This HTML5 document contains 38 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26788462%3A_____%2F12%3A%230000596%21RIV13-MZE-26788462/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26788462%3A_____%2F12%3A%230000596%21RIV13-MZE-26788462
rdf:type
n6:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Bjelka M., Dufek A., Voříšková J., Vacátko E., Voříšková J., Beneš K., Šubrt J., Dufek A. 2012: Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovoanou užitkovostí. In. Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat. 1. vyd. Mendelova univerzita Brno, s. 107–111. ISBN 978-80-7375-645-1 The determination of the effects of ageing on selected physical factors (pH, colour and texture – shear force) was the aim of this study. Measuring was performed in periodical time sequences (one day after slaughter and after 14 days of ageing). To evaluate the influence of ageing on meat quality parameters, samples from Czech pied cattle was used (n = 258). Musculus longissimus lumborum et thoracis (sirloin) was analyzed. We found high influence of ageing on all measured parameters – especially texture of heat-modified samples. Strong correlation was found between texture of heat-modified samples and pH and also colour. The results shown that properly aged beef has better texture values and it could be expected, that consumer demand would increase if aged beef will be sold regularly. Bjelka M., Dufek A., Voříšková J., Vacátko E., Voříšková J., Beneš K., Šubrt J., Dufek A. 2012: Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovoanou užitkovostí. In. Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat. 1st edition. Mendel University in Brno, pp. 107–111. ISBN 978-80-7375-645-1 Bjelka M., Dufek A., Voříšková J., Vacátko E., Voříšková J., Beneš K., Šubrt J., Dufek A. 2012: Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovoanou užitkovostí. In. Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat. 1. vyd. Mendelova univerzita Brno, s. 107–111. ISBN 978-80-7375-645-1
dcterms:title
The effects of ageing on selected meat quality parameters of dual purpose cattle Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovanou užitkovostí Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovanou užitkovostí
skos:prefLabel
Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovanou užitkovostí The effects of ageing on selected meat quality parameters of dual purpose cattle Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovanou užitkovostí
skos:notation
RIV/26788462:_____/12:#0000596!RIV13-MZE-26788462
n6:predkladatel
n7:ico%3A26788462
n4:aktivita
n12:I
n4:aktivity
I
n4:dodaniDat
n8:2013
n4:domaciTvurceVysledku
n13:3701948
n4:druhVysledku
n15:O
n4:duvernostUdaju
n5:S
n4:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
178372
n4:idVysledku
RIV/26788462:_____/12:#0000596
n4:jazykVysledku
n14:cze
n4:klicovaSlova
quality of beef; ageing; shear force; colour; pH
n4:klicoveSlovo
n11:ageing n11:quality%20of%20beef n11:shear%20force n11:pH n11:colour
n4:kontrolniKodProRIV
[56389756B830]
n4:obor
n9:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n8:2012
n4:tvurceVysledku
Šubrt, Jan Beneš, Karel Voříšková, Jarmila Dufek, Aleš