This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F49608851%3A_____%2F00%3A00000002%21RIV%2F2001%2FMZE%2FVUCHS1%2FN/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F49608851%3A_____%2F00%3A00000002%21RIV%2F2001%2FMZE%2FVUCHS1%2FN
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Effects of thermostable lipolytic enzymes Pseudomonas fluorescens 66 ZB in pasteurized milk on concentration of free fatty acids in milk were studied. Reference milk samples (without bacterial strains) and the experimental ones (containing Ps. fl. 150 th. CFU/ml and 2800 th. CFU/ml resp.) were stored at 6,5 oC and 14 oC and analyzed at regular time intervals (24 h). Medium-chain fatty acids (C12 ? C16) are liberated first of all; then long-chain (C12 - C16); short-chain acids (C6 ? C10) were foundsporadically or in very small quantities. Limits determining potential lipolytic modifications of milk flavour as related to specific samples and temperatures at VMK levels amounting to 49 mmol/kg. Milk samples stored at 14 o C surpassed this risk limit at 56 h and 64 h. Milk samples stored temperatures corresponding to the standard storage temperature (6,5 oC) surpass the mentioned risk level after 90 h and 140,5 h. Byl sledován vliv termostabilních lipolytických enzymů Pseudomonas fluorescens 66 ZB v pasterovaném mléce na obsah volných mastných kyselin (VMK) z mléčného tuku. Kontrolní vzorek mléka (bez bakteriálního kmene) a pokusné vzorky (s obsahem Ps. fl. 150 tis. CFU/ml a 2800 tis. CFU/ml) byly uchovávány při teplotě 6,5 C a 14 C a analyzovány po 24 hod. Bylo zjištěno, že nejdříve dochází k uvolnění MK se středně dlouhým řetězcem (C12 až C16), dále MK s dlouhým řetězcem (C18), mastné kyseliny s krátkým řetězcem (C6 až C10) pouze ojediněle. Hranici rizika lipolytických změn chuťových vlastností mléka při dosažení obsahu VMK 49 mmol/kg překročily jako první pokusné vzorky uchovávané při teplotě 14 C, přičemž vzorek s vyšším počtem Ps. fl. po 56 a vzorek s nižším počtem po 64 hodinách. U vzorků skladovaných při teplotě 6,5 C byl průběh podobný. Rizikovou hranici překročily po 90 hodinách (vyšší koncentrací enzymů Ps. fl.) a po 140,5 hodinách (s nižším počtem).
dcterms:title
Vliv lipolytických enzymů Pseudomonas fluorescens na uvolňvání volných mastných kyselin z mléčného tuku Vliv lipolytických enzymů Pseudomonas fluorescens na uvolňvání volných mastných kyselin z mléčného tuku Effects of lipolytic enzymes Pseudomonas fluorescens on liberation of fatty acids fro
skos:prefLabel
Vliv lipolytických enzymů Pseudomonas fluorescens na uvolňvání volných mastných kyselin z mléčného tuku Effects of lipolytic enzymes Pseudomonas fluorescens on liberation of fatty acids fro Vliv lipolytických enzymů Pseudomonas fluorescens na uvolňvání volných mastných kyselin z mléčného tuku
skos:notation
RIV/49608851:_____/00:00000002!RIV/2001/MZE/VUCHS1/N
n3:strany
175
n3:aktivita
n14:P
n3:aktivity
P(EP7154)
n3:cisloPeriodika
5
n3:dodaniDat
n7:2001
n3:domaciTvurceVysledku
Vyletělová, Marcela
n3:druhVysledku
n15:J
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n4:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
731056
n3:idVysledku
RIV/49608851:_____/00:00000002
n3:jazykVysledku
n9:cze
n3:klicovaSlova
milk; Pseudomonas fluorescens; lipolytic enzymes; free fatty acids; extractive-titric method; chroma
n3:klicoveSlovo
n8:extractive-titric%20method n8:lipolytic%20enzymes n8:milk n8:Pseudomonas%20fluorescens n8:free%20fatty%20acids n8:chroma
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[16886F32D379]
n3:nazevZdroje
Czech Journal of Food Sciences
n3:obor
n10:EE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:projekt
n11:EP7154
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2000
n3:svazekPeriodika
18
n3:tvurceVysledku
Vyletělová, Marcela
s:issn
1212-????
s:numberOfPages
8