This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n9http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18https://schema.org/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006241%21RIV06-MSM-12220___/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006241%21RIV06-MSM-12220___
rdf:type
n17:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Zrno ovsa patří mezi obiloviny s vysokým obsahem bílkovin, vlákniny, minerálních látek vitaminů i dalších zdravotně příznivých látek. Kromě využití v potravinářství a krmivářství lze úspěšně využívat k výrobě celé řady průmyslových výrobků. V letech 1999-2002 byly na dvou stanovištích v Rakousku (Lambach, Freistadt) a dvou stanovištích v České republice (České Budějovice, Humpolec) založeny polní maloparcelkové pokusy se třemi bezpluchýmiodrůdami (Abel, Izak, Salamon) a třemi odrůdami pluchatého ovsa (Auron, Edmund, Expander). Po sklizni byla na vzorcích zrna ovsa hodnocena mykologická a mykotoxikologická kvalita ovsa. V analýzách povrchové mykoflory obilek ovsa byly identifikovány zejména houby rodů Fusarium, Cladosporium Alternaria, Acremonium a Verticillium. Výskyt fytopatogenních hub na ovsu nejvíce ze sledovaných faktorů ovlivňoval ročník (počasí v průběhu vegetace - rozložení teplot a srážek v jednotlivých měsících vegetace) a poté typ ovsa (pluchaté odrůdy byly více napadány oproti nahým odrůdá Oat is considered to be a nutritious source of protein, carbohydrate, fibre, vitamins and minerals, and it contains minor constituents that are belived to contribute to human health and well being. Furthermore, oat has some unique functional properties that make it a useful raw material for a numer of products, especially in the food and feed. Mycological and mycotoxicological quality of samples of three cultivars of naked (Abel, Isak, Salomon) and three cultivars of covered oats (Expander, Edmund, Auron), collected at a total of four locations (Lambach, Freistadt, České Budějovice, Humpolec) was tested over four vegetation periods (1999-2002). The parameters used to measure the mycological duality were fugal diversity and fungal counts. Mycotoxicological quality was determinated of occurence of selected mycotoxins. Counts of mould were deteminated by means of the surface method according to the IAG (1993) standard metods. In covered and naked oat and at all locations under investigation, the clearl Zrno ovsa patří mezi obiloviny s vysokým obsahem bílkovin, vlákniny, minerálních látek vitaminů i dalších zdravotně příznivých látek. Kromě využití v potravinářství a krmivářství lze úspěšně využívat k výrobě celé řady průmyslových výrobků. V letech 1999-2002 byly na dvou stanovištích v Rakousku (Lambach, Freistadt) a dvou stanovištích v České republice (České Budějovice, Humpolec) založeny polní maloparcelkové pokusy se třemi bezpluchýmiodrůdami (Abel, Izak, Salamon) a třemi odrůdami pluchatého ovsa (Auron, Edmund, Expander). Po sklizni byla na vzorcích zrna ovsa hodnocena mykologická a mykotoxikologická kvalita ovsa. V analýzách povrchové mykoflory obilek ovsa byly identifikovány zejména houby rodů Fusarium, Cladosporium Alternaria, Acremonium a Verticillium. Výskyt fytopatogenních hub na ovsu nejvíce ze sledovaných faktorů ovlivňoval ročník (počasí v průběhu vegetace - rozložení teplot a srážek v jednotlivých měsících vegetace) a poté typ ovsa (pluchaté odrůdy byly více napadány oproti nahým odrůdá
dcterms:title
Mykologická a mykotoxikologická kvalita ovsa Mykologická a mykotoxikologická kvalita ovsa Mycological and mycotoxicological quality of oats
skos:prefLabel
Mykologická a mykotoxikologická kvalita ovsa Mycological and mycotoxicological quality of oats Mykologická a mykotoxikologická kvalita ovsa
skos:notation
RIV/60076658:12220/05:00006241!RIV06-MSM-12220___
n4:strany
26-33
n4:aktivita
n20:Z
n4:aktivity
Z(MSM6007665806)
n4:dodaniDat
n11:2006
n4:domaciTvurceVysledku
n12:5314658 n12:5079810 n12:9614435 n12:4375483
n4:druhVysledku
n21:D
n4:duvernostUdaju
n15:S
n4:entitaPredkladatele
n8:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
531736
n4:idVysledku
RIV/60076658:12220/05:00006241
n4:jazykVysledku
n13:cze
n4:klicovaSlova
oats; mycological quality; mycotoxicological quality
n4:klicoveSlovo
n10:mycological%20quality n10:mycotoxicological%20quality n10:oats
n4:kontrolniKodProRIV
[3A69B20C3E69]
n4:mistoKonaniAkce
České Budějovice
n4:mistoVydani
České Budějovice
n4:nazevZdroje
Kvalita bioprodukce (faktory, které ji ovlivňují) : sborník ze semináře dne 29. listopadu 2005
n4:obor
n7:GC
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n11:2005
n4:tvurceVysledku
Moudrý, Jan Vrátilová, Kamila Štěrba, Zdeněk
n4:typAkce
n19:CST
n4:zahajeniAkce
2005-01-01+01:00
n4:zamer
n14:MSM6007665806
s:numberOfPages
8
n6:hasPublisher
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
n18:isbn
80-7040-824-3
n9:organizacniJednotka
12220