This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006519%21RIV06-GA0-12220___/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006519%21RIV06-GA0-12220___
rdf:type
n18:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Phenolic compounds are widely distributed in the plant kingdom and therefore they are regular components of the human diet. In recent years, flavonoids as natural antioxidants have attracted increasing interest as a best way for the prevention of the higher age diseases (atherosclerosis, coronary and heart diseases, cancer). Buckwheat is very rich on flavonoids. The aim of this work was to determine of selected flavonoids in different parts of buckwheat and their change during vegetation. Common buckwheat was grown in České Budějovice (380 m a.s.l., sand-loam brown soil, average temperature 8.2°C, and sum of precipitation 529 mm) in year 2004. Buckwheat biomass was sampled at beginning of branching, at full flowering and before buckwheat harvest. Lyophilized materials (roots, stems, leaves, inflorescences) were extracted by 90 % methanol. Samples were analyzed by HPLC (DAD detector). All identified flavonoids (catechin, epicatechin, rutin, myricetin, quercetin and its derivates quercetin-3-D- galact Polyfenolické látky jsou široce rozšířeny v rostlinné říši a jsou proto pravidelnou součástí lidské výživy. V posledních letech dochází k zvýšení zájmu o flavonoidy jako přírodní antioxidanty a to z důvodu hledání vhodného způsobu prevence proti chorobám vyššího věku (ateroskleróza, cévní a srdeční onemocnění, rakovina). Pohanka setá obsahuje především flavonoidy. Cílem této práce bylo stanovit obsah vybraných flavonoidů v různých částech rostliny pohanky a jejich změny v průběhu vegetace. Pohanka setá byla v roce 2004 pěstována na stanovišti v Českých Budějovicích (380 m n m, půda hnědá písčitohlinitá, průměrná teplota 8.2°C, suma srážek 529 mm). Vzorky biomasy pohanky byly odebrány na počátku větvení rostlin, v době plného květu porostu a před sklizní. Lyofilizované vzorky (kořeny, stonky, listy, květenství) byly extrahovány 90 % metanolem. Vzorky byly analyzovány pomocí HPLC (DAD detektor). U všech identifikovaných látek (katechin, epikatechin, rutin, myricetin, kvercetin a jeho deriváty kvercetin Phenolic compounds are widely distributed in the plant kingdom and therefore they are regular components of the human diet. In recent years, flavonoids as natural antioxidants have attracted increasing interest as a best way for the prevention of the higher age diseases (atherosclerosis, coronary and heart diseases, cancer). Buckwheat is very rich on flavonoids. The aim of this work was to determine of selected flavonoids in different parts of buckwheat and their change during vegetation. Common buckwheat was grown in České Budějovice (380 m a.s.l., sand-loam brown soil, average temperature 8.2°C, and sum of precipitation 529 mm) in year 2004. Buckwheat biomass was sampled at beginning of branching, at full flowering and before buckwheat harvest. Lyophilized materials (roots, stems, leaves, inflorescences) were extracted by 90 % methanol. Samples were analyzed by HPLC (DAD detector). All identified flavonoids (catechin, epicatechin, rutin, myricetin, quercetin and its derivates quercetin-3-D- galact
dcterms:title
Distribution of flavonoids in common buckwheat Distribution of flavonoids in common buckwheat Distribuce flavonoidů v pohance seté
skos:prefLabel
Distribution of flavonoids in common buckwheat Distribution of flavonoids in common buckwheat Distribuce flavonoidů v pohance seté
skos:notation
RIV/60076658:12220/05:00006519!RIV06-GA0-12220___
n3:strany
34
n3:aktivita
n19:P
n3:aktivity
P(GP521/03/D076)
n3:dodaniDat
n12:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n11:4433254
n3:druhVysledku
n21:D
n3:duvernostUdaju
n13:S
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
518368
n3:idVysledku
RIV/60076658:12220/05:00006519
n3:jazykVysledku
n4:eng
n3:klicovaSlova
Distribution of flavonoids; buckwheat
n3:klicoveSlovo
n5:Distribution%20of%20flavonoids n5:buckwheat
n3:kontrolniKodProRIV
[46C075EE701B]
n3:mistoKonaniAkce
Nitra
n3:mistoVydani
Nitra
n3:nazevZdroje
Bezpečnost a kvalita surovín a potravín : vedecká konferencia s mezinárodnou účasťou
n3:obor
n8:GC
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:projekt
n6:GP521%2F03%2FD076
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2005
n3:tvurceVysledku
Vrchotová, N. Tříska, J. Kalinová, Jana
n3:typAkce
n20:EUR
n3:zahajeniAkce
2005-01-01+01:00
s:numberOfPages
1
n9:hasPublisher
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
n15:isbn
80-8069-612-8
n16:organizacniJednotka
12220