This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n7http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43888193%21RIV15-MZE-12220___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43888193%21RIV15-MZE-12220___
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
Nutrients, selected vitamins and antioxidant activity were determined in 5 varieties of wheat grown under the conventional and ecological farming conditions, in three localities, in two years. Flours from spelt Ceralio and wheat Bohemia and model bakery products derived from both types of grains were evaluated as well. Only the content of protein was affected by farming conditions, the average increase in grain from conventional farming reached 14 and 8% in the years 2011 and 2012, resp. Corresponding flours and model bakery products showed the similar trend. Influence of farming condition on vitamin contents was low, only vitamins B1, B6, E and antioxidant activity showed slightly higher contents in grains from conventional farming. Bakery properties and sensory evaluation of model bakery products did not proved any significant differences between conventional and ecological varieties. Cílem práce bylo stanovení základních nutrientů, vybraných vitaminů a antioxidační aktivity u 5 druhů pšenice pěstované v podmínkách konvenčního a ekologického zemědělství na třech lokalitách a ve dvou letech. Vedle zrna byla hodnocena i mouka z pšenice špaldy Ceralio a pšenice seté Bohemia a modelové pečivo připravené z nich. Způsob pěstování má vliv jen na obsah bílkovin, který byl u zrna v letech 2011 a 2012 v průměru vyšší o 14 a 8% resp. u konvenčního způsobu pěstování. Vyšší obsah bílkovin byl zjištěn i u mouky a pečiva. Obsahy vitaminů se liší u jednotlivých variant pěstování jen málo, mírně vyšší hodnoty obsahu vitaminů B1, B6, E a antioxidační aktivity byly nalezeny u konvenční varianty pěstování. Pekařské charakteristiky a nutriční a senzorické hodnocení modelového pečiva nevykazuje významné rozdíly v závislosti na způsobu pěstování. Cílem práce bylo stanovení základních nutrientů, vybraných vitaminů a antioxidační aktivity u 5 druhů pšenice pěstované v podmínkách konvenčního a ekologického zemědělství na třech lokalitách a ve dvou letech. Vedle zrna byla hodnocena i mouka z pšenice špaldy Ceralio a pšenice seté Bohemia a modelové pečivo připravené z nich. Způsob pěstování má vliv jen na obsah bílkovin, který byl u zrna v letech 2011 a 2012 v průměru vyšší o 14 a 8% resp. u konvenčního způsobu pěstování. Vyšší obsah bílkovin byl zjištěn i u mouky a pečiva. Obsahy vitaminů se liší u jednotlivých variant pěstování jen málo, mírně vyšší hodnoty obsahu vitaminů B1, B6, E a antioxidační aktivity byly nalezeny u konvenční varianty pěstování. Pekařské charakteristiky a nutriční a senzorické hodnocení modelového pečiva nevykazuje významné rozdíly v závislosti na způsobu pěstování.
dcterms:title
Nutritive evaluation of wheat and products produced in conventional and ecological farming Nutriční hodnocení konvenčně a ekologicky pěstovaných pšenice a výrobků z nich Nutriční hodnocení konvenčně a ekologicky pěstovaných pšenice a výrobků z nich
skos:prefLabel
Nutriční hodnocení konvenčně a ekologicky pěstovaných pšenice a výrobků z nich Nutriční hodnocení konvenčně a ekologicky pěstovaných pšenice a výrobků z nich Nutritive evaluation of wheat and products produced in conventional and ecological farming
skos:notation
RIV/60076658:12220/14:43888193!RIV15-MZE-12220___
n3:aktivita
n17:P
n3:aktivity
P(QI111B154)
n3:cisloPeriodika
12
n3:dodaniDat
n8:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n15:2057859
n3:druhVysledku
n18:J
n3:duvernostUdaju
n6:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
33422
n3:idVysledku
RIV/60076658:12220/14:43888193
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
nutrients, wheat, conventional, ecological farming
n3:klicoveSlovo
n11:conventional n11:nutrients n11:ecological%20farming n11:wheat
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[A35921BD23E4]
n3:nazevZdroje
Úroda
n3:obor
n13:GC
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
10
n3:projekt
n10:QI111B154
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2014
n3:svazekPeriodika
62
n3:tvurceVysledku
Rysová, J. Laknerová, I. Gabrovská, Dana Vavreinová, Slavomíra Janovská, Dagmar Konvalina, Petr Capouchová, Ivana Holasová, M. Mašková, M. Fiedlerová, V.
s:issn
0139-6013
s:numberOfPages
4
n7:organizacniJednotka
12220