This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n5http://localhost/temp/predkladatel/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005660%21RIV06-MZE-12220___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005660%21RIV06-MZE-12220___
rdf:type
n13:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Z uvedených výsledků vyplývá, že u býků kombinovaného užitkového typu dochází při zvyšování intenzity růstu a živé hmotnosti před porážkou k významně lepšímu zatřiďování jatečných těl podle zmasilosti, ale zároveň se zhoršuje třída za protučnění. Nejvícejatečných těl je zařazováno do klasifikačních tříd U a R za zmasilost a do třídy 2 za protučnělost. Při zařazování do jatečných tříd je rozhodující hmotnost jatečně opracovaného těla, existují velmi malé rozdíly mezi třídami E a U a výrazně větší oprotiR a O. V závislosti na zatřídění podle zmasilosti byla zjištěna výrazná tendence poklesu hmotnosti JOT, celkové hmotnosti masa (včetně masa I. jakosti), kostí i tuku se zhoršující se třídou za zmasilost. Naproti tomu procentický podíl masa celkem, masaI. jakosti a kostí se zvyšoval. Z uvedených výsledků vyplývá, že u býků kombinovaného užitkového typu dochází při zvyšování intenzity růstu a živé hmotnosti před porážkou k významně lepšímu zatřiďování jatečných těl podle zmasilosti, ale zároveň se zhoršuje třída za protučnění. Nejvícejatečných těl je zařazováno do klasifikačních tříd U a R za zmasilost a do třídy 2 za protučnělost. Při zařazování do jatečných tříd je rozhodující hmotnost jatečně opracovaného těla, existují velmi malé rozdíly mezi třídami E a U a výrazně větší oprotiR a O. V závislosti na zatřídění podle zmasilosti byla zjištěna výrazná tendence poklesu hmotnosti JOT, celkové hmotnosti masa (včetně masa I. jakosti), kostí i tuku se zhoršující se třídou za zmasilost. Naproti tomu procentický podíl masa celkem, masaI. jakosti a kostí se zvyšoval. New method of classification of cattle carcass (SEUROP system) is set up in Czech Republic since 2002. Czech Pied bulls (86 heads) were obtained. The right half-carcass was cut after temperature reduction to meat, bones and fat. Mostly carcasses were classified to the class R and U (88,4%) and to the class 2 (66,2%). The highest live weight before slaughter (725,5 kg) and the most intensive growth at the same time were in the class E. The lowest values were founded in the class O on the contrary (P?0,01). Carcass of the youngest bulls (661,8 days) with the highest daily gain (1065 g) and netto gain (600 g) were classified to the class 1. Statistically significant the highest carcass weight (407,6 kg), weight of meat (154,4 kg) and grade I meat (55,7 kg) was in the class E.
dcterms:title
Hodnocení jatečných těl býků českého strakatého skotu dle zmasilosti a protučnělosti Hodnocení jatečných těl býků českého strakatého skotu dle zmasilosti a protučnělosti Evaluation of Czech Pied bulls carcass according to meatiness and fat content
skos:prefLabel
Hodnocení jatečných těl býků českého strakatého skotu dle zmasilosti a protučnělosti Hodnocení jatečných těl býků českého strakatého skotu dle zmasilosti a protučnělosti Evaluation of Czech Pied bulls carcass according to meatiness and fat content
skos:notation
RIV/60076658:12220/04:00005660!RIV06-MZE-12220___
n3:strany
93-96
n3:aktivita
n10:Z n10:P
n3:aktivity
P(QF3020), Z(MSM 122200002)
n3:cisloPeriodika
1
n3:dodaniDat
n9:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n11:6758185 n11:3075311 n11:2535696 n11:1754416
n3:druhVysledku
n14:J
n3:duvernostUdaju
n6:S
n3:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
566401
n3:idVysledku
RIV/60076658:12220/04:00005660
n3:jazykVysledku
n19:cze
n3:klicovaSlova
cattle; carcass; meatiness; fat content
n3:klicoveSlovo
n8:carcass n8:meatiness n8:fat%20content n8:cattle
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[2DF6E9E4C15F]
n3:nazevZdroje
Collection of Scientific Papers, Faculty of Agriculture in České Budějovice : Series for Animal Sciences. Special Issue : Agroregion
n3:obor
n18:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n4:QF3020
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2004
n3:svazekPeriodika
21
n3:tvurceVysledku
Voříšková, Jarmila Maršálek, Miroslav Zedníková, Jana Frelich, Jan
n3:zamer
n16:MSM%20122200002
s:issn
1212-558X
s:numberOfPages
4
n5:organizacniJednotka
12220