This HTML5 document contains 59 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/statVydaniPatentuVzoru/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://localhost/temp/predkladatel/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/uzemniOchranaPatentu/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/podDruhVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/vyuzitiPatentuVzoru/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009523%21RIV09-MSM-12220___/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/licencniPoplatek/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/vyuzitiJinymSubjektem/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009523%21RIV09-MSM-12220___
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
Pro výrobu nového výrobku ? ovesného tvarohu lze využít odpady vznikající při komplexním zpracování ovsa na nutričně upravené ovesné vločky a další produkty. Podstata zařízení pro výrobu ovesného tvarohu spočívá v tom, že je tvořeno technologickou linkou sestávající z mlecí stolice pro oddělení otrub, tj. obalových částí zrn, která je předřazena vločkovací stolici pro vločkování ovesné krupice a výrobu nutričně upravených ovesných vloček se sníženým obsahem beta glukanů, za kterou je zařazena extrakční nádoba s filtrem a odstředivkou, ultrazvukový desintegrátor a vakuová sušárna pro izolaci ovesného škrobu, ovesného proteinu a beta glukanu, přičemž za extrakční nádobou je zařazen mísič ovesného tvarohu. Hlavní výhody ovesného tvarohu podle technického řešení spočívají v tom, že představuje nový produkt neobsahující laktózu ani kasein, a vhodný pro alergiky na tyto složky. Výroba je snadná a v důsledku použití odpadových surovin je konečný produkt levný. For production of a new product ? oat curds, wastes from complex processing of oats on nutritionally modified flakes and other products can be used. Equipment for manufacturing of oat curds is formed by a technological line consisting of a milling for separating bran, it is coat parts of grains, which is before a flaking mill for flaking of oat grits and production of nutritionally modified oat flakes with a decreased content of beta glucanes, after which is an extractor vessel with a filter and centrifuge, ultrasound disintegrator and vacuum drying kiln for isolation of oat starch, oat protein and beta glucane, and after the extraction vessel a mixer of oat curds is included. The main advantage of oat curds according to the technical solution consist in, that it presents a new product not containing lactose nor casein, and it is suitable for persons which are allergic to these compounds. Manufacturing is easy and as a result of use of waste materials the final product is cheap. Pro výrobu nového výrobku ? ovesného tvarohu lze využít odpady vznikající při komplexním zpracování ovsa na nutričně upravené ovesné vločky a další produkty. Podstata zařízení pro výrobu ovesného tvarohu spočívá v tom, že je tvořeno technologickou linkou sestávající z mlecí stolice pro oddělení otrub, tj. obalových částí zrn, která je předřazena vločkovací stolici pro vločkování ovesné krupice a výrobu nutričně upravených ovesných vloček se sníženým obsahem beta glukanů, za kterou je zařazena extrakční nádoba s filtrem a odstředivkou, ultrazvukový desintegrátor a vakuová sušárna pro izolaci ovesného škrobu, ovesného proteinu a beta glukanu, přičemž za extrakční nádobou je zařazen mísič ovesného tvarohu. Hlavní výhody ovesného tvarohu podle technického řešení spočívají v tom, že představuje nový produkt neobsahující laktózu ani kasein, a vhodný pro alergiky na tyto složky. Výroba je snadná a v důsledku použití odpadových surovin je konečný produkt levný.
dcterms:title
Oat curds and equipment for its production Ovesný tvaroh a zařízení pro jeho výrobu Ovesný tvaroh a zařízení pro jeho výrobu
skos:prefLabel
Ovesný tvaroh a zařízení pro jeho výrobu Oat curds and equipment for its production Ovesný tvaroh a zařízení pro jeho výrobu
skos:notation
RIV/60076658:12220/08:00009523!RIV09-MSM-12220___
n3:datumRegistracePatentuVzoru
2008-08-11+02:00
n3:aktivita
n22:Z
n3:aktivity
Z(MSM6007665806)
n3:cisloPatentuVzoru
CZ 18789 U1
n3:datumUdeleniPatentuVzoru
2008-09-16+02:00
n3:dodaniDat
n17:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n4:4375483 n4:9765190 n4:5314658 n4:4559452 n4:8119287 n4:1128957
n3:druhVysledku
n15:F%2FP
n3:duvernostUdaju
n20:S
n3:entitaPredkladatele
n8:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
385661
n3:idVysledku
RIV/60076658:12220/08:00009523
n3:jazykVysledku
n11:cze
n3:klicovaSlova
oat; complex processing; technological line; oat starch, oat protein, beta glucane; oat curds
n3:klicoveSlovo
n12:oat%20starch n12:beta%20glucane n12:complex%20processing n12:oat%20curds n12:oat%20protein n12:technological%20line n12:oat
n3:kontrolniKodProRIV
[1B016F507C58]
n3:licencniPoplatek
n19:A
n3:mistoVydaniPatentuVzoru
České Budějovice
n3:nazevVydavatelePatentuVzoru
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
n3:obor
n13:CI
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
6
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:rokUplatneniVysledku
n17:2008
n3:statVydaniPatentuVzoru
n14:CZ
n3:tvurceVysledku
Moudrý, Jan Kužel, Stanislav Štěrba, Zdeněk Klimeš, František Kolář, Ladislav Peterka, Jiří
n3:uzemniOchranaPatentu
n6:E
n3:vlastnik
n8:vlastnikVysledku
n3:vyuzitiJinymSubjektem
n9:A
n3:vyuzitiPatentuVzoru
n10:A
n3:zamer
n18:MSM6007665806
n21:organizacniJednotka
12220