This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F47813059%3A19520%2F12%3A%230001984%21RIV13-MSM-19520___/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F47813059%3A19520%2F12%3A%230001984%21RIV13-MSM-19520___
rdf:type
n14:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Contribution provides a look at entomofagii, i.e. using insects as part of the human food in the world and in the Czech Republic. Summarizes the nutritional value and positive benefits in this regard for the ever - expanding population of our planet. Eating insects presented as a suitable alternative solving food crisis and the possibility of its use as a dietary supplement. Introduces with the edible species of representatives Insecta in World entomofágii and knowledge about growing interest in this area in somewhat more sober parts of our planet, Příspěvek poskytuje pohled na entomofagii, tedy využití hmyzu jako součásti lidské stravy ve světě i v České republice. Sumarizuje výživové hodnoty a pozitivní přínosy v tomto ohledu pro neustále se rozšiřující populaci naší planety. Konzumaci hmyzu předkládá jako vhodnou alternativu řešení potravinových krizí, i možnost jejího využití jako potravinového doplňku. Seznamuje s jedlými druhy ze zástupců řádu Insecta ve světové entomofágii a s poznatky o rozvíjejícím se zájmu o tuto oblast v poněkud střídmějších částech naší planety, kde se v současnosti ještě stále bojuje se zbytečnými předsudky. Příspěvek poskytuje pohled na entomofagii, tedy využití hmyzu jako součásti lidské stravy ve světě i v České republice. Sumarizuje výživové hodnoty a pozitivní přínosy v tomto ohledu pro neustále se rozšiřující populaci naší planety. Konzumaci hmyzu předkládá jako vhodnou alternativu řešení potravinových krizí, i možnost jejího využití jako potravinového doplňku. Seznamuje s jedlými druhy ze zástupců řádu Insecta ve světové entomofágii a s poznatky o rozvíjejícím se zájmu o tuto oblast v poněkud střídmějších částech naší planety, kde se v současnosti ještě stále bojuje se zbytečnými předsudky.
dcterms:title
Applicability of entomofagii in nutrition III. millennium Využitelnost entomofagie ve výživě III. tisíciletí Využitelnost entomofagie ve výživě III. tisíciletí
skos:prefLabel
Využitelnost entomofagie ve výživě III. tisíciletí Využitelnost entomofagie ve výživě III. tisíciletí Applicability of entomofagii in nutrition III. millennium
skos:notation
RIV/47813059:19520/12:#0001984!RIV13-MSM-19520___
n14:predkladatel
n16:orjk%3A19520
n3:aktivita
n12:I
n3:aktivity
I
n3:dodaniDat
n9:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n19:7054106
n3:druhVysledku
n8:D
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
179431
n3:idVysledku
RIV/47813059:19520/12:#0001984
n3:jazykVysledku
n4:cze
n3:klicovaSlova
Entomofagie, insect, nourishment, nutritional value
n3:klicoveSlovo
n10:Entomofagie n10:nourishment n10:insect n10:nutritional%20value
n3:kontrolniKodProRIV
[4D4CFDB7F684]
n3:mistoKonaniAkce
Praha
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník recenzovaných příspěvků z mezinárodní vědecké konference HOTELNICTVÍ, TURISMUS A VZDĚLÁVÁNÍ
n3:obor
n17:FB
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2012
n3:tvurceVysledku
Karásková, Taťána
n3:typAkce
n13:EUR
n3:zahajeniAkce
2012-01-01+01:00
s:numberOfPages
17
n21:hasPublisher
Vyskoká škola hotelová v Praze 2012
n5:isbn
978-80-87411-40-7
n15:organizacniJednotka
19520