This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000367%21RIV11-MSM-26788462/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000367%21RIV11-MSM-26788462
rdf:type
n6:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Metodou CART bylo analyzováno 132 dotazníků s 11 otázkami, které se týkaly konzumace, úpravy a původu výsekového masa. Vyplnění dotazníků bylo následováno ochutnávkou a bodovým ohodnocením předkládaných vzorků grilovaného hovězího roštěnce. Dotazovaní patřili profesně do zemědělství a šetřením se u nich zjistil zájem o výsekové maso z tuzemské produkce, a to zejména u osob ve věku nad 24,5 let, které mají zájem o kvalitně upravené hovězí maso. Mezi konzumenty se vyprofilovaly dvě skupiny: jedna preferuje maso pocházející z býka, druhá dávala přednost masu z krávy. Steakům připraveným z roštěnce krávy dávali přednost konzumenti ve věku nad 51,5 let, nebo mladší, kteří upřednostňují dobře propečený steak a zejména pak ti, u nichž grilování patří k oblíbené úpravě hovězího masa. CART method was used to evaluate 132 survey forms with 11 questions about consumption, culinary and origin of meat. Completing the questionnaires was followed by rating of samples of grilled beef steaks. Consumers were in agriculture profession and there was showed interest in meat from domestic production, particularly in people whose age was greater than 24.5 years and who are interested in well-prepared beef. Among the consumers was possible to distinguish those who prefer steaks from bulls from those who prefer steaks from cows – their age was higher than 51.5 or younger with preferences for well-done steak and grilling methods. Metodou CART bylo analyzováno 132 dotazníků s 11 otázkami, které se týkaly konzumace, úpravy a původu výsekového masa. Vyplnění dotazníků bylo následováno ochutnávkou a bodovým ohodnocením předkládaných vzorků grilovaného hovězího roštěnce. Dotazovaní patřili profesně do zemědělství a šetřením se u nich zjistil zájem o výsekové maso z tuzemské produkce, a to zejména u osob ve věku nad 24,5 let, které mají zájem o kvalitně upravené hovězí maso. Mezi konzumenty se vyprofilovaly dvě skupiny: jedna preferuje maso pocházející z býka, druhá dávala přednost masu z krávy. Steakům připraveným z roštěnce krávy dávali přednost konzumenti ve věku nad 51,5 let, nebo mladší, kteří upřednostňují dobře propečený steak a zejména pak ti, u nichž grilování patří k oblíbené úpravě hovězího masa.
dcterms:title
Relatioinship to the origin and cookery of beef in a selected group of consumers Preference původu a kulinární úpravy hovězího masa u vybrané skupiny konzumentů Preference původu a kulinární úpravy hovězího masa u vybrané skupiny konzumentů
skos:prefLabel
Relatioinship to the origin and cookery of beef in a selected group of consumers Preference původu a kulinární úpravy hovězího masa u vybrané skupiny konzumentů Preference původu a kulinární úpravy hovězího masa u vybrané skupiny konzumentů
skos:notation
RIV/26788462:_____/10:#0000367!RIV11-MSM-26788462
n4:aktivita
n16:P n16:Z
n4:aktivity
P(2B08037), P(LA08035), Z(MSM2678846201)
n4:cisloPeriodika
6
n4:dodaniDat
n7:2011
n4:domaciTvurceVysledku
n14:6246443 n14:3701948
n4:druhVysledku
n15:J
n4:duvernostUdaju
n18:S
n4:entitaPredkladatele
n9:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
281212
n4:idVysledku
RIV/26788462:_____/10:#0000367
n4:jazykVysledku
n5:cze
n4:klicovaSlova
beef; consumer; survey; grilling
n4:klicoveSlovo
n11:grilling n11:beef n11:survey n11:consumer
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[966DDB50FF0E]
n4:nazevZdroje
Maso
n4:obor
n17:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:projekt
n10:LA08035 n10:2B08037
n4:rokUplatneniVysledku
n7:2010
n4:svazekPeriodika
21
n4:tvurceVysledku
Homola, Miroslav Dufek, Aleš
n4:zamer
n12:MSM2678846201
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
3