This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n9http://localhost/temp/predkladatel/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006235%21RIV06-MSM-12220___/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n8https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n20http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006235%21RIV06-MSM-12220___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
V příspěvku je vyhodnocena kvalita vybraných bylinných druhů z lučních a pastevních porostů, které patří mezi dieteticky významné. Vzorky byly analyzovány na obsah sušiny, NL, popelovin, tuků a vlákninové spektrum.V současné době je využití bylin a léčivých rostlin přednostně orientováno pro farmaceutické účely a pro potravinářství. Nesmíme však zapomínat také na jejich příznivé účinky na organismus zvířat. Významnou úlohu by mohly hrát při nahrazení růstových stimulátorů antibiotické povahy, k podnícení příjmu krmiva, zlepšení kondice a tím i příznivému ovlivnění konverze krmiva. Další jejich výhodou by byla úspora nákladů na výživu a skutečnost, že jsou šetrné k životnímu prostředí, ke zvířatům a především k lidem jako spotřebitelům zemědělské produkce. Samples of five species dicotyledonous plants (herbs) were picked and analysed to content of nitrogenous compounds, fibre, ash and fat in three different areas: Vlkov, České Budějovice and Horní Dvořiště. The herbs from Vlkov in compare with herbs from the other two areas consisted in average more the fibre and fat and less N- compounds. V příspěvku je vyhodnocena kvalita vybraných bylinných druhů z lučních a pastevních porostů, které patří mezi dieteticky významné. Vzorky byly analyzovány na obsah sušiny, NL, popelovin, tuků a vlákninové spektrum.V současné době je využití bylin a léčivých rostlin přednostně orientováno pro farmaceutické účely a pro potravinářství. Nesmíme však zapomínat také na jejich příznivé účinky na organismus zvířat. Významnou úlohu by mohly hrát při nahrazení růstových stimulátorů antibiotické povahy, k podnícení příjmu krmiva, zlepšení kondice a tím i příznivému ovlivnění konverze krmiva. Další jejich výhodou by byla úspora nákladů na výživu a skutečnost, že jsou šetrné k životnímu prostředí, ke zvířatům a především k lidem jako spotřebitelům zemědělské produkce.
dcterms:title
Posouzení kvality bylin v lučních a pastevních porostech ve vyšších nadmořských výškách Posouzení kvality bylin v lučních a pastevních porostech ve vyšších nadmořských výškách The examination of herbs quality from grazing and meadow green in higher altitudes
skos:prefLabel
Posouzení kvality bylin v lučních a pastevních porostech ve vyšších nadmořských výškách Posouzení kvality bylin v lučních a pastevních porostech ve vyšších nadmořských výškách The examination of herbs quality from grazing and meadow green in higher altitudes
skos:notation
RIV/60076658:12220/05:00006235!RIV06-MSM-12220___
n4:strany
107-115
n4:aktivita
n18:Z
n4:aktivity
Z(MSM6007665806)
n4:dodaniDat
n20:2006
n4:domaciTvurceVysledku
n11:4564073 n11:9139303 n11:6996205
n4:druhVysledku
n5:D
n4:duvernostUdaju
n17:S
n4:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
536935
n4:idVysledku
RIV/60076658:12220/05:00006235
n4:jazykVysledku
n14:cze
n4:klicovaSlova
submountain region; pasture; quality of herbs
n4:klicoveSlovo
n10:pasture n10:submountain%20region n10:quality%20of%20herbs
n4:kontrolniKodProRIV
[6B404DEC8FCD]
n4:mistoKonaniAkce
České Budějovice
n4:mistoVydani
České Budějovice
n4:nazevZdroje
Kvalita bioprodukce (faktory, které ji ovlivňují) : sborník ze semináře dne 29. listopadu 2005
n4:obor
n16:GH
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n20:2005
n4:tvurceVysledku
Kadlec, Jaromír Lád, František Vondrášková, Barbora Čermák, Bohuslav
n4:typAkce
n12:CST
n4:zahajeniAkce
2005-01-01+01:00
n4:zamer
n19:MSM6007665806
s:numberOfPages
9
n21:hasPublisher
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
n8:isbn
80-7040-824-3
n9:organizacniJednotka
12220