This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007367%21RIV07-MZE-12220___/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007367%21RIV07-MZE-12220___
rdf:type
skos:Concept n10:Vysledek
dcterms:description
Práce přináší aktuální informace o obsahu jodu v mléčné surovině v České republice. Metodou Sandell-Kolthoffa byl v roce 2005 stanoven jod ve 169 vzorcích mléka získaných z transportních cisteren o objemu 11-13 tisíc litrů svážející mléko k mlékárenskému zpracování ze 14 oblastí jihozápadních Čech. Průměrný obsah jodu ve vzorcích byl 442.5+/-185.6 amp;#956;g . l-1, minimum 68.6 a maximum 1006.6 amp;#956;g . l-1. 81.7% vzorků obsahovalo více než 250 amp;#956;g I . l-1. Průměrný obsah jodu v mléce z jednotlivých svozných oblastí byl od 230,2 +/- 133,0 µg.l-1 do 702,7 +/- 166,2 µg.l-1. V 5 svozných oblastech (tj. 35,7 %) byly průměry vyšší než 500 µg I.l-1. Uvedené hodnoty svědčí o pokračující tendenci nárůstu obsahu jodu v syrovém kravském mléce, ale i o přetrvávajících lokálních a regionálních rozdílech. Vyšší průměrné hodnoty byly zjištěny v období zimních krmných dávek (duben 495,9 +/-50,8 l-1) a říjen 494.3 +/- 176.4 µg I.l-1). The paper presents the latest information on iodine content in raw milk in the Czech Republic. In 2005 iodine was determined by Sandell-Kolthoff method in 169 milk samples taken from transportation tanks of the capacity 11 000 - 13 000 litres collecting milk for dairy processing from 14 areas of South-western Bohemia. The average iodine content in milk samples was 442.5 +/- 185.6 µg . l-1, minimum and maximum value was 68.6 and 1 000.6 µg . l-1. 81.7% of the samples contained more than 250 µg I.l-1. The average iodine content in milk from the collecting areas ranged from 230.2 +/- 133.0 µg.l-1 to 702.7 +/- 166.2 µg.l-1.In five collecting areas (i.e. 35.7%) the means were higher than 500 µg.l-1. These values document the continuing trend of an increase in iodine content in raw cow's milk as well as permanent local and regional differences. Higher mean values were determined in the period of winter feed rations(April 495.9 +/-50.8 and October 494.3 +/-176.4 µg I.l-1). The paper presents the latest information on iodine content in raw milk in the Czech Republic. In 2005 iodine was determined by Sandell-Kolthoff method in 169 milk samples taken from transportation tanks of the capacity 11 000 - 13 000 litres collecting milk for dairy processing from 14 areas of South-western Bohemia. The average iodine content in milk samples was 442.5 +/- 185.6 µg . l-1, minimum and maximum value was 68.6 and 1 000.6 µg . l-1. 81.7% of the samples contained more than 250 µg I.l-1. The average iodine content in milk from the collecting areas ranged from 230.2 +/- 133.0 µg.l-1 to 702.7 +/- 166.2 µg.l-1.In five collecting areas (i.e. 35.7%) the means were higher than 500 µg.l-1. These values document the continuing trend of an increase in iodine content in raw cow's milk as well as permanent local and regional differences. Higher mean values were determined in the period of winter feed rations(April 495.9 +/-50.8 and October 494.3 +/-176.4 µg I.l-1).
dcterms:title
Iodine Content in Raw Milk. Iodine Content in Raw Milk. Obsah jodu v mléčné surovině.
skos:prefLabel
Obsah jodu v mléčné surovině. Iodine Content in Raw Milk. Iodine Content in Raw Milk.
skos:notation
RIV/60076658:12220/06:00007367!RIV07-MZE-12220___
n3:strany
9
n3:aktivita
n16:P
n3:aktivity
P(1B44013)
n3:cisloPeriodika
9
n3:dodaniDat
n9:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n7:6292321 n7:6873669 n7:1178229
n3:druhVysledku
n18:J
n3:duvernostUdaju
n11:S
n3:entitaPredkladatele
n8:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
480405
n3:idVysledku
RIV/60076658:12220/06:00007367
n3:jazykVysledku
n17:eng
n3:klicovaSlova
milk, milk dry matter, season, iodine surplus
n3:klicoveSlovo
n12:milk n12:milk%20dry%20matter n12:iodine%20surplus n12:season
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[92C89D916F2F]
n3:nazevZdroje
Veterinární Medicina
n3:obor
n15:GH
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n13:1B44013
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2006
n3:tvurceVysledku
Trávníček, Jan Herzig, Ivan Kursa, Jaroslav Kroupová, Vlasta
s:issn
0375-8427
s:numberOfPages
7
n6:organizacniJednotka
12220