This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000387%21RIV11-MSM-26788462/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000387%21RIV11-MSM-26788462
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Vzorkování bazénového mléka je důležité pro kontrolu kvality syrového mléka. Cílem práce bylo vyhodnotit výsledky kontroly metodiky manuálního vzorkování (MV). Z 86 kontrolních MV 23,3 % nevyhovělo. To je vysokém číslo. Podle kontrolovaných parametrů MV nevyhovělo: 8,1 % MV u tuku (T) obou nádrží; 3,5 % MV u bodu mrznutí mléka (BMM) 2. nádrže; 3,5 a 9,3 % MV u tuku směsných vzorků. Nejnáročnějším kritériem byl tuk. Celkový počet mikroorganismů (CPM) nebyl problematický. Limity pro splnění MV byly původně odvozeny kvalifikovaným odhadem nyní exaktně (95 %, konvenčně, směrodatná odchylka x 1,96). Konkrétně by tedy limity odchylek pro budoucí aplikaci metody kontroly a certifikace MV pro T, BMM a CPM mohly činit ±: 0,1025%; 3,7841 m°C x (-1); 17,35%. Nicméně, přísnější předchozí limity (T a BMM, 0,04 a 3) prostřednictvím kvalifikovaného odhadu jsou v praxi užitečnější pro zlepšování MV. Sampling of bulk milk is important for raw milk quality control. The aim of the work was to evaluate results of control of manual sampling (MS). 23.3% did not satisfy from 86 MS controls. This is high value. According to checked MS parameters: 8.1% of MS did not satisfy at fat (F) in both tanks; 3.5% of MS at milk freezing point (MFP) in 2nd tank; 3.5 and 9.3% of MS at fat in mixed samples. The most exacting criterion was fat. Total bacteria count (TBC) was not questionable. Originally the limits for MS fulfilment were derived due to qualified estimation, now exactly (95%, standard deviation x 1.96, conventionally). Concretely, the limits of deviations for future application of control method and certification of MS for F, MFP and TBC could be ±: 0.1025%; 3.7841 m°C x (-1); 17.35%. However, more strict previous limits (F and MFP, 0.04 and 3) by qualified estimation are more useful for MS improvement in practice. Vzorkování bazénového mléka je důležité pro kontrolu kvality syrového mléka. Cílem práce bylo vyhodnotit výsledky kontroly metodiky manuálního vzorkování (MV). Z 86 kontrolních MV 23,3 % nevyhovělo. To je vysokém číslo. Podle kontrolovaných parametrů MV nevyhovělo: 8,1 % MV u tuku (T) obou nádrží; 3,5 % MV u bodu mrznutí mléka (BMM) 2. nádrže; 3,5 a 9,3 % MV u tuku směsných vzorků. Nejnáročnějším kritériem byl tuk. Celkový počet mikroorganismů (CPM) nebyl problematický. Limity pro splnění MV byly původně odvozeny kvalifikovaným odhadem nyní exaktně (95 %, konvenčně, směrodatná odchylka x 1,96). Konkrétně by tedy limity odchylek pro budoucí aplikaci metody kontroly a certifikace MV pro T, BMM a CPM mohly činit ±: 0,1025%; 3,7841 m°C x (-1); 17,35%. Nicméně, přísnější předchozí limity (T a BMM, 0,04 a 3) prostřednictvím kvalifikovaného odhadu jsou v praxi užitečnější pro zlepšování MV.
dcterms:title
Vyhodnocení výsledků metody kontroly manuálního odběru bazénových vzorků mléka Evaluation of control method results for manual bulk milk sampling Vyhodnocení výsledků metody kontroly manuálního odběru bazénových vzorků mléka
skos:prefLabel
Vyhodnocení výsledků metody kontroly manuálního odběru bazénových vzorků mléka Vyhodnocení výsledků metody kontroly manuálního odběru bazénových vzorků mléka Evaluation of control method results for manual bulk milk sampling
skos:notation
RIV/26788462:_____/10:#0000387!RIV11-MSM-26788462
n3:aktivita
n11:Z n11:P
n3:aktivity
P(LA09030), Z(MSM2678846201)
n3:cisloPeriodika
122
n3:dodaniDat
n12:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n10:3701948 n10:5467519
n3:druhVysledku
n16:J
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n8:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
297030
n3:idVysledku
RIV/26788462:_____/10:#0000387
n3:jazykVysledku
n5:cze
n3:klicovaSlova
bulk milk; raw milk quality; manual sampling; guideline; milk food chain safety
n3:klicoveSlovo
n13:raw%20milk%20quality n13:milk%20food%20chain%20safety n13:guideline n13:bulk%20milk n13:manual%20sampling
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[EA618D297FE9]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy - Zpravodaj
n3:obor
n9:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n18:LA09030
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2010
n3:tvurceVysledku
Hanuš, Oto Kopunecz, Pavel Sojková, Kamila Dufek, Aleš
n3:zamer
n7:MSM2678846201
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
6