This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P005628%21RIV08-MZE-49608851/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P005628%21RIV08-MZE-49608851
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Metoda amplifikace konzervované 16S RNA genu a následně natrávení amplifikačního produktu různými restrikčními enzymy umožní získat unikátní restrikční profily. Ty umožní i fylogenetické rozlišení mezi většinou druhů rodu Bacillus. Výsledek celého postupu extrakce DNA (včetně izolace čisté mikrobiální kultury), amplifikace, restrikční digesce a elektroforetické separace lze získat během pěti dnů. Method of the amplification of the conserved 16S rRNA-gene followed by restriction digestions with different restriction enzymes allow to get different unique restriction patterns. They offer even phylogenetic differentiation between the most Bacillus species. The whole procedure of DNA-extraction (starting from pure microbial culture), amplification of the 16S rRNA, restriction digestion and electrophoretic separation takes five days. Method of the amplification of the conserved 16S rRNA-gene followed by restriction digestions with different restriction enzymes allow to get different unique restriction patterns. They offer even phylogenetic differentiation between the most Bacillus species. The whole procedure of DNA-extraction (starting from pure microbial culture), amplification of the 16S rRNA, restriction digestion and electrophoretic separation takes five days.
dcterms:title
Detection of pathogenic Bacillus species in raw cow milk and yoghurts by means of amplified rDNA restriction analysis Detection of pathogenic Bacillus species in raw cow milk and yoghurts by means of amplified rDNA restriction analysis Detekce patogenních druhů rodu Bacillus v syrovém kravském mléku a jogurtu pomocí restrikční analýzy amplifikované rDNA
skos:prefLabel
Detection of pathogenic Bacillus species in raw cow milk and yoghurts by means of amplified rDNA restriction analysis Detection of pathogenic Bacillus species in raw cow milk and yoghurts by means of amplified rDNA restriction analysis Detekce patogenních druhů rodu Bacillus v syrovém kravském mléku a jogurtu pomocí restrikční analýzy amplifikované rDNA
skos:notation
RIV/49608851:_____/07:8P005628!RIV08-MZE-49608851
n3:strany
255-258
n3:aktivita
n19:P
n3:aktivity
P(QF4004)
n3:dodaniDat
n16:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n15:3470237
n3:druhVysledku
n17:D
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
416542
n3:idVysledku
RIV/49608851:_____/07:8P005628
n3:jazykVysledku
n18:eng
n3:klicovaSlova
raw cow milk; yoghurt; ARDRA; Bacillus cereus; B. licheniformis; restriction pattern; UPGMA dendrogram
n3:klicoveSlovo
n4:B.%20licheniformis n4:restriction%20pattern n4:UPGMA%20dendrogram n4:yoghurt n4:ARDRA n4:raw%20cow%20milk n4:Bacillus%20cereus
n3:kontrolniKodProRIV
[9022330BBD5B]
n3:mistoKonaniAkce
Nitra
n3:mistoVydani
Nitra
n3:nazevZdroje
Bezpečnosť a kontrola potravín II.diel
n3:obor
n20:EB
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:projekt
n6:QF4004
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2007
n3:tvurceVysledku
Banykó, Juraj
n3:typAkce
n10:EUR
n3:zahajeniAkce
2007-03-28+02:00
s:numberOfPages
4
n11:hasPublisher
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
n12:isbn
978-80-8069-861-4