This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n11http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n9https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43885560%21RIV14-MSM-12220___/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43885560%21RIV14-MSM-12220___
rdf:type
n16:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The aim of this study was to evaluate the production and the dynamics of the components of sheep's milk from the breed Original Valachian. Number of sheep was average 53 pieces. Sampling was realized from April to August in 28-35 daily intervals. The lambs were weaned 12 hours before milking (ET method). Randomly another 18 ewes were selected for comparison of monitoring performance. Ewes were milked twice a day (method A4) weaned lambs aged 75 days. Samples were collected at 14 day intervals. It was found different correlations depending on the stage of lactation and on the applied method. The results of the dynamic of production and of content components were more strongly correlated in regular milking. It was found a constant value of fat content in regular daily milking and fat was very poorly correlated in comparison with rearing lambs. Cílem studie bylo vyhodnotit vývoj produkce a dynamiku základních složek ovčího mléka od plemene původní valaška. Počet ovcí byl v průměru 53 kusů. Odběr vzorků se uskutečňoval od dubna do srpna ve 28-35 denních intervalech. Jehňata byla odstavena 12 hodin před dojením (metoda ET). Pro porovnání způsobu zjišťování mléčné užitkovosti bylo náhodně vybráno dalších 18 bahnic. Ovce byly dojeny krát denně (metoda A4) po odstavu jehňat ve věku 75 dní. Vzorky byly odebírány ve 14 denních intervalech. Ve způsobu užité metody pro kontrolu užitkovosti A4 a ET bylo zjištěno, že sledované ukazatele vykazují rozdílné korelace v závislosti na stádiu laktace. Výsledky vývoje produkce a obsahu složek byly silněji korelovány při pravidelném dojení. Byla zjištěna konstantní hodnota obsahu tuku při pravidelném denním dojení a byl velmi nízce korelován v porovnání s odchovem jehňat pod matkou. Cílem studie bylo vyhodnotit vývoj produkce a dynamiku základních složek ovčího mléka od plemene původní valaška. Počet ovcí byl v průměru 53 kusů. Odběr vzorků se uskutečňoval od dubna do srpna ve 28-35 denních intervalech. Jehňata byla odstavena 12 hodin před dojením (metoda ET). Pro porovnání způsobu zjišťování mléčné užitkovosti bylo náhodně vybráno dalších 18 bahnic. Ovce byly dojeny krát denně (metoda A4) po odstavu jehňat ve věku 75 dní. Vzorky byly odebírány ve 14 denních intervalech. Ve způsobu užité metody pro kontrolu užitkovosti A4 a ET bylo zjištěno, že sledované ukazatele vykazují rozdílné korelace v závislosti na stádiu laktace. Výsledky vývoje produkce a obsahu složek byly silněji korelovány při pravidelném dojení. Byla zjištěna konstantní hodnota obsahu tuku při pravidelném denním dojení a byl velmi nízce korelován v porovnání s odchovem jehňat pod matkou.
dcterms:title
Porovnání vývoje produkce a obsahu složek v mléce s odchovem jehňat pod matkou a po odstavu jehňat Porovnání vývoje produkce a obsahu složek v mléce s odchovem jehňat pod matkou a po odstavu jehňat The comparison of trends in production and in content of milk components in the ewes with rearing lambs and after the weaning of lambs.
skos:prefLabel
Porovnání vývoje produkce a obsahu složek v mléce s odchovem jehňat pod matkou a po odstavu jehňat Porovnání vývoje produkce a obsahu složek v mléce s odchovem jehňat pod matkou a po odstavu jehňat The comparison of trends in production and in content of milk components in the ewes with rearing lambs and after the weaning of lambs.
skos:notation
RIV/60076658:12220/13:43885560!RIV14-MSM-12220___
n16:predkladatel
n21:orjk%3A12220
n3:aktivita
n4:S
n3:aktivity
S
n3:dodaniDat
n8:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n5:4564650 n5:2447592 n5:9227075
n3:druhVysledku
n12:D
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
97334
n3:idVysledku
RIV/60076658:12220/13:43885560
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
way of milking; composition; milk; lactation; sheep
n3:klicoveSlovo
n6:lactation n6:way%20of%20milking n6:milk n6:sheep n6:composition
n3:kontrolniKodProRIV
[0C274FD81297]
n3:mistoKonaniAkce
České Budějovice
n3:mistoVydani
České Budějovice
n3:nazevZdroje
Zootechnika 2013: Sborník z konference mladých vědeckých pracovníků
n3:obor
n20:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2013
n3:tvurceVysledku
Pešinová, Petra Kleinová, Anna Vejčík, Antonín
n3:typAkce
n14:CST
n3:zahajeniAkce
2013-06-26+02:00
s:numberOfPages
9
n11:hasPublisher
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
n9:isbn
978-80-7394-420-9
n13:organizacniJednotka
12220