This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P005606%21RIV08-MZE-49608851/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P005606%21RIV08-MZE-49608851
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Jak je známo, výskyt mykotoxinů v krmivech pro dojnice může být nebezpečný pro zvířata, mléčné produkty a spotřebitele ve smyslu vzrůstu citlivosti k různým onemocněním. Kukuřice je krmivo které je v úzkém vztahu k výskytu fuzariových mykotoxinů z různých praktických důvodů. Zearalenonový roztok byl experimentálně přidán do modelové přípravy jogurtu. Ve vzorcích jogurtu bylo dosaženo koncentrací od 10 do 1000 µg/l. Fermentační proces byl ovlivněn během pěti hodin inkubace. Titrační kyselost byla zřetelně redukována koncentracemi zearalenonu a celkové počty ušlechtilých mlékařských kultur Streptococcus thermophilus a Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) na konci experimentu rovněž. Zearalenonová degradace zapříčiněná prostřednictvím mikrobiálního metabolismu během pěti hodin byla odhadnutaod 3.1 do 25.0 %, většinou 10 % a byla tak docela podstatná. Ale výsledky nebyly tak přesvědčivé v každém případě pokusu. Tuto skutečnost je také nezbytné uvést Podo Jak je známo, výskyt mykotoxinů v krmivech pro dojnice může být nebezpečný pro zvířata, mléčné produkty a spotřebitele ve smyslu vzrůstu citlivosti k různým onemocněním. Kukuřice je krmivo které je v úzkém vztahu k výskytu fuzariových mykotoxinů z různých praktických důvodů. Zearalenonový roztok byl experimentálně přidán do modelové přípravy jogurtu. Ve vzorcích jogurtu bylo dosaženo koncentrací od 10 do 1000 µg/l. Fermentační proces byl ovlivněn během pěti hodin inkubace. Titrační kyselost byla zřetelně redukována koncentracemi zearalenonu a celkové počty ušlechtilých mlékařských kultur Streptococcus thermophilus a Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) na konci experimentu rovněž. Zearalenonová degradace zapříčiněná prostřednictvím mikrobiálního metabolismu během pěti hodin byla odhadnutaod 3.1 do 25.0 %, většinou 10 % a byla tak docela podstatná. Ale výsledky nebyly tak přesvědčivé v každém případě pokusu. Tuto skutečnost je také nezbytné uvést Podo As it is known, mycotoxins occurrence in dairy cow feedstuffs can be dangerous for animals, milk products and consumers in terms of increase of sensitivity to different illnesses. Maize is feedstuff which is in close relationship to fusarium an mycotoxin occurrence for different practical reasons. Zearalenone solution was experimentally added into model yoghurt production. In yoghurt samples the concentrations from 10 to 1000 µg/l were reached. The fermentation procedure was influenced during five hours of incubation. The titratable acidity was markedly reduced by zearalenone concentrations and the total counts of noble dairy culture (Streptococcus thermophilus and Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis and Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) at the end of experiments as well. The zearalenone degradation which was caused by microbial metabolism during five ours was estimated from 3.1 to 25.0 %, mostly 10 % and was quite essential. But results were not so convincing in every case of experimen
dcterms:title
Mykotoxinová kontaminace a její případné účinky v mlékařství. Mykotoxinová kontaminace a její případné účinky v mlékařství. Mycotoxin contamination and its incidental effects in dairying.
skos:prefLabel
Mycotoxin contamination and its incidental effects in dairying. Mykotoxinová kontaminace a její případné účinky v mlékařství. Mykotoxinová kontaminace a její případné účinky v mlékařství.
skos:notation
RIV/49608851:_____/07:8P005606!RIV08-MZE-49608851
n3:strany
41-47
n3:aktivita
n13:P
n3:aktivity
P(QF3025)
n3:cisloPeriodika
2
n3:dodaniDat
n9:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n12:5163021 n12:5467519 n12:7415273 n12:2751305 n12:6746357
n3:druhVysledku
n14:J
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
435836
n3:idVysledku
RIV/49608851:_____/07:8P005606
n3:jazykVysledku
n7:cze
n3:klicovaSlova
milk; yoghurt; pathogen; pseudomonas; zearalenone; fusarium; somatic cell count
n3:klicoveSlovo
n4:pseudomonas n4:fusarium n4:somatic%20cell%20count n4:zearalenone n4:yoghurt n4:pathogen n4:milk
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[F300CEE6C324]
n3:nazevZdroje
Mliekarstvo
n3:obor
n17:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:projekt
n15:QF3025
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2007
n3:svazekPeriodika
38
n3:tvurceVysledku
Třináctý, Jiří Vyletělová, Marcela Kopecký, Jaroslav Lojza, J. Janů, Libor Hanuš, Oto
s:issn
1210-3144
s:numberOfPages
5