This HTML5 document contains 55 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n9http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n5http://localhost/temp/predkladatel/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n6https://schema.org/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F07%3A00008134%21RIV08-MSM-12220___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F07%3A00008134%21RIV08-MSM-12220___
rdf:type
n18:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Okrajové maloobjemové obilniny a pseudoobilniny patří do skupiny alternativních, potravinářsky využitelných plodin. Jejich pěstování může přispět k rozšíření agrobiodiverzity na orné půdě, ke zvýšení pestrosti sortimentu potravinářských výrobků, zvláště v oblasti racionální a zdravé výživy. Výrobky z alternativních plodin mohou zvýšit tržní a exportní hodnotu produkce. Doprovodným efektem jejich zavedení tak může být zvýšení ekonomické i ekologické stability zemědělských podniků. Vedle nových alternativních plodin se jeví zajímavými i tradiční %22plodiny Slovanů%22 pohanka a proso, které si jsou blízké svým užitím a současně značně odlišné z hlediska botanického i agrotechnického. Publikace předkládá informace o botanice i taxonomii pohanky (Fagopyrum sp.) a prosa (Panicum miliaceum L.), jejich fyziologických zvláštnostech, požadavcích na prostředí, tvorbě výnosu a kvalitě produkce i o využitelnosti pro potravinářské, resp. nepotravinářské účely. Součástí je i metodika pěstování a využití obou p Okrajové maloobjemové obilniny a pseudoobilniny patří do skupiny alternativních, potravinářsky využitelných plodin. Jejich pěstování může přispět k rozšíření agrobiodiverzity na orné půdě, ke zvýšení pestrosti sortimentu potravinářských výrobků, zvláště v oblasti racionální a zdravé výživy. Výrobky z alternativních plodin mohou zvýšit tržní a exportní hodnotu produkce. Doprovodným efektem jejich zavedení tak může být zvýšení ekonomické i ekologické stability zemědělských podniků. Vedle nových alternativních plodin se jeví zajímavými i tradiční %22plodiny Slovanů%22 pohanka a proso, které si jsou blízké svým užitím a současně značně odlišné z hlediska botanického i agrotechnického. Publikace předkládá informace o botanice i taxonomii pohanky (Fagopyrum sp.) a prosa (Panicum miliaceum L.), jejich fyziologických zvláštnostech, požadavcích na prostředí, tvorbě výnosu a kvalitě produkce i o využitelnosti pro potravinářské, resp. nepotravinářské účely. Součástí je i metodika pěstování a využití obou p Marginal low-volume cereal crops and pseudo-cereal crops Belong to the class of alternative crops with food production. These crops can contribute to improve the agrobiodiverzity on arable land and diversification of well-balanced diet products in the market. Availability of the alternative crop products may positively affect commercial and export value of the production as well as help to improve economical and ecological situation of the farming subjects. In addition to new alternative crops buckwheat and millet as the traditional %22Slavonic crops%22 are used. Both these crops can be similarly utilized though they differ from each other as far as the botanical and agronomical aspect is considered. The publication brings botanical and taxonomy characteristics of buckwheat (Fagopyrum spp.) and millet (Panicum miliaceum L.), describes their physiological specialities, environment requirements, yield formation and yield quality, usability for food or non-food purposes. Included is also the growin
dcterms:title
Pohanka a proso Pohanka a proso Buckwheat and millet
skos:prefLabel
Pohanka a proso Buckwheat and millet Pohanka a proso
skos:notation
RIV/60076658:12220/07:00008134!RIV08-MSM-12220___
n3:aktivita
n15:S n15:P n15:Z
n3:aktivity
P(GA303/01/1380), P(GA521/05/2427), P(GA521/97/0052), S, Z(MSM 122200002), Z(MSM6007665806)
n3:dodaniDat
n12:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n14:4433254 n14:4375483
n3:druhVysledku
n16:B
n3:duvernostUdaju
n4:S
n3:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
441886
n3:idVysledku
RIV/60076658:12220/07:00008134
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
low-volume cereals crops; pseudo-cereals crops; alternative crops; buckwheat; millet; alternative crops with food production; availability of the alternative crop products; botanical and taxonomy characteristic of buckwheat and millet
n3:klicoveSlovo
n8:botanical%20and%20taxonomy%20characteristic%20of%20buckwheat%20and%20millet n8:pseudo-cereals%20crops n8:availability%20of%20the%20alternative%20crop%20products n8:low-volume%20cereals%20crops n8:alternative%20crops n8:buckwheat n8:millet n8:alternative%20crops%20with%20food%20production
n3:kontrolniKodProRIV
[0F0FAED5137A]
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Pohanka a proso
n3:obor
n7:GC
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetStranKnihy
204
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n10:GA303%2F01%2F1380 n10:GA521%2F05%2F2427 n10:GA521%2F97%2F0052
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2007
n3:tvurceVysledku
Moudrý, Jan Petr, Jiří Kalinová, Jana Michalová, Anna
n3:zamer
n21:MSM%20122200002 n21:MSM6007665806
s:numberOfPages
204
n9:hasPublisher
Ústav zemědělských a potravinářských informací
n6:isbn
80-7271-162-8
n5:organizacniJednotka
12220