This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F07%3A00008190%21RIV08-MSM-12220___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F07%3A00008190%21RIV08-MSM-12220___
rdf:type
n4:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
V provozních podmínkách jsme sledovali vliv silážních aditiv na vybrané kvalitativní parametry jetelotravních siláží. Hodnotili jsme celkovou třídu a kategorizaci za třídu kvality podle fermentačního procesu. Zjistili jsme pozitivní vliv aditiv na fermentační zatřídění a celkovou kvalitu siláže. Pozitivní efekt byl výraznější u klasifikace fermentačních tříd jetelotravních siláží. Vysoký obsah hrubé vlákniny zhoršoval výsledek fermentace i celkovou třídu, jak je patrné z vysoké hodnoty korelace r=0.75 (P<0.05). Nízká závislost (r=0.37, P<0.05) byla zjištěna mezi fermentační třídou a obsahem kyseliny octové. Vysoká závislost byla pozorována mezi fermentační třídou a obsahem kyseliny máselné (r=0.73, P<0.05). Siláže s aditivy vykázaly vyšší stupeň proteolýzy a vyšší obsah kyseliny mléčné. Využití aditiv zlepšovalo kvalitu siláží. Výsledkem lepší fermentace byla redukce hrubé vlákniny se zachováním obsahu energie. We observed the influence of silage additives for choice qualitative parameters at clover-grass silages in working conditions. We evaluated total classification and categorisation to quality classes according to fermentative process. It has been found out positive effect of the silage additives for fermentative class and for total silage quality. The positive effect has been more considerable at the classification to the fermentative classes at clover-grass silages. The high content of crude fibre decreased fermentative results and total silage quality at test clover-grass silages. The greatest (deterioration) influence for classification to total quality class has crude fibre content. It is visible from correlation coefficient at clover-grass silages r=0.75 (P<0.05). The weak dependence r = 0.37 (P<0.05) was detected between fermentative class and acetic acid content. It was detected large dependence between fermentative class and butyric acid content r=0.73 (P<0.05). The silages with addit We observed the influence of silage additives for choice qualitative parameters at clover-grass silages in working conditions. We evaluated total classification and categorisation to quality classes according to fermentative process. It has been found out positive effect of the silage additives for fermentative class and for total silage quality. The positive effect has been more considerable at the classification to the fermentative classes at clover-grass silages. The high content of crude fibre decreased fermentative results and total silage quality at test clover-grass silages. The greatest (deterioration) influence for classification to total quality class has crude fibre content. It is visible from correlation coefficient at clover-grass silages r=0.75 (P<0.05). The weak dependence r = 0.37 (P<0.05) was detected between fermentative class and acetic acid content. It was detected large dependence between fermentative class and butyric acid content r=0.73 (P<0.05). The silages with addit
dcterms:title
The influence of additives for qualitative parameters of silage feeds Vliv aditiv na kvalitativní parametry silážovaných krmiv The influence of additives for qualitative parameters of silage feeds
skos:prefLabel
Vliv aditiv na kvalitativní parametry silážovaných krmiv The influence of additives for qualitative parameters of silage feeds The influence of additives for qualitative parameters of silage feeds
skos:notation
RIV/60076658:12220/07:00008190!RIV08-MSM-12220___
n3:strany
467-477
n3:aktivita
n12:Z n12:S
n3:aktivity
S, Z(MSM6007665806)
n3:dodaniDat
n9:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n5:9139303 n5:6996205 n5:4564073
n3:druhVysledku
n17:D
n3:duvernostUdaju
n11:S
n3:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
426127
n3:idVysledku
RIV/60076658:12220/07:00008190
n3:jazykVysledku
n16:eng
n3:klicovaSlova
clover-grass silages; qualitative parameters; silage additive
n3:klicoveSlovo
n10:silage%20additive n10:clover-grass%20silages n10:qualitative%20parameters
n3:kontrolniKodProRIV
[042A5F018A34]
n3:mistoVydani
Timisoara
n3:nazevZdroje
Scientifical Papers %22Animal Sciences and Biotechnologies%22, Agroprint Timisoara 10-11.5.2007
n3:obor
n14:GH
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2007
n3:tvurceVysledku
Kadlec, Jaromír Čermák, Bohuslav Jančík, Filip Lád, František
n3:zamer
n13:MSM6007665806
s:issn
1221-5287
s:numberOfPages
11
n18:hasPublisher
Agroprint Timisoara
n15:organizacniJednotka
12220