This HTML5 document contains 51 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009657%21RIV09-MZE-12220___/
n6http://localhost/temp/predkladatel/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009657%21RIV09-MZE-12220___
rdf:type
n11:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Organic methods growing bread wheat may have negative effects on the technological value, especially in the case of the crucial crude protein content. The aim of paper is to identify diferences in quality of 8 varieties recomended in conventional or organic conditions in Austria and 2 strains. Obvious effect of year on the quality, set up in statistics, was confirmed for qualitative parametres. The correlation analysis also provides similar figures. Effect of the year in a negative correlation to crude protein content (r=-0,66), whereas in a positive correlation to starch content (r=0,78) and falling number (r=0,86). Effect of the variety is represented by unclear correlation coefficients. Correlation analysis of selected qualitative parametrs of wheat shows an obvious relation between crude protein content and wet gluten content (r=0,93) and Zeleny - sedimentation value (r=0,82). On the other hand, starch content is in a negative correlation to crude protein content (r=-0,71), wet gluten content (r=- Systém pěstování pšenice v ekologickém zemědělství má negativní efekt na technologickou jakost (především obsah hrubého proteinu). Cílem práce je identifikovat rozdíly v pekařské jakosti odrůd, které jsou doporučené pro pěstování v ekologickém nebo konvenčním pěstování v Rakousku. V roce 2006-2007 byl založen s 10 odrůdami pšenice seté maloparcelkové pokusy. Vybrané parametry pekařské jakosti byly hodnoceny pomocí NIR spektroskopie. Statisticky průkazný vliv ročníku na jakost byl jednoznačně potvrzen u jakostních ukazatelů. Vliv genotypu nebyl statisticky průkazný. Obdobné hodnoty vychází také z korelační analýzy. Vliv ročníku je v záporné korelaci k obsahu bílkovin (r = -0,66), k obsahu mokrého lepku (r=-0,46) a naopak v kladné korelaci k obsahu škrobu (r=0,78) a pádovému číslu (r=0,86). Vliv odrůdy je reprezentován statisticky neprůkaznými korelačními koeficienty. Korelační analýza ukazuje statisticky průkazný vztah mezi obsahem proteinu a mokrého lepku (r=0,93) a Zelenyho sedimentačním testem (r=0, Organic methods growing bread wheat may have negative effects on the technological value, especially in the case of the crucial crude protein content. The aim of paper is to identify diferences in quality of 8 varieties recomended in conventional or organic conditions in Austria and 2 strains. Obvious effect of year on the quality, set up in statistics, was confirmed for qualitative parametres. The correlation analysis also provides similar figures. Effect of the year in a negative correlation to crude protein content (r=-0,66), whereas in a positive correlation to starch content (r=0,78) and falling number (r=0,86). Effect of the variety is represented by unclear correlation coefficients. Correlation analysis of selected qualitative parametrs of wheat shows an obvious relation between crude protein content and wet gluten content (r=0,93) and Zeleny - sedimentation value (r=0,82). On the other hand, starch content is in a negative correlation to crude protein content (r=-0,71), wet gluten content (r=-
dcterms:title
Selection of bread wheat varieties for organic farming, baking quality being emphasized. Selection of bread wheat varieties for organic farming, baking quality being emphasized. Zohlednění pekařské jakosti pšenice seté při výběru vhodných odrůd pro ekologické zemědělství.
skos:prefLabel
Zohlednění pekařské jakosti pšenice seté při výběru vhodných odrůd pro ekologické zemědělství. Selection of bread wheat varieties for organic farming, baking quality being emphasized. Selection of bread wheat varieties for organic farming, baking quality being emphasized.
skos:notation
RIV/60076658:12220/08:00009657!RIV09-MZE-12220___
n3:aktivita
n15:P n15:Z
n3:aktivity
P(QG50034), Z(MSM6007665806)
n3:cisloPeriodika
1
n3:dodaniDat
n9:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n17:5314658 n17:4375483 n17:2057859 n17:9191836 n17:5079810
n3:druhVysledku
n10:J
n3:duvernostUdaju
n8:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
394164
n3:idVysledku
RIV/60076658:12220/08:00009657
n3:jazykVysledku
n19:eng
n3:klicovaSlova
bread wheat; baking quality; organic farming
n3:klicoveSlovo
n4:bread%20wheat n4:baking%20quality n4:organic%20farming
n3:kodStatuVydavatele
RO - Rumunsko
n3:kontrolniKodProRIV
[CE7629C0853B]
n3:nazevZdroje
Lucrari Stiintifice : Seria Agronomie
n3:obor
n5:GC
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
7
n3:projekt
n12:QG50034
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2008
n3:svazekPeriodika
51
n3:tvurceVysledku
Štěrba, Zdeněk Šrámek, J. Moudrý, Jan Zdrhová, Ivana Capouchová, I. Konvalina, Petr
n3:zamer
n14:MSM6007665806
s:issn
1454-7414
s:numberOfPages
8
n6:organizacniJednotka
12220