This HTML5 document contains 55 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12520%2F10%3A00011472%21RIV11-MSM-12520___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12520%2F10%3A00011472%21RIV11-MSM-12520___
rdf:type
n14:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Pro pokus byly použity dvě skupiny ryb. První skupina byla chována klasickou technologií v rybnících s využitím přirozené potravy (potravní ryba) - kontrolní skupina. Druhá skupina byla chována intenzivním systémem na oteplené vodě s využitím kompletní krmné směsi. Cílem pokusu bylo zjistit rozdílné hodnoty v zastoupení mastných kyselin ve svalovině těchto dvou skupin ryb. Výsledky dokazují signifikantně (p < 0,05) vyšší hodnoty polynenasycených mastných kyselin u intenzivně chovaných sumců (39,13 % trup; 37,56 % ocasní partie). Svalovina extenzivně chovaných sumců vykazuje naopak vyšší hodnoty mononasycených mastných kyselin (35,58 % trup; 36,02 % ocasní partie). Svalovina intenzivně chovaných ryb obsahuje rovněž větší množství eikosapentaenové kyseliny (4,56 % trup; 5,01 % ocasní partie). Obě sledované skupiny dosahují podobných hodnot poměru n3/n6 kyselin. Pro pokus byly použity dvě skupiny ryb. První skupina byla chována klasickou technologií v rybnících s využitím přirozené potravy (potravní ryba) - kontrolní skupina. Druhá skupina byla chována intenzivním systémem na oteplené vodě s využitím kompletní krmné směsi. Cílem pokusu bylo zjistit rozdílné hodnoty v zastoupení mastných kyselin ve svalovině těchto dvou skupin ryb. Výsledky dokazují signifikantně (p < 0,05) vyšší hodnoty polynenasycených mastných kyselin u intenzivně chovaných sumců (39,13 % trup; 37,56 % ocasní partie). Svalovina extenzivně chovaných sumců vykazuje naopak vyšší hodnoty mononasycených mastných kyselin (35,58 % trup; 36,02 % ocasní partie). Svalovina intenzivně chovaných ryb obsahuje rovněž větší množství eikosapentaenové kyseliny (4,56 % trup; 5,01 % ocasní partie). Obě sledované skupiny dosahují podobných hodnot poměru n3/n6 kyselin. The experiment was focused on impact of different Silurus glanis culture to content, distribution and structure of fatty acids in fish flesh. The one group of fish was reared in warm water recirculation system on commercial feed mixture. The other group of fish was reared under usual technology in earth pond and natural food (control group). There are significantly higher (p < 0.05) values of polyunsaturated fatty acids in intensively reared group of wels (39.13% body part; 37.56% tail part). On the contrary, the muscle of extensively reared wels contains higher values of monounsaturated fatty acids (35.58% in body part; 36.02% in tail part). The muscle of intensively reared fish also contains higher value of eicosapentaenic acid - 4.56% in body part; 5.01% in tail part, extensively reared wels reached values 2.90% in body part; 2.84% in tail part. Both monitored groups reached the similar values of the n3/n6 ratio.
dcterms:title
Vliv technologie chovu na zastoupení mastných kyselin ve svalovině sumce velkého (Silurus glanis L.) Influence of rearing technology on distribution of fatty acids in European catfish (Silurus glanis L.) flesh Vliv technologie chovu na zastoupení mastných kyselin ve svalovině sumce velkého (Silurus glanis L.)
skos:prefLabel
Vliv technologie chovu na zastoupení mastných kyselin ve svalovině sumce velkého (Silurus glanis L.) Influence of rearing technology on distribution of fatty acids in European catfish (Silurus glanis L.) flesh Vliv technologie chovu na zastoupení mastných kyselin ve svalovině sumce velkého (Silurus glanis L.)
skos:notation
RIV/60076658:12520/10:00011472!RIV11-MSM-12520___
n4:aktivita
n12:S n12:P n12:Z
n4:aktivity
P(ED2.1.00/01.0024), P(OC09042), P(QH71011), S, Z(MSM6007665809)
n4:cisloPeriodika
2
n4:dodaniDat
n9:2011
n4:domaciTvurceVysledku
n8:6599990 n8:7075952 n8:8772061 n8:1144561 n8:4036964
n4:druhVysledku
n16:J
n4:duvernostUdaju
n18:S
n4:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
296383
n4:idVysledku
RIV/60076658:12520/10:00011472
n4:jazykVysledku
n6:cze
n4:klicovaSlova
Technology; European catfish; acid; EPA; DHA
n4:klicoveSlovo
n7:European%20catfish n7:DHA n7:Technology n7:acid n7:EPA
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[A01907C6F967]
n4:nazevZdroje
Bulletin
n4:obor
n13:GL
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n4:pocetTvurcuVysledku
5
n4:projekt
n11:ED2.1.00%2F01.0024 n11:OC09042 n11:QH71011
n4:rokUplatneniVysledku
n9:2010
n4:svazekPeriodika
46
n4:tvurceVysledku
Špička, Jiří Kouřil, Jan Vejsada, Pavel Zajíc, Tomáš Vácha, František
n4:zamer
n5:MSM6007665809
s:issn
0007-389X
s:numberOfPages
9
n17:organizacniJednotka
12520