This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F11%3A43882018%21RIV13-MSM-12220___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F11%3A43882018%21RIV13-MSM-12220___
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The contribution deals with antifungal activities of group of thermostable proteins and peptides with a predominance of protease inhibitors recovered from potato fruit juice. Combination of high temperature (100°C) and pH adjustment was used for protein isolation. Isolated proteins were detected in the SDS-PAGE analysis on peptide gel in range 6-17 kDa. Two major signifcant bands were detected. Frst in 17 kDa area and second significant band was detected in area about 6,5 kDa. These proteins and peptides seem to be the major part of the isolated protein mixture. Different protein concentrations were applied to the three different fungal strains of Fusarium solani and two different phytopathogenic fungal strains of Fusarium oxysporum. Verifiable inhibition effect of all concentration of active substance was marked on these fungi strains. Příspěvek se zabýval antifungálními účinky skupiny termostabilních proteinů a peptidů s převahou inhibitorů proteas, které byly izolovány z hlízové vody. Pro izolaci proteinů byla využita kombinace snížení pH a vysoké teploty (100°C). Izolované proteiny byly detekovány analýzou SDS_PAGE na peptidovém gelu v oblasti od 6 do 17 kDa. Majoritní podíl těchto proteinů byl v oblasti 17 kDa a další výrazný band byl zaznamenán v oblasti okolo 6,5 kDa. Testovaný vzorek byl aplikován v různých koncetracích ke třem kmenům fytopatogenní houby Fusarium solani a ke dvěma kmenům fytopatogenní houby Fusarium oxysporum. Byl zaznamenán inhibiční účinek na tyto kmeny hub u všech testovaných koncentrací účinné látky. Příspěvek se zabýval antifungálními účinky skupiny termostabilních proteinů a peptidů s převahou inhibitorů proteas, které byly izolovány z hlízové vody. Pro izolaci proteinů byla využita kombinace snížení pH a vysoké teploty (100°C). Izolované proteiny byly detekovány analýzou SDS_PAGE na peptidovém gelu v oblasti od 6 do 17 kDa. Majoritní podíl těchto proteinů byl v oblasti 17 kDa a další výrazný band byl zaznamenán v oblasti okolo 6,5 kDa. Testovaný vzorek byl aplikován v různých koncetracích ke třem kmenům fytopatogenní houby Fusarium solani a ke dvěma kmenům fytopatogenní houby Fusarium oxysporum. Byl zaznamenán inhibiční účinek na tyto kmeny hub u všech testovaných koncentrací účinné látky.
dcterms:title
Antifungal potential of low molecular proteins and peptides gained from potato tubers (Solanum tuberosum L.) ANTIFUNGÁLNÍ POTENCIÁL NÍZKOMOLEKULÁRNÍCH PROTEINŮ ANTIFUNGÁLNÍ POTENCIÁL NÍZKOMOLEKULÁRNÍCH PROTEINŮ
skos:prefLabel
ANTIFUNGÁLNÍ POTENCIÁL NÍZKOMOLEKULÁRNÍCH PROTEINŮ ANTIFUNGÁLNÍ POTENCIÁL NÍZKOMOLEKULÁRNÍCH PROTEINŮ Antifungal potential of low molecular proteins and peptides gained from potato tubers (Solanum tuberosum L.)
skos:notation
RIV/60076658:12220/11:43882018!RIV13-MSM-12220___
n7:predkladatel
n8:orjk%3A12220
n4:aktivita
n10:S n10:P n10:Z
n4:aktivity
P(GA522/09/1693), S, Z(MSM6007665806)
n4:cisloPeriodika
12
n4:dodaniDat
n14:2013
n4:domaciTvurceVysledku
n11:9068813 n11:6717187 n11:7626746
n4:druhVysledku
n6:J
n4:duvernostUdaju
n15:S
n4:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
186445
n4:idVysledku
RIV/60076658:12220/11:43882018
n4:jazykVysledku
n18:cze
n4:klicovaSlova
potato fruit juice, Solanum tuberosum L., antifungal activity, protease inhibitors
n4:klicoveSlovo
n12:protease%20inhibitors n12:Solanum%20tuberosum%20L. n12:antifungal%20activity n12:potato%20fruit%20juice
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[B53964D4238A]
n4:nazevZdroje
Úroda : časopis pro rostlinnou produkci
n4:obor
n13:GF
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:projekt
n16:GA522%2F09%2F1693
n4:rokUplatneniVysledku
n14:2011
n4:svazekPeriodika
59
n4:tvurceVysledku
Bárta, Jan Kamenová, Andrea Bártová, Veronika
n4:zamer
n20:MSM6007665806
s:issn
0139-6013
s:numberOfPages
4
n17:organizacniJednotka
12220