This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007178%21RIV07-MSM-12220___/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n11https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007178%21RIV07-MSM-12220___
rdf:type
n5:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The silages are the main part of feed ration in dairy cows. We have tested effect of biological and chemical additives on fermentation characteristics in clover-grass silages.We have evaluated the quality of silages according two main parameters of fermentation process - pH and content of organic acids (lactic acid, acetic acid, propionic acid and butyric acid). We have also evaluated daintiness of silages (preferential tests on sheep). We prove the positive effect of biological additives on the fermentation process and the daintiness of silages. Siláže jsou hlavní součástí krmných dávek skotu. Testovali jsme vliv biologických a chemických aditiv na fermentační procesy u jetelotravních siláže. Hodnotili jsme kvalitu siláže podle dvou hlavních ukazatelů fermentace: pH a obsah organických kyselin (mléčná, octová, propionová a máselná). Dále jsme hodnotili chutnost siláže (testy preference u ovcí). Byl nalezen pozitivní vliv biologických aditiv na fermentační proces a chutnost siláže. Siláže jsou hlavní součástí krmných dávek skotu. Testovali jsme vliv biologických a chemických aditiv na fermentační procesy u jetelotravních siláže. Hodnotili jsme kvalitu siláže podle dvou hlavních ukazatelů fermentace: pH a obsah organických kyselin (mléčná, octová, propionová a máselná). Dále jsme hodnotili chutnost siláže (testy preference u ovcí). Byl nalezen pozitivní vliv biologických aditiv na fermentační proces a chutnost siláže.
dcterms:title
Ověření vlivu biologických a chemických preparátů při konzervaci technologicky různě sklizené jetelotrávy Verifying of biological and chemical additives' effect on conzervation of clover-grass silage harvested with different technologies Ověření vlivu biologických a chemických preparátů při konzervaci technologicky různě sklizené jetelotrávy
skos:prefLabel
Ověření vlivu biologických a chemických preparátů při konzervaci technologicky různě sklizené jetelotrávy Verifying of biological and chemical additives' effect on conzervation of clover-grass silage harvested with different technologies Ověření vlivu biologických a chemických preparátů při konzervaci technologicky různě sklizené jetelotrávy
skos:notation
RIV/60076658:12220/06:00007178!RIV07-MSM-12220___
n3:strany
178 - 182
n3:aktivita
n16:S n16:Z
n3:aktivity
S, Z(MSM6007665806)
n3:dodaniDat
n17:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n6:4564073 n6:6996205
n3:druhVysledku
n14:D
n3:duvernostUdaju
n4:S
n3:entitaPredkladatele
n20:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
491250
n3:idVysledku
RIV/60076658:12220/06:00007178
n3:jazykVysledku
n8:cze
n3:klicovaSlova
clover-grass silage; chosen additives
n3:klicoveSlovo
n13:chosen%20additives n13:clover-grass%20silage
n3:kontrolniKodProRIV
[EE6525006126]
n3:mistoKonaniAkce
České Budějovice
n3:mistoVydani
České Budějovice
n3:nazevZdroje
Biotechnology 2006, České Budějovice 15th-16th February 2006 [CD-ROM]
n3:obor
n7:GH
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n17:2006
n3:tvurceVysledku
Jílek, Rudolf Lád, František Čermák, Bohuslav Fabiánová, Radka
n3:typAkce
n18:EUR
n3:zahajeniAkce
2006-01-01+01:00
n3:zamer
n19:MSM6007665806
s:numberOfPages
5
n21:hasPublisher
Scientific Pedagogical Publishing
n11:isbn
80-85645-53-X
n15:organizacniJednotka
12220