This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12520%2F12%3A43884962%21RIV13-MSM-12520___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12520%2F12%3A43884962%21RIV13-MSM-12520___
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Výrobci krmiv pro akvakulturu čelí velkému tlaku, aby nahrazovali rybí moučku a olej v krmivu dlouhodobě udržitelnými a levnějšími alternativami. Jako náhrada jsou nejčastěji používány rostlinné komponenty (např. moučky a oleje). Nevýhodou rostlinných komponent je nižší stravitelnost způsobená obsahem nestravitelné vlákniny, hůře stravitelného škrobu a obsahu antinutričních látek. Znalost stravitelnosti krmiv a komponentů krmných směsí pro ryby má zvyšující se význam při jejich výživě. Tato skutečnost je akcentována požadavky na snížení negativního dopadu na životní prostředí. Cílem této práce, je přinést ucelený přehled o problematice stravitelnosti krmiv pro ryby. První část tohoto přehledu se zabývá metodickou stránkou zjišťování stravitelnosti a faktory, které jí ovlivňují. Druhá část pak shrnuje informace dostupné ve vědecké literatuře o stravitelnosti různých krmných komponent pro kapra obecného a pstruha duhového a představuje volně dostupné databáze stravitelnosti krmiv pro ryby. Fish feed producers are under pressure to replace fish meal and fish oil by long term sustainable and cheaper alternatives. Vegetable meals and oils are mostly used as such replacement. Disadvantage of those components is usually lower digestibility due to indigestible fiber, starch and antinutritional compounds. Therefore the knowledge of feed digestibility is continuously gaining its importance for proper feed formulation. The aim of this paper is to summarize information about digestibility of fish feedstuffs. First part is dealing with methodology issues of digestibility measurement and factors which influence digestibility. Second part is summarizing information available in scientific literature about digestibility of different feed components for common carp and rainbow trout and present freely available databases of feed digestibility for fish. Výrobci krmiv pro akvakulturu čelí velkému tlaku, aby nahrazovali rybí moučku a olej v krmivu dlouhodobě udržitelnými a levnějšími alternativami. Jako náhrada jsou nejčastěji používány rostlinné komponenty (např. moučky a oleje). Nevýhodou rostlinných komponent je nižší stravitelnost způsobená obsahem nestravitelné vlákniny, hůře stravitelného škrobu a obsahu antinutričních látek. Znalost stravitelnosti krmiv a komponentů krmných směsí pro ryby má zvyšující se význam při jejich výživě. Tato skutečnost je akcentována požadavky na snížení negativního dopadu na životní prostředí. Cílem této práce, je přinést ucelený přehled o problematice stravitelnosti krmiv pro ryby. První část tohoto přehledu se zabývá metodickou stránkou zjišťování stravitelnosti a faktory, které jí ovlivňují. Druhá část pak shrnuje informace dostupné ve vědecké literatuře o stravitelnosti různých krmných komponent pro kapra obecného a pstruha duhového a představuje volně dostupné databáze stravitelnosti krmiv pro ryby.
dcterms:title
Digestibility of feedstuffs for fish - a review Stravitelnost krmiv pro ryby - literární přehled Stravitelnost krmiv pro ryby - literární přehled
skos:prefLabel
Stravitelnost krmiv pro ryby - literární přehled Stravitelnost krmiv pro ryby - literární přehled Digestibility of feedstuffs for fish - a review
skos:notation
RIV/60076658:12520/12:43884962!RIV13-MSM-12520___
n12:predkladatel
n13:orjk%3A12520
n3:aktivita
n19:P
n3:aktivity
P(ED2.1.00/01.0024)
n3:cisloPeriodika
4
n3:dodaniDat
n14:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n18:7291493
n3:druhVysledku
n17:J
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
171614
n3:idVysledku
RIV/60076658:12520/12:43884962
n3:jazykVysledku
n11:cze
n3:klicovaSlova
antinutritional factors; digestibility; fish meal; databases; Alternative feedstuffs
n3:klicoveSlovo
n7:digestibility n7:antinutritional%20factors n7:fish%20meal n7:Alternative%20feedstuffs n7:databases
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[1F9932F7D880]
n3:nazevZdroje
Bulletin VÚRH Vodňany
n3:obor
n4:GL
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:projekt
n10:ED2.1.00%2F01.0024
n3:rokUplatneniVysledku
n14:2012
n3:svazekPeriodika
48
n3:tvurceVysledku
Mráz, Jan
s:issn
0007-389X
s:numberOfPages
20
n15:organizacniJednotka
12520