This HTML5 document contains 51 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n9http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43887664%21RIV15-MSM-12220___/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43887664%21RIV15-MSM-12220___
rdf:type
n3:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Goat's milk is very valuable and desirable food for their high digestibility and unique composition. It contains only a small amount of milk protein casein and is therefore suitable for people with allergies to casein. Fatty acid profile of goat milk is significantly different from other ruminant's milk. There is also more unsaturated fatty acids than in cow's milk. The aim of this study was to assess the influence of added flax seed on monounsaturated and polyunstaturated fatty acids concent in the goat's milk. Two groups of goats were fed ad libitum intake of meadow hay and concentrate, which for the experimental group contained 0.1 kg of linseed. The experiment lasted two months with a 14-day preparatory phase. The results of the analyzes of the experimental group showed a positive effect on increasing content of MUFA, and also increasing content of PUFA. The most important was a significant increase in CLA content. This fact has considerable importance in human's nutrition and health. Kozí mléko je velmi cennou a žádanou potravinou pro svou vysokou stravitelnost a unikátní složení. Obsahuje totiž pouze malé množství mléčné bílkoviny kaseinu a je tedy vhodné pro lidi trpící alergií na kasein. Profil mastných kyselin kozího mléka se výrazně liší od mlék ostatních přežvýkavců. Také se v něm nachází více nenasycených mastných kyselin než v kravském mléce. Cílem této studie bylo posoudit vliv přídavku lněného semene na obsah mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin v kozím mléce. Dvě skupiny koz byly krmeny ad libitním příjmem lučního sena a koncentrátem, který pro experimentální skupinu obsahoval 0,1 kg lněného semene. Pokus trval 2 měsíce se 14 denní přípravnou fází. Výsledky analýzy experimentální skupiny prokázaly pozitivní účinek na zvýšení obsahu MUFA, a také PUFA, z nichž nejvýznamnější bylo výrazné zvýšení obsahu CLA. Tento fakt má značný význam ve výživě a zdraví lidí. Kozí mléko je velmi cennou a žádanou potravinou pro svou vysokou stravitelnost a unikátní složení. Obsahuje totiž pouze malé množství mléčné bílkoviny kaseinu a je tedy vhodné pro lidi trpící alergií na kasein. Profil mastných kyselin kozího mléka se výrazně liší od mlék ostatních přežvýkavců. Také se v něm nachází více nenasycených mastných kyselin než v kravském mléce. Cílem této studie bylo posoudit vliv přídavku lněného semene na obsah mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin v kozím mléce. Dvě skupiny koz byly krmeny ad libitním příjmem lučního sena a koncentrátem, který pro experimentální skupinu obsahoval 0,1 kg lněného semene. Pokus trval 2 měsíce se 14 denní přípravnou fází. Výsledky analýzy experimentální skupiny prokázaly pozitivní účinek na zvýšení obsahu MUFA, a také PUFA, z nichž nejvýznamnější bylo výrazné zvýšení obsahu CLA. Tento fakt má značný význam ve výživě a zdraví lidí.
dcterms:title
Zhodnocení vlivu suplementace lněného semene na mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny v mléce koz EVALUATION OF THE EFFECT OF FLAX SEED SUPPLEMENTATION ON MONOUNSATURATED AND POLYUNSATURATED FATTY ACIDS IN GOAT'S MILK Zhodnocení vlivu suplementace lněného semene na mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny v mléce koz
skos:prefLabel
Zhodnocení vlivu suplementace lněného semene na mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny v mléce koz EVALUATION OF THE EFFECT OF FLAX SEED SUPPLEMENTATION ON MONOUNSATURATED AND POLYUNSATURATED FATTY ACIDS IN GOAT'S MILK Zhodnocení vlivu suplementace lněného semene na mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny v mléce koz
skos:notation
RIV/60076658:12220/14:43887664!RIV15-MSM-12220___
n4:aktivita
n15:S
n4:aktivity
S
n4:dodaniDat
n7:2015
n4:domaciTvurceVysledku
n6:5413141 n6:5446376 n6:6582028 n6:4564073
n4:druhVysledku
n12:D
n4:duvernostUdaju
n18:S
n4:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
57347
n4:idVysledku
RIV/60076658:12220/14:43887664
n4:jazykVysledku
n5:cze
n4:klicovaSlova
PUFA; MUFA; CLA; fatty acids; flax seed; milk; goat
n4:klicoveSlovo
n8:PUFA n8:fatty%20acids n8:flax%20seed n8:MUFA n8:goat n8:milk n8:CLA
n4:kontrolniKodProRIV
[79BF73701AC3]
n4:mistoKonaniAkce
Nitra
n4:mistoVydani
Nitra
n4:nazevZdroje
IX. Vedecká konferencia doktorandov s medzinárodnou účasťou
n4:obor
n19:GH
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n7:2014
n4:tvurceVysledku
Pejchová, Kamila Ingvortová, Miroslava Vazdová, Pavlína Lád, František
n4:typAkce
n16:EUR
n4:zahajeniAkce
2014-11-14+01:00
s:numberOfPages
4
n10:hasPublisher
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
n20:isbn
978-80-552-1241-8
n9:organizacniJednotka
12220