This HTML5 document contains 51 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12520%2F12%3A43884960%21RIV13-MZE-12520___/
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12520%2F12%3A43884960%21RIV13-MZE-12520___
rdf:type
n14:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
V této práci byla porovnávána kompozice mastných kyselin v bílé svalovině Ropšínského kapra a jeho kříženců po třetí vegetační sezóně, přičemž všechny skupiny ryb byly chovány po většinu období ve stejných podmínkách rybničního prostředí a byly přikrmovány pšenicí. Vzorky byly odebírány na konci vegetační sezóny. Použité skupiny byly: čisté plemeno Ropšínského kapra (ROP) o průměrné hmotnosti 1323+-233 g, obsah tuku v bílé svalovině 1,49+-0,57 %; ROP x Tatajský šupinatý kapr-1957+-346 g, 1,44+-0,68 %; ROP x Přerovský šupinatý kapr-1708+-150 g, 1,56+-0,72 %; ROP x Mariánskolázeňslý šupinatý kapr-1761+-158 g, 1,44+-0,71 %. Kompozice mastných kyselin byla analyzována v celkovém lipidu, v zásobních lipidech (triacylglyceroly) a v membránových lipidech (fosfolipidy). Výsledky ukazují signifikantní rozdíly (P{0,05) mezi skupinami. Nejvyšší hodnoty polynenasycených mastných kyselin, především eikosapentaenové a dokosahexaenové byly zjištěny v bílé svalovině čistokrevného Ropšínského kapra (38,3 % PUFA; 5,52 % EPA; 7,97 % DHA). The white muscle fatty acid composition of four different 3-year-old crossbreds of Ropsha carp reared under the same conditions in earthen ponds with wheat supplementation was investigated. Fish were sampled at the end of the third vegetation season in September. Used groups were: pure breed of Ropsha - average weight 1323+-233 g, fat content 1.49+-0.57 %; Ropsha x Tata scaly carp - 1957+-346 g, 1.44+-0.68 %; Ropsha x Prerov scaly carp - 1708+-150 g, 1.56+-0.72 %; Ropsha x Marianske Lazne scaly carp - 1761+-158 g, 1.44+-0.71 %. Fatty acid composition was evaluated in total lipids as well as in storage lipid (triacylglycerols) and membrane lipid (phospholipids) fractions. Results showed significant differences (P{ 0.05) in fatty acid composition among the groups. The highest values of polyunsaturated fatty acids, especially eicosapentaenoic and docosahexaenoic acid were found in the muscle of pure Ropsha (38.3% PUFA; 5.52% EPA; 7.97% DHA in total lipid). It seems there might be an effect of genetic origin on fatty acid composition in flesh of common carp but it needs other investigation to verify/reject the hypothesis. V této práci byla porovnávána kompozice mastných kyselin v bílé svalovině Ropšínského kapra a jeho kříženců po třetí vegetační sezóně, přičemž všechny skupiny ryb byly chovány po většinu období ve stejných podmínkách rybničního prostředí a byly přikrmovány pšenicí. Vzorky byly odebírány na konci vegetační sezóny. Použité skupiny byly: čisté plemeno Ropšínského kapra (ROP) o průměrné hmotnosti 1323+-233 g, obsah tuku v bílé svalovině 1,49+-0,57 %; ROP x Tatajský šupinatý kapr-1957+-346 g, 1,44+-0,68 %; ROP x Přerovský šupinatý kapr-1708+-150 g, 1,56+-0,72 %; ROP x Mariánskolázeňslý šupinatý kapr-1761+-158 g, 1,44+-0,71 %. Kompozice mastných kyselin byla analyzována v celkovém lipidu, v zásobních lipidech (triacylglyceroly) a v membránových lipidech (fosfolipidy). Výsledky ukazují signifikantní rozdíly (P{0,05) mezi skupinami. Nejvyšší hodnoty polynenasycených mastných kyselin, především eikosapentaenové a dokosahexaenové byly zjištěny v bílé svalovině čistokrevného Ropšínského kapra (38,3 % PUFA; 5,52 % EPA; 7,97 % DHA).
dcterms:title
Porovnání zastoupení mastných kyselin v bílé svalovině užitkových hybridů Ropšínského kapra Porovnání zastoupení mastných kyselin v bílé svalovině užitkových hybridů Ropšínského kapra White muscle fatty acid composition of different crossbreds of Ropsha scaly carp
skos:prefLabel
Porovnání zastoupení mastných kyselin v bílé svalovině užitkových hybridů Ropšínského kapra White muscle fatty acid composition of different crossbreds of Ropsha scaly carp Porovnání zastoupení mastných kyselin v bílé svalovině užitkových hybridů Ropšínského kapra
skos:notation
RIV/60076658:12520/12:43884960!RIV13-MZE-12520___
n14:predkladatel
n17:orjk%3A12520
n3:aktivita
n19:S n19:P
n3:aktivity
P(ED2.1.00/01.0024), P(QH92307), S
n3:cisloPeriodika
4
n3:dodaniDat
n9:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n15:1696211 n15:7075952 n15:7291493 n15:6346502
n3:druhVysledku
n13:J
n3:duvernostUdaju
n4:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
159823
n3:idVysledku
RIV/60076658:12520/12:43884960
n3:jazykVysledku
n7:cze
n3:klicovaSlova
triacylglycerols; total lipids; phospholipids; EPA; DHA
n3:klicoveSlovo
n5:EPA n5:triacylglycerols n5:phospholipids n5:total%20lipids n5:DHA
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[DC715CF4643E]
n3:nazevZdroje
Bulletin VÚRH Vodňany
n3:obor
n11:GL
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n10:QH92307 n10:ED2.1.00%2F01.0024
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2012
n3:svazekPeriodika
48
n3:tvurceVysledku
Zajíc, Tomáš Mráz, Jan Picková, Jana Kocour, Martin
s:issn
0007-389X
s:numberOfPages
14
n16:organizacniJednotka
12520