This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A%230000049%21RIV08-MZE-49608851/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18https://schema.org/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A%230000049%21RIV08-MZE-49608851
rdf:type
skos:Concept n19:Vysledek
dcterms:description
We have investigated Bacillus cereus and Bacillus licheniformis occurrence in raw milk, pasteurized milk and final products (yoghurts) during year 2006. Raw milk was coming from individual milk samples (n=107 dairy cows) and from bulk tank milk samples (n=16 farms). B. cereus and B. licheniformis occurrence was detected always from raw milk, pasteurized milk to final products. There were analyzed 123 batches of milk. Yoghurts were produced under our laboratory conditions and for production was used commercial thermophilic yoghurt culture YC-180–YO-Flex. From results was evident that B. cereus and B. licheniformis occurrence was mostly negative for observed series of samples (63.4% and 56.9%). Positive series of samples were confirmed in 12 (9.8%) cases and 27 (22%) cases for B. cereus and B. licheniformis respectively. V průběhu roku 2006 byl sledován výskyt Bacillus cereus a Bacillus licheniformis v syrovém mléce, pasterovaném mléce a finálním výrobku (jogurtu). Syrové mléko pocházelo od jednotlivých zvířat (n=107) a z bazénových vzorků mléka (n=16). Výskyt B. cereus a B. licheniformis byl sledován vždy pro jednu šarži mléka a celkem bylo vyšetřeno 123 šarží. Jogurty byly vyráběny v laboratorních podmínkách a byla použita komerční termofilní jogurtová kultura YC-180 – YO-Flex. Z výsledků vyplývá, že přítomnost B. cereus i B. licheniformis byla ve většině případů negativní pro sledovanou šarži vzorků (63.4% a 56.9%). Pozitivní výsledky byl zjištěny ve 12 případech (9.8%) fázových vzorků u B. cereus a ve 27 případech (22%) pro B. licheniformis. We have investigated Bacillus cereus and Bacillus licheniformis occurrence in raw milk, pasteurized milk and final products (yoghurts) during year 2006. Raw milk was coming from individual milk samples (n=107 dairy cows) and from bulk tank milk samples (n=16 farms). B. cereus and B. licheniformis occurrence was detected always from raw milk, pasteurized milk to final products. There were analyzed 123 batches of milk. Yoghurts were produced under our laboratory conditions and for production was used commercial thermophilic yoghurt culture YC-180–YO-Flex. From results was evident that B. cereus and B. licheniformis occurrence was mostly negative for observed series of samples (63.4% and 56.9%). Positive series of samples were confirmed in 12 (9.8%) cases and 27 (22%) cases for B. cereus and B. licheniformis respectively.
dcterms:title
Bacillus cereus and Bacillus licheniformis occurrence in the yoghurt processing. Výskyt Bacillus cereus a Bacillus licheniformis při výrobě jogurtů. Bacillus cereus and Bacillus licheniformis occurrence in the yoghurt processing.
skos:prefLabel
Bacillus cereus and Bacillus licheniformis occurrence in the yoghurt processing. Bacillus cereus and Bacillus licheniformis occurrence in the yoghurt processing. Výskyt Bacillus cereus a Bacillus licheniformis při výrobě jogurtů.
skos:notation
RIV/49608851:_____/06:#0000049!RIV08-MZE-49608851
n5:strany
126-129
n5:aktivita
n8:P
n5:aktivity
P(QF4004)
n5:dodaniDat
n7:2008
n5:domaciTvurceVysledku
n11:2751305
n5:druhVysledku
n9:D
n5:duvernostUdaju
n20:S
n5:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
411267
n5:idVysledku
RIV/49608851:_____/06:#0000049
n5:jazykVysledku
n12:eng
n5:klicovaSlova
Bacillus cereus; Bacillus licheniformis; raw milk; yoghurt
n5:klicoveSlovo
n6:raw%20milk n6:Bacillus%20cereus n6:Bacillus%20licheniformis n6:yoghurt
n5:kontrolniKodProRIV
[8E6163B012DE]
n5:mistoKonaniAkce
Pohořelice
n5:mistoVydani
Rapotín
n5:nazevZdroje
Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory a bezpečnosti mléka jako suroviny)
n5:obor
n16:EE
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n5:pocetTvurcuVysledku
1
n5:projekt
n15:QF4004
n5:rokUplatneniVysledku
n7:2006
n5:tvurceVysledku
Vyletělová, Marcela
n5:typAkce
n17:EUR
n5:zahajeniAkce
2007-03-23+01:00
s:numberOfPages
4
n13:hasPublisher
Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o.
n18:isbn
80-903142-8-7