This HTML5 document contains 40 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F46904841%3A_____%2F01%3A90806_1%21RIV%2F2002%2FMZE%2FZVUKR2%2FN/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F46904841%3A_____%2F01%3A90806_1%21RIV%2F2002%2FMZE%2FZVUKR2%2FN
rdf:type
skos:Concept n10:Vysledek
dcterms:description
Spring barley materials with increased feeding quality tested in %22in vivo%22 experiments were developed. Feeding tests demonstrated that the new line of spring barley with hulless grain, KM1910, had high nutritive quality of N-substances measured by PER index (2.13 g/g consumed protein), significantly different from all tested materials. High yielding line of spring barley KM1667 significantly exceeded the other tested hulled spring and winter barleys in a level of PER index (1.73 g/g consumed protein). In comparison with the control malting variety Nordus, the assessed values in KM1910 and KM1667 were higher by 47.2 and 18.8%, respectively. The line KM1667 is included in registration tests in the Slovak Republic where it will be tested for the second year in 2002. Byly vytvořeny materiály jarního ječmene se zvýšenou krmnou kvalitou zrna, ověřenou v pokusech %22in vivo%22. Krmné testy prokázaly, že nová linie jarního ječmene s bezpluchým zrnem - KM 1910 vykazuje vysokou nutriční kvalitu N-látek, měřenou indexem PER (2,13 g/g spotř. proteinu) průkazně odlišným od všech testovaných materiálů. Vysoce produktivní linie jarního ječmene KM1667 převýšila úrovní indexu PER (1,73 g/g spotř. proteinu) statisticky průkazně ostatní testované pluchaté jarní i ozimé ječmeny. Oproti kontrolní sladovnické odrůdě Nordus byly zjištěné hodnoty u KM1910 a KM1667 vyšší o 47,2%, resp. 18,8%. Linie KM 1667 je přihlášena k registračnímu řízení ve Slovenské republice, kde v roce 2002 bude pokračovat ve zkoušení druhým rokem.
dcterms:title
Development of winter and spring barley genotypes using classical and biotechnological methods for various use directions Závěrečná zpráva projektu EP 9080 %22 Tvorba genotypů ozimého a jarního ječmene klasickými a biotechnologickými postupy pro různé směry technologického využití%22, Kroměříž, 2001, 37 s. Závěrečná zpráva projektu EP 9080 %22 Tvorba genotypů ozimého a jarního ječmene klasickými a biotechnologickými postupy pro různé směry technologického využití%22, Kroměříž, 2001, 37 s.
skos:prefLabel
Development of winter and spring barley genotypes using classical and biotechnological methods for various use directions Závěrečná zpráva projektu EP 9080 %22 Tvorba genotypů ozimého a jarního ječmene klasickými a biotechnologickými postupy pro různé směry technologického využití%22, Kroměříž, 2001, 37 s. Závěrečná zpráva projektu EP 9080 %22 Tvorba genotypů ozimého a jarního ječmene klasickými a biotechnologickými postupy pro různé směry technologického využití%22, Kroměříž, 2001, 37 s.
skos:notation
RIV/46904841:_____/01:90806_1!RIV/2002/MZE/ZVUKR2/N
n3:aktivita
n13:P
n3:aktivity
P(EP9080)
n3:dodaniDat
n6:2002
n3:domaciTvurceVysledku
n15:3295990
n3:druhVysledku
n4:V
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
702666
n3:idVysledku
RIV/46904841:_____/01:90806_1
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
barley, spring, feeding quality, %22in vivo%22 experiments, PER index
n3:klicoveSlovo
n8:spring n8:feeding%20quality n8:barley n8:PER%20index n8:%2522in%20vivo%2522%20experiments
n3:kontrolniKodProRIV
[C808AF172A16]
n3:mistoVydani
Kroměříž
n3:objednatelVyzkumneZpravy
MZe ČR
n3:obor
n9:GE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:pocetUcastnikuAkce
0
n3:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n3:projekt
n11:EP9080
n3:rokUplatneniVysledku
n6:2001
n3:tvurceVysledku
Špunar, Jaroslav
n3:verzeVyzkumneZpravy
Neuveden
s:numberOfPages
37