:nazevZdroje
Biotechnologies for Quality
n4:obor
n18:GL
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n12:2004
n4:svazekPeriodika
2004
n4:tvurceVysledku
Grecu, I. Blancheton, J.-P. Metaxa, I. Adámek, Zdeněk
n4:zamer
n17:MSM%20126100001
s:numberOfPages
1
n10:organizacniJednotka
12610