This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/podDruhVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26788462%3A_____%2F11%3A%230000440%21RIV11-MSM-26788462/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26788462%3A_____%2F11%3A%230000440%21RIV11-MSM-26788462
rdf:type
skos:Concept n8:Vysledek
dcterms:description
Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu tvorby referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace minoritní složky mléka, volných mastných kyselin (VMK); kontroly výsledků VMK prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení VMK. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům. Certified applied method is focused on explanation and performance of: procedure for creation of reference set of milk samples; calibration procedure of indirect instrumental MIR-FT method for analyse of minority milk component, free fatty acids (FFAs); FFAs results control via proficiency testing; MIR-FT method validation for FFAs determination. The certified applied method provides the information about concrete proposal and method of more effective and affection procedure of the control and management of the dairy analytical work. The interpretations to the proposed procedures are described as well. Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu tvorby referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace minoritní složky mléka, volných mastných kyselin (VMK); kontroly výsledků VMK prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení VMK. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.
dcterms:title
Kalibrace metod MIR a MIR-FT v laboratořích kvality mléka za účelem měření koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku. Calibration of MIR and MIR-FT methods for measurement of free fatty acids (VMK) concentration in milk fat in milk quality laboratories. Kalibrace metod MIR a MIR-FT v laboratořích kvality mléka za účelem měření koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku.
skos:prefLabel
Kalibrace metod MIR a MIR-FT v laboratořích kvality mléka za účelem měření koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku. Kalibrace metod MIR a MIR-FT v laboratořích kvality mléka za účelem měření koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku. Calibration of MIR and MIR-FT methods for measurement of free fatty acids (VMK) concentration in milk fat in milk quality laboratories.
skos:notation
RIV/26788462:_____/11:#0000440!RIV11-MSM-26788462
n8:predkladatel
n9:ico%3A26788462
n3:aktivita
n15:Z n15:P
n3:aktivity
P(ME09081), Z(MSM2678846201)
n3:certifikacniOrgan
Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, 120 56 Praha 2
n3:datumCertifikace
2009-09-30+02:00
n3:dodaniDat
n5:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n10:5342244 n10:6746357 n10:2751305 n10:7651481
n3:druhVysledku
n14:N%2FA
n3:duvernostUdaju
n7:S
n3:ekonomickeParametry
Součástí kontroly kvality mléčného potravinového řetězce. Zlepšením kvality výsledků zde může tvořit podíl do 9 % efektu ve smyslu zajištění prevence mlékařských rizik, tedy redukce běžných ztrát způsobených nedostatkem informací.
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
207030
n3:idVysledku
RIV/26788462:_____/11:#0000440
n3:interniIdentifikace
J05/10
n3:jazykVysledku
n4:cze
n3:klicovaSlova
raw milk; sample; free fatty acids; infrared spectroscopy; calibration; validation
n3:klicoveSlovo
n13:infrared%20spectroscopy n13:raw%20milk n13:free%20fatty%20acids n13:validation n13:sample n13:calibration
n3:kontrolniKodProRIV
[4D5C2A07A1A2]
n3:lokalizaceVysledku
Rutinní pracoviště mléčných laboratoří Českomoravské společnosti chovatelů a.s., Praha, LRM Buštěhrad a mléčná laboratoř Výzkumného ústavu pro chov skotu s.r.o. v Rapotíně, popřípadě jiné laboratoře kontroly kvality mléka.
n3:obor
n16:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:projekt
n18:ME09081
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2011
n3:technickeParametry
Číslo udělené certifikace: 2009/4070/SVS. Certifikační orgán: Státní veterinární správa České republiky. Datum certifikace: 30. 9. 2009.
n3:tvurceVysledku
Genčurová, Václava Hanuš, Oto Vyletělová, Marcela Hulová, Irena Kopecký, Jaroslav Jedelská, Radoslava
n3:zamer
n12:MSM2678846201