This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000355%21RIV11-MSM-26788462/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000355%21RIV11-MSM-26788462
rdf:type
skos:Concept n12:Vysledek
dcterms:description
The aim of our monitoring was to compare two chosen maize varieties CELIO 250 and CELIVE, to find out differences in their voluntary intake by their different nutrition value and to evaluate their suitability for their inclusion into the dairy cows feeding rations. The feeding trial was conducted on six cows (675-739 kg). The voluntary dry matter intake was related to the digestibility of NDF that was higher in the variety CELIO 250 (38.2 %) than in CELIVE (35.7 %). An inclusion of 40 % of dry matter of maize silage made from the variety CELIO 250 in the total mixed ration makes possible to increase the daily milk production. Concerning the maize silage made of the variety CELIO 250 it was found out the higher intake of total energy than in the maize silage made from the variety CELIVE. Cílem našeho sledování bylo porovnání dvou vybraných hybridů kukuřice CELIO 250 a CELIVE a zjistit diferenci v jejich dobrovolném příjmu sušiny při jejich různé výživné hodnotě a posoudit jejich vhodnost pro zařazování do krmných dávek pro dojnice. Krmný pokus byl uskutečněn na šesti kravách (675-739 kg živé hmotnosti). Každá skupina byla krmena ad-libitum s využitím krmných boxů (systému řízení RIC). Dobrovolný příjem sušiny byl ovlivňován stravitelností NDF, která byla vyšší u hybridu CELIO 250 (38,2%), než u hybridu CELIVE (35,7%). Při zařazení 40 % sušiny kukuřičné siláže vyrobené z hybridu CELIO 250 ve směsné krmné krmné dávce dává možnost zvýšení mléčné produkce. U kukuřičné siláže vyrobené z hybridu CELIO 250 byl zjištěn vyšší příjem celkové energie, než u kukuřičné siláže vyrobené z hybridu CELIVE. Cílem našeho sledování bylo porovnání dvou vybraných hybridů kukuřice CELIO 250 a CELIVE a zjistit diferenci v jejich dobrovolném příjmu sušiny při jejich různé výživné hodnotě a posoudit jejich vhodnost pro zařazování do krmných dávek pro dojnice. Krmný pokus byl uskutečněn na šesti kravách (675-739 kg živé hmotnosti). Každá skupina byla krmena ad-libitum s využitím krmných boxů (systému řízení RIC). Dobrovolný příjem sušiny byl ovlivňován stravitelností NDF, která byla vyšší u hybridu CELIO 250 (38,2%), než u hybridu CELIVE (35,7%). Při zařazení 40 % sušiny kukuřičné siláže vyrobené z hybridu CELIO 250 ve směsné krmné krmné dávce dává možnost zvýšení mléčné produkce. U kukuřičné siláže vyrobené z hybridu CELIO 250 byl zjištěn vyšší příjem celkové energie, než u kukuřičné siláže vyrobené z hybridu CELIVE.
dcterms:title
Vliv nutriční hodnoty kukuřičných hybridů CELIO 250 a CELIVE na dobrovolný příjem sušiny u dojnic Influence of nutrition value of maize varieties CELIO 250 and CELIVE on voluntary dry matter intake in dairy cows. Vliv nutriční hodnoty kukuřičných hybridů CELIO 250 a CELIVE na dobrovolný příjem sušiny u dojnic
skos:prefLabel
Vliv nutriční hodnoty kukuřičných hybridů CELIO 250 a CELIVE na dobrovolný příjem sušiny u dojnic Influence of nutrition value of maize varieties CELIO 250 and CELIVE on voluntary dry matter intake in dairy cows. Vliv nutriční hodnoty kukuřičných hybridů CELIO 250 a CELIVE na dobrovolný příjem sušiny u dojnic
skos:notation
RIV/26788462:_____/10:#0000355!RIV11-MSM-26788462
n4:aktivita
n7:Z
n4:aktivity
Z(MSM2678846201)
n4:cisloPeriodika
4
n4:dodaniDat
n14:2011
n4:domaciTvurceVysledku
n6:2298309 n6:7517475
n4:druhVysledku
n17:J
n4:duvernostUdaju
n9:S
n4:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
296191
n4:idVysledku
RIV/26788462:_____/10:#0000355
n4:jazykVysledku
n13:cze
n4:klicovaSlova
voluntary dry matter intake; maize silage; varieties; NDF
n4:klicoveSlovo
n5:voluntary%20dry%20matter%20intake n5:maize%20silage n5:varieties n5:NDF
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[E2651AD61E04]
n4:nazevZdroje
Výzkum v chovu skotu
n4:obor
n10:GH
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n14:2010
n4:svazekPeriodika
52
n4:tvurceVysledku
Vosynková, Blažena Jambor, Václav Pozdíšek, Jan Látal, Oldřich
n4:zamer
n16:MSM2678846201
s:issn
0139-7265
s:numberOfPages
8