This HTML5 document contains 40 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A%230000224%21RIV09-MZE-49608851/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A%230000224%21RIV09-MZE-49608851
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Byly odebírány fázové vzorky z výroby smetany do kávy sterilované v autoklávu a smetano-tvarohového termizovaného dezertu. Stanovován byl celkový počet mezofilních mikroorganismů a termorezistentních mikroorganismů, dále Bacillus cereus a B. licheniformis. Žádná z výrobních linek neměla vážné problémy. Ke zhoršení mikrobiologických parametrů by mohlo dojít v důsledku nesprávné funkce nebo nedostatečné sanitace technologického zařízení pro standardizaci tučnosti, pasteraci smetany, skladování smetany nebo výrobu tvarohu. Mezi 103 izoláty bylo 55 identifikováno jako Bacillus licheniformis a 5 jako Bacillus cereus. B. licheniformis se nalézal v  celém výrobním procesu. There were used three molecular methods for B. cereus strains differentiation which were isolated during milk processing: ribotyping with EcoRI restriction enzyme and the probe complementary to Escherichia coli 16S and 23S rRNA, then rep-PCR methods with (GTG)5 and BOX-A1R primers. B. cereus CCM 2010T and B. licheniformis CCM 2145T were used as reference strains. Band-pattern and cluster analysis were carried out using GelCompar II software. From the results was evident that rep-PCR method and primer (GTG)5 were the most suitable for our purpose and for differentiation of isolated B. cereus strains. Byly odebírány fázové vzorky z výroby smetany do kávy sterilované v autoklávu a smetano-tvarohového termizovaného dezertu. Stanovován byl celkový počet mezofilních mikroorganismů a termorezistentních mikroorganismů, dále Bacillus cereus a B. licheniformis. Žádná z výrobních linek neměla vážné problémy. Ke zhoršení mikrobiologických parametrů by mohlo dojít v důsledku nesprávné funkce nebo nedostatečné sanitace technologického zařízení pro standardizaci tučnosti, pasteraci smetany, skladování smetany nebo výrobu tvarohu. Mezi 103 izoláty bylo 55 identifikováno jako Bacillus licheniformis a 5 jako Bacillus cereus. B. licheniformis se nalézal v  celém výrobním procesu.
dcterms:title
Diferenciace kmenů B. cereus izolovaných ze syrového mléka a mléčných produktů pomocí molekulární metody ribotypizace a rep-PCR Differentiation of B. cereus strains isolated from raw milk, pasteurized milk and milk products using molecular methods ribotyping and rep-PCR Diferenciace kmenů B. cereus izolovaných ze syrového mléka a mléčných produktů pomocí molekulární metody ribotypizace a rep-PCR
skos:prefLabel
Differentiation of B. cereus strains isolated from raw milk, pasteurized milk and milk products using molecular methods ribotyping and rep-PCR Diferenciace kmenů B. cereus izolovaných ze syrového mléka a mléčných produktů pomocí molekulární metody ribotypizace a rep-PCR Diferenciace kmenů B. cereus izolovaných ze syrového mléka a mléčných produktů pomocí molekulární metody ribotypizace a rep-PCR
skos:notation
RIV/49608851:_____/06:#0000224!RIV09-MZE-49608851
n3:aktivita
n17:P
n3:aktivity
P(QF4004)
n3:cisloPeriodika
4
n3:dodaniDat
n4:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n11:2751305
n3:druhVysledku
n15:J
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
471598
n3:idVysledku
RIV/49608851:_____/06:#0000224
n3:jazykVysledku
n10:cze
n3:klicovaSlova
Bacillus cereus; raw milk; ribotyping; rep-PCR
n3:klicoveSlovo
n6:ribotyping n6:Bacillus%20cereus n6:raw%20milk n6:rep-PCR
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[7829FDC5702D]
n3:nazevZdroje
Výzkum v chovu skotu
n3:obor
n7:EB
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:projekt
n13:QF4004
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2006
n3:svazekPeriodika
48
n3:tvurceVysledku
Vyletělová, Marcela
s:issn
0139-7265
s:numberOfPages
5