This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n18https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005455%21RIV%2F2005%2FMSM%2F122205%2FN/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005455%21RIV%2F2005%2FMSM%2F122205%2FN
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The work presents preliminary results which evaluate the content of biogenic amines in common carp roe during its storage. The analyses were performed for histamine, putrescine, kadaverine, tyramine, tryptamine, spermine and spermidine. The determination was accomplished in fresh and smoked carp roe in two temperature zones which ranged 3°C and 15°C. The results of laboratory analyses signify that the safe storage of the roe in temperature 3°C is for five days and in the 15°C, the safe storage is four days. This analysis also confirms that there is a positive influence of smoking to reduce the content of all observed amines. The level of biogenic amines in smoked product is in low values during whole time of determination. V práci jsou uvedeny předběžné výsledky výskytu biogenních aminů během skladování jiker kapra obecného (Cyprinus caprio). Byl sledován výskyt histaminu, putrescinu, kadaverinu, tyraminu, tryptaminu, spermidinu, sperminu. Stanovení bylo provedeno v kapřích čerstvých a uzených jikrách skladovaných ve dvou teplotních pásmech 3 °C a 15 °C. Výsledky laboratorních rozborů naznačují, že uskladnění kapřích čerstvých jiker v teplotním pásmu 3 °C je zdravotně bezpečné po dobu 5 dnů, a v teplotním pásmu 15 °C je udržitelná doba skladování 4 dny. Výsledky práce také potvrzují vliv procesu uzení na omezení výskytu všech sledovaných biogenních aminů. Sledované biogenní aminy se v uvedených teplotních pásmech v uzených kapřích jikrách vyskytují v nízkých hodnotách po celou dobu sledování. V práci jsou uvedeny předběžné výsledky výskytu biogenních aminů během skladování jiker kapra obecného (Cyprinus caprio). Byl sledován výskyt histaminu, putrescinu, kadaverinu, tyraminu, tryptaminu, spermidinu, sperminu. Stanovení bylo provedeno v kapřích čerstvých a uzených jikrách skladovaných ve dvou teplotních pásmech 3 °C a 15 °C. Výsledky laboratorních rozborů naznačují, že uskladnění kapřích čerstvých jiker v teplotním pásmu 3 °C je zdravotně bezpečné po dobu 5 dnů, a v teplotním pásmu 15 °C je udržitelná doba skladování 4 dny. Výsledky práce také potvrzují vliv procesu uzení na omezení výskytu všech sledovaných biogenních aminů. Sledované biogenní aminy se v uvedených teplotních pásmech v uzených kapřích jikrách vyskytují v nízkých hodnotách po celou dobu sledování.
dcterms:title
Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřích jiker Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřích jiker Biogenic amines as decomposition indicator in carp roe
skos:prefLabel
Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřích jiker Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřích jiker Biogenic amines as decomposition indicator in carp roe
skos:notation
RIV/60076658:12220/04:00005455!RIV/2005/MSM/122205/N
n3:strany
189-193
n3:aktivita
n17:Z
n3:aktivity
Z(MSM 126100001)
n3:dodaniDat
n7:2005
n3:domaciTvurceVysledku
n6:4672941 n6:4036964
n3:druhVysledku
n13:D
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
556208
n3:idVysledku
RIV/60076658:12220/04:00005455
n3:jazykVysledku
n19:cze
n3:klicovaSlova
Biogenic amines;roe;carp,smoked
n3:klicoveSlovo
n14:roe n14:carp n14:smoked n14:Biogenic%20amines
n3:kontrolniKodProRIV
[D4A1E76F9D61]
n3:mistoKonaniAkce
České Budějovice
n3:mistoVydani
Český Těšín
n3:nazevZdroje
Sborník příspěvků studentů DSP z konference s mezinárodní účastí. [Díl] 1
n3:obor
n4:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2004
n3:tvurceVysledku
Křížek, Martin Vácha, František Novik, Ihar
n3:typAkce
n15:EUR
n3:zahajeniAkce
2004-01-01+01:00
n3:zamer
n20:MSM%20126100001
s:numberOfPages
5
n21:hasPublisher
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
n18:isbn
80-7040-677-1
n11:organizacniJednotka
12220