This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n8http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60076658%3A12220%2F03%3A00004920%21RIV%2F2004%2FMSM%2F122204%2FN/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60076658%3A12220%2F03%3A00004920%21RIV%2F2004%2FMSM%2F122204%2FN
rdf:type
n15:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The naked oats proteins have the highest biological value among the cereals. They have a favourable aminoacid composition and a high level of lysine. In this contribution we assesed the influence of variety, sites and years of cultivation on the content of some aminoacids in naked oat grains. We observed two varieties (Abel, SGK-7555) on four control sites (Nechanice, Kujavy, Hradec nad Svitavou, Krukanice) between 1995 and 1997. The content of aminoacids was determined by column chromatography (instrument aminoacid analyzer T 339 M). The statisticaly insignificant differences in aminoacids content were investigated between varieties in most amonoacids.The statisticaly significant differences in aminoacids content were investigated between sites and years.The results of correlation analysis indicated mostly lower dependence among content of aminoacids and content of nitrogenous compounds. Zrno nahého ovsa má vysokou biologickou hodnotu, především díky vysokému obsahu dusíkatých látek a příznivému aminokyselinovému složení. V příspěvku jsme se zaměřili na posouzení vlivu odrůdy, stanoviště a ročníku na obsah vybraných aminokyselin v zrně bezpluchého ovsa a zjištění závislostí mezi obsahem aminokyselin a obsahem dusíkatých látek. Odrůda Abel a novošlechtění SGK-7555 byly pěstovány v letech 1995-1997 na 4 stanovištích - Nechanice, Kujavy, Hradec nad Svitavou a Krukanice. Obsah aminokyselin byl stanoven z průměrných vzorků zrna metodou sloupcové chromatografie na ionexech na přístroji AMINOACID ANALYZER T 339 M. Výsledky byly podrobeny statistickému hodnocení analýzou rozptylu a korelační analýzou. Jako faktor nejvíce ovlivňující obsah aminokyselin byl zjištěn ročník a stanoviště, faktor genotyp se u většiny aminokyselin na jejich obsahu statisticky významně nepodílel. Korelační vztahy mezi obsahem aminokyselin a obsahem dusíkatých látek vypovídají vesměs o méně těsných závislostech.
dcterms:title
AMINOACIDS COMPOSITION OF NAKED OATS AMINOKYSELINOVÉ SLOŽENÍ BEZPLUCHÉHO OVSA AMINOKYSELINOVÉ SLOŽENÍ BEZPLUCHÉHO OVSA
skos:prefLabel
AMINOKYSELINOVÉ SLOŽENÍ BEZPLUCHÉHO OVSA AMINOKYSELINOVÉ SLOŽENÍ BEZPLUCHÉHO OVSA AMINOACIDS COMPOSITION OF NAKED OATS
skos:notation
RIV/60076658:12220/03:00004920!RIV/2004/MSM/122204/N
n4:strany
67-70
n4:aktivita
n17:Z
n4:aktivity
Z(MSM 122200002)
n4:cisloPeriodika
2
n4:dodaniDat
n14:2004
n4:domaciTvurceVysledku
n6:4375483 n6:5314658
n4:druhVysledku
n12:J
n4:duvernostUdaju
n18:S
n4:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
597893
n4:idVysledku
RIV/60076658:12220/03:00004920
n4:jazykVysledku
n5:cze
n4:klicovaSlova
naked oats, aminoacids, variety, site, year
n4:klicoveSlovo
n9:site n9:variety n9:aminoacids n9:year n9:naked%20oats
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[E2328388CC05]
n4:nazevZdroje
Collection of scientific papers, Faculty of agriculture in České Budějovice : series for crop sciences. Vol. 20, 2003, 2
n4:obor
n7:GC
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:pocetUcastnikuAkce
0
n4:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n4:rokUplatneniVysledku
n14:2003
n4:svazekPeriodika
20
n4:tvurceVysledku
Moudrý, Jan Štěrba, Zdeněk
n4:zamer
n16:MSM%20122200002
s:issn
1212-0731
s:numberOfPages
4
n8:organizacniJednotka
12220