This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F47813059%3A19520%2F13%3A%230002444%21RIV14-MSM-19520___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F47813059%3A19520%2F13%3A%230002444%21RIV14-MSM-19520___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
This article briefly summarizes the most important aspects of eating insects. The history uncovers possibilities of entomofagie and high nutritional value of insects in human nutrition. In the Czech Republic, the consumption of insects still face prejudice, but due to the culinary experts gradually growing interest in public or social tasting of the product. The principal aim of this paper is to analyze the increasing interest of the Czech public about eating insects in order to minimize unreasonable bias. Příspěvek ve stručnosti shrnuje nejdůležitější aspekty konzumace hmyzu, odkrývá historii entomofagie a možnosti využití vysoké nutriční hodnoty hmyzu v lidské výživě. V České republice se konzumace hmyzu stále ještě potýká s předsudky, avšak vlivem úsilí kulinářských expertů postupně dochází v rámci veřejných degustací nebo společenských ochutnávek k narůstajícímu zájmu o tento produkt. Stěžejním cílem příspěvku je analýza zvyšujícího se zájmu české veřejnosti o konzumaci hmyzu s cílem minimalizovat nesmyslné předpojatosti Příspěvek ve stručnosti shrnuje nejdůležitější aspekty konzumace hmyzu, odkrývá historii entomofagie a možnosti využití vysoké nutriční hodnoty hmyzu v lidské výživě. V České republice se konzumace hmyzu stále ještě potýká s předsudky, avšak vlivem úsilí kulinářských expertů postupně dochází v rámci veřejných degustací nebo společenských ochutnávek k narůstajícímu zájmu o tento produkt. Stěžejním cílem příspěvku je analýza zvyšujícího se zájmu české veřejnosti o konzumaci hmyzu s cílem minimalizovat nesmyslné předpojatosti
dcterms:title
Overcome prejudices in entomofagie? Překonáme předsudky v oblasti entomofagie? Překonáme předsudky v oblasti entomofagie?
skos:prefLabel
Překonáme předsudky v oblasti entomofagie? Overcome prejudices in entomofagie? Překonáme předsudky v oblasti entomofagie?
skos:notation
RIV/47813059:19520/13:#0002444!RIV14-MSM-19520___
n15:predkladatel
n16:orjk%3A19520
n3:aktivita
n21:I
n3:aktivity
I
n3:dodaniDat
n10:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n8:7054106
n3:druhVysledku
n19:D
n3:duvernostUdaju
n6:S
n3:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
98877
n3:idVysledku
RIV/47813059:19520/13:#0002444
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
Entomofagie; Czech Republic; consumption; nutritional value; food
n3:klicoveSlovo
n4:Entomofagie n4:consumption n4:nutritional%20value n4:food n4:Czech%20Republic
n3:kontrolniKodProRIV
[E00A55DA1B2D]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Regionální rozvoj cestovního ruchu, hotelnictví a gastronomie
n3:obor
n11:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:rokUplatneniVysledku
n10:2013
n3:tvurceVysledku
KARÁSKOVÁ, Taťána
n3:typAkce
n18:EUR
n3:zahajeniAkce
2013-04-25+02:00
s:numberOfPages
10
n14:hasPublisher
Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
n20:isbn
978-80-87300-42-8
n13:organizacniJednotka
19520