This HTML5 document contains 39 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26788462%3A_____%2F14%3A%230000710%21RIV15-TA0-26788462/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26788462%3A_____%2F14%3A%230000710%21RIV15-TA0-26788462
rdf:type
skos:Concept n8:Vysledek
dcterms:description
The aim of this study is to test the action of the enzyme papain on beef tenderness, if it is applied to the surface in the form of easily soluble granules. Papain was incorporated into granules, which further contain sodium chloride, sodium tripolyphosphate, glucose, cellulose (the first variant), or starch (2nd variant). These granules were applied evenly on the surface of the meat samples. After the incubation 72 ± 1h increased tenderness of about 34% and at 96 ± 1h of about 43% in the first variant and of about 45% and 49% for the second variant. The change of tenderness was analyzed with Warner-Bratzler shear force. Hulová, I. – Macák, J. – Vacátko, E.: Controlled aging of meat – use of granules containing the enzyme papain [in Czech]. Technical paper. Výzkum v chovu skotu, 2014, vol. 56, no. 3, pp. 23–29. Cílem této práce je otestovat účinek enzymu papainu na křehkost hovězího masa, v případě, že je aplikován na povrch ve formě snadno rozpustných granulí. Papain byl zakomponován do granulí, které dále obsahovaly chlorid sodný, trifosforečnan sodný, glukózu, celulózu (1. varianta) nebo škrob (2. varianta). Tyto granule byly naneseny rovnoměrně na povrch vzorků masa. Po jejich inkubaci 72±1h došlo ke zvýšení křehkosti o cca 34% a po 96±1h o cca 43% u 1. varianty a o cca 45% a 49% u 2. varianty. Míra křehkosti byla analyzována na texturometru nožem Warner-Bratzlera. Hulová, I. – Macák, J. – V acátko, E.: Řízené zrání masa – využití granulí s obsahem enzymu papainu. Odborné sdělení. Výzkum v chovu skotu, 2014, roč. 56, č. 3, s. 23–29. Cílem této práce je otestovat účinek enzymu papainu na křehkost hovězího masa, v případě, že je aplikován na povrch ve formě snadno rozpustných granulí. Papain byl zakomponován do granulí, které dále obsahovaly chlorid sodný, trifosforečnan sodný, glukózu, celulózu (1. varianta) nebo škrob (2. varianta). Tyto granule byly naneseny rovnoměrně na povrch vzorků masa. Po jejich inkubaci 72±1h došlo ke zvýšení křehkosti o cca 34% a po 96±1h o cca 43% u 1. varianty a o cca 45% a 49% u 2. varianty. Míra křehkosti byla analyzována na texturometru nožem Warner-Bratzlera. Hulová, I. – Macák, J. – V acátko, E.: Řízené zrání masa – využití granulí s obsahem enzymu papainu. Odborné sdělení. Výzkum v chovu skotu, 2014, roč. 56, č. 3, s. 23–29.
dcterms:title
Řízené zrání masa – využití granulí s obsahem enzymu papainu Controlled aging of meat – use of granules containing the enzyme papain Řízené zrání masa – využití granulí s obsahem enzymu papainu
skos:prefLabel
Controlled aging of meat – use of granules containing the enzyme papain Řízené zrání masa – využití granulí s obsahem enzymu papainu Řízené zrání masa – využití granulí s obsahem enzymu papainu
skos:notation
RIV/26788462:_____/14:#0000710!RIV15-TA0-26788462
n5:aktivita
n7:I n7:P
n5:aktivity
I, P(TA01010153)
n5:dodaniDat
n12:2015
n5:domaciTvurceVysledku
n11:6915922 n11:4364112 n11:7280866
n5:druhVysledku
n10:O
n5:duvernostUdaju
n14:S
n5:entitaPredkladatele
n9:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
42863
n5:idVysledku
RIV/26788462:_____/14:#0000710
n5:jazykVysledku
n16:cze
n5:klicovaSlova
beef; aging; papain; tenderness
n5:klicoveSlovo
n6:papain n6:aging n6:tenderness n6:beef
n5:kontrolniKodProRIV
[5FB10B8AD98F]
n5:obor
n15:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n5:pocetTvurcuVysledku
3
n5:projekt
n13:TA01010153
n5:rokUplatneniVysledku
n12:2014
n5:tvurceVysledku
Macák, Jan Vacátko, Evžen Hulová, Irena