This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12610%2F03%3A00004994%21RIV%2F2004%2FMSM%2F126104%2FN/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12610%2F03%3A00004994%21RIV%2F2004%2FMSM%2F126104%2FN
rdf:type
n11:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The aim of the work was to verify some preconditions in keeping of fish flesh in compassion to some other freshwater fish species. Investigation, development and dynamics of the microbiological changes were observed in filets and separate flesh of perch(Perca fluviatilis), trout (Oncorhynchus mykiss) and carp (Cyprinus carpio) Investigations were focused in extent and differences of microbiological changes and influence of two temperature zones - 3 oC (as recommended temperature for flesh fish storage ) and 15 oC (as limited temperature, which sometimes appears during fish product distribution). Perch flesh does not fully belong among fish flesh which keeps inner mechanisms (given by enzyme substances, pH, etc.) which appears or inhibits development of improper microorganisms to result in longer shelf-life Cílem prací je ověření předpokladu o lepší uchovatelnosti masa okouna v porovnání s některými dalšími druhy sladkovodních ryb. Výzkum rozvoje a dynamika mikrobiálních změn byla sledována ve filetech a separátu masa okouna (Perca fluviatilis), kapra (Cyprinus carpio) a pstruha (Oncorhynchus mykiss). Byl zkoumán rozsah vzniku a rozdílnosti v obsahu mikrobiálních změn v mase výše uvedených druhů ryb a vliv technologické úpravy masa skladovaného ve dvou teplotních pásmech - při teplotě 3 oC (jako doporučené teploty pro skladování masa ryb) a při teplotě 15 oC, jako limitní teploty, která by se neměla během zpracování a distribuce vyskytovat. Z této práce vyplývá, že maso okouna nepatří mezi masa, která by měla jakýsi svůj výrazný vnitřní mechanismus (daný enzymovým vybavením, pH apod.), který by blokoval nebo omezoval rozvoj mikroorganismů.
dcterms:title
Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb Qualitative parameters of fish flesh in some freshwater fish species
skos:prefLabel
Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb Qualitative parameters of fish flesh in some freshwater fish species Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb
skos:notation
RIV/60076658:12610/03:00004994!RIV/2004/MSM/126104/N
n3:strany
235-240
n3:aktivita
n15:Z
n3:aktivity
Z(MSM 126100001)
n3:dodaniDat
n9:2004
n3:domaciTvurceVysledku
n17:4036964
n3:druhVysledku
n10:D
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
612996
n3:idVysledku
RIV/60076658:12610/03:00004994
n3:jazykVysledku
n4:cze
n3:klicovaSlova
flesh quality, carp, trout, perch, shelf-life, microbiological changes, separate, fillet
n3:klicoveSlovo
n7:trout n7:microbiological%20changes n7:shelf-life n7:perch n7:separate n7:fillet n7:carp n7:flesh%20quality
n3:kontrolniKodProRIV
[A4132C904CD6]
n3:mistoKonaniAkce
České Budějovice
n3:mistoVydani
České Budějovice
n3:nazevZdroje
Sborník příspěvků studentů DSP z konference s mezinárodní účastí
n3:obor
n5:GL
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:pocetUcastnikuAkce
0
n3:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2003
n3:tvurceVysledku
Novik, I. Vácha, František
n3:zahajeniAkce
2003-01-01+01:00
n3:zamer
n19:MSM%20126100001
s:numberOfPages
6
n6:hasPublisher
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
n14:organizacniJednotka
12610