This HTML5 document contains 54 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A%230000093%21RIV08-MZE-49608851/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A%230000093%21RIV08-MZE-49608851
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Original paper is focused on use of yeast cultures (KV) in rumen. Their use in the feeding rations is important measure in the high yielding dairy cows. The two yeast cultures (KV 2 and KV 3) were used in the balanced cow feeding rations (1 control without KV). The three dairy cow groups (8 animals in one group, these were in first half of lactation) were sampled individually and group bulk milk samples were created and analysed on the high number of the milk composition and quality parameters. The selected results are introduced in this paper. Preferable was the KV 2 variant with higher value of milk yield (ML) and lower acetone (Ac) and urea (Mo) milk concentrations (better dairy cow health state) and higher crude (HB) and true (ČB) protein and casein (KAS) contents as nutritionally and technologically important components. It is possible to state the positive effects in 2 yeast culture variant, but not in KV 3. Původní práce je zaměřena na použití kvasničné kultury (KV) v bachoru. Jejich použití v krmných dávkách je významné u vysoce užitkových dojnic. Dvě kvasinkové kultury (KV 2 a KV 3) byly použity ve vyrovnaných krmných dávkách (1 kontrola bez KV). Tři skupiny dojnic (8 zvířat ve skupině, které byly v první polovině laktace) byly individuálně vzorkovány a byly vytvořeny skupinové bazénové vzorky mléka a analyzovány na značný počet složkových a kvalitativních mléčných ukazatelů. Vybrané výsledky jsou uvedeny v práci. výhodnější byla varianta KV 2 s vyšší hodnotou mléčné užitkovosti (ML) a nižším acetonovou a močovinovou koncentrací v mléce (lepší zdravotní stav krav) a vyššími hrubými (HB) a čistými (ČB) bílkovinami a kaseinem (KAS) jako výživově a technologicky důležitými složkami. Je možné konstatovat pozitivní vlivy u varianty 2 kvasinkové kultury, ale ne u KV 3. Původní práce je zaměřena na použití kvasničné kultury (KV) v bachoru. Jejich použití v krmných dávkách je významné u vysoce užitkových dojnic. Dvě kvasinkové kultury (KV 2 a KV 3) byly použity ve vyrovnaných krmných dávkách (1 kontrola bez KV). Tři skupiny dojnic (8 zvířat ve skupině, které byly v první polovině laktace) byly individuálně vzorkovány a byly vytvořeny skupinové bazénové vzorky mléka a analyzovány na značný počet složkových a kvalitativních mléčných ukazatelů. Vybrané výsledky jsou uvedeny v práci. výhodnější byla varianta KV 2 s vyšší hodnotou mléčné užitkovosti (ML) a nižším acetonovou a močovinovou koncentrací v mléce (lepší zdravotní stav krav) a vyššími hrubými (HB) a čistými (ČB) bílkovinami a kaseinem (KAS) jako výživově a technologicky důležitými složkami. Je možné konstatovat pozitivní vlivy u varianty 2 kvasinkové kultury, ale ne u KV 3.
dcterms:title
Influences of different milk yields of Holstein cows on milk quality indicators in the Czech Republic. Vlivy dvou různých úrovní produkce mléka holštýnských krav na ukazatele kvality mléka v České republice Vlivy dvou různých úrovní produkce mléka holštýnských krav na ukazatele kvality mléka v České republice
skos:prefLabel
Vlivy dvou různých úrovní produkce mléka holštýnských krav na ukazatele kvality mléka v České republice Vlivy dvou různých úrovní produkce mléka holštýnských krav na ukazatele kvality mléka v České republice Influences of different milk yields of Holstein cows on milk quality indicators in the Czech Republic.
skos:notation
RIV/49608851:_____/07:#0000093!RIV08-MZE-49608851
n4:strany
553-561
n4:aktivita
n12:P
n4:aktivity
P(1G46086)
n4:cisloPeriodika
4
n4:dodaniDat
n16:2008
n4:domaciTvurceVysledku
n7:7671067 n7:5342244 n7:7651481 n7:5163021 n7:5467519 n7:6915922
n4:druhVysledku
n14:J
n4:duvernostUdaju
n11:S
n4:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
458929
n4:idVysledku
RIV/49608851:_____/07:#0000093
n4:jazykVysledku
n10:cze
n4:klicovaSlova
dairy cow; Holstein cattle; milk yield; milk composition; milk properties; health state indicators
n4:klicoveSlovo
n5:Holstein%20cattle n5:milk%20yield n5:milk%20composition n5:health%20state%20indicators n5:dairy%20cow n5:milk%20properties
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[7626BCB6D9FF]
n4:nazevZdroje
Acta Vet. Brno
n4:obor
n13:GG
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
6
n4:pocetTvurcuVysledku
7
n4:projekt
n8:1G46086
n4:rokUplatneniVysledku
n16:2007
n4:svazekPeriodika
76
n4:tvurceVysledku
Genčurová, Václava Frelich, J. Jedelská, Radoslava Macek, Antonín Hanuš, Oto Janů, Libor Hulová, Irena
s:issn
0001-7213
s:numberOfPages
9