This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n3http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n8https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009940%21RIV09-MZE-12220___/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009940%21RIV09-MZE-12220___
rdf:type
skos:Concept n21:Vysledek
dcterms:description
Do sledování byly vybrány 2 kombinace finálních hybridů prasat produkované zahraničními firmami působícími na území ČR. V kombinaci A bylo hodnoceno 96 ks (47 prasniček a 49 vepříků), u kombinace B byly analyzovány výsledky 95 jedinců (48 prasniček a 47 vepříků). U kombinace A, resp. kombinace B byly zjištěny následující kvantitativní ukazatele jatečné hodnoty - porážková hmotnost 114,61 kg, resp. 118,03 kg; průměrná výška hřbetního tuku 22,51 mm, resp. 23,85 mm; podíl libového masa 55,62 %, resp. 55,25 %. Rovněž u vybraných kvalitativních parametrů vykázala příznivější hodnoty kombinace A, a to pH45 6,30, resp. 6,23; ztrátu masné šťávy odkapáním 2,76 %, resp. 3,75 %; podíl intramuskulárního tuku 2,07 %, resp. 1,24 %. U obou kombinací projevili vepříci vyšší růstovou schopnost (o 3,12 kg u kombinace A, resp. 9,41 kg u kombinace B), u prasniček byla naměřena nižší průměrná výška hřbetního tuku (o 1,9 mm, resp. 5,62 mm) a vyšší podíl svaloviny (o 2,47 %, resp. 3,02 %). U vepříků byl stanoven vyšší podíl Two combinations of final pig hybrids produced by foreign companies operating in the territory of the CR were selected for testing. 96 individuals (47 gilts and 49 barrows) were evaluated in combination A whereas in combination B the results of 95 individuals (48 gilts and 47 young boars) were analysed. The following quantitative traits of carcass value were determined in combination A and in combination B: slaughter weight 114.61 kg and 118.03 kg, respectively; average backfat thickness 22.51 and 23.85, resp.; lean meat 55.62% and 55.25%, resp. Combination A also had better values of some qualitative traits: pH45 6.30 and 6.23, respectively; drip loss 2.76% and 3.75%, resp.; intramuscular fat 2.07% and 1.24%, resp. In both combinations growth ability was higher in barrows (by 3.12 kg in combination A and by 9.41 kg in combination B) while gilts had lower average backfat thickness (by 1.9 mm and 5.62 mm, resp.) and higher muscle proportion (by 2.47% and 3.02%, resp.). In barrow a higher proportion of Do sledování byly vybrány 2 kombinace finálních hybridů prasat produkované zahraničními firmami působícími na území ČR. V kombinaci A bylo hodnoceno 96 ks (47 prasniček a 49 vepříků), u kombinace B byly analyzovány výsledky 95 jedinců (48 prasniček a 47 vepříků). U kombinace A, resp. kombinace B byly zjištěny následující kvantitativní ukazatele jatečné hodnoty - porážková hmotnost 114,61 kg, resp. 118,03 kg; průměrná výška hřbetního tuku 22,51 mm, resp. 23,85 mm; podíl libového masa 55,62 %, resp. 55,25 %. Rovněž u vybraných kvalitativních parametrů vykázala příznivější hodnoty kombinace A, a to pH45 6,30, resp. 6,23; ztrátu masné šťávy odkapáním 2,76 %, resp. 3,75 %; podíl intramuskulárního tuku 2,07 %, resp. 1,24 %. U obou kombinací projevili vepříci vyšší růstovou schopnost (o 3,12 kg u kombinace A, resp. 9,41 kg u kombinace B), u prasniček byla naměřena nižší průměrná výška hřbetního tuku (o 1,9 mm, resp. 5,62 mm) a vyšší podíl svaloviny (o 2,47 %, resp. 3,02 %). U vepříků byl stanoven vyšší podíl
dcterms:title
Analysis of carcass value and meat quality in tests of final pig hybrids Analýza jatečné hodnoty a kvality masa při testaci finálních hybridů prasat Analýza jatečné hodnoty a kvality masa při testaci finálních hybridů prasat
skos:prefLabel
Analýza jatečné hodnoty a kvality masa při testaci finálních hybridů prasat Analýza jatečné hodnoty a kvality masa při testaci finálních hybridů prasat Analysis of carcass value and meat quality in tests of final pig hybrids
skos:notation
RIV/60076658:12220/08:00009940!RIV09-MZE-12220___
n4:aktivita
n17:P
n4:aktivity
P(QG60045)
n4:dodaniDat
n14:2009
n4:domaciTvurceVysledku
n7:9227075 n7:2467933 n7:2523531 n7:7277237
n4:druhVysledku
n11:D
n4:duvernostUdaju
n19:S
n4:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
356048
n4:idVysledku
RIV/60076658:12220/08:00009940
n4:jazykVysledku
n6:cze
n4:klicovaSlova
pig; hybrid combination; carcass value; meat quality
n4:klicoveSlovo
n5:hybrid%20combination n5:carcass%20value n5:pig n5:meat%20quality
n4:kontrolniKodProRIV
[9E34B1569DED]
n4:mistoKonaniAkce
Brno
n4:mistoVydani
Brno
n4:nazevZdroje
XXXIV. seminář o jakosti potravin a potravinových surovin
n4:obor
n13:GG
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n4:pocetTvurcuVysledku
5
n4:projekt
n16:QG60045
n4:rokUplatneniVysledku
n14:2008
n4:tvurceVysledku
Eidelpesová, L. Václavovský, Jiří Vejčík, Antonín Kernerová, Naděžda Matoušek, Václav
n4:typAkce
n20:CST
n4:zahajeniAkce
2008-03-05+01:00
s:numberOfPages
1
n3:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n8:isbn
978-80-7375-157-9
n15:organizacniJednotka
12220