This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26788462%3A_____%2F09%3A%230000284%21RIV10-MSM-26788462/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26788462%3A_____%2F09%3A%230000284%21RIV10-MSM-26788462
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Z řady důvodů jsou potřebné kalibrace infračervených přístrojů pro rutinní měření složení syrového mléka pro hospodářské účely. Národní referenční laboratoř pro syrové mléko (NRL-SM) Rapotín poskytuje sady referenčních vzorků mléka pro tyto kalibrace, organizuje výkonnostní testy relevantních metod a provádí validace metod a odhady nejistot výsledků měření. Úspěšná validace metody MIR-FT pro určení bodu mrznutí mléka (BMM) a močoviny (Mo) v laboratoři kontroly kvality a složení syrového mléka poskytla, podle výsledků výkonnostního testování, zdrojové hodnoty pro odhad rozšířené kombinované nejistoty výsledků měření: 0,0071893 ºC, tj. relativně 1,38 % pro BMM; 4,451 mg.100ml-1 a 15,9 % pro Mo. Hodnoty jsou vhodné pro rutinní aplikaci v akreditované laboratoři. There are more serious reasons why the calibrations of infrared instruments for routine measurement of composition of raw milk for economic purposes. National reference laboratory for raw milk (NRL-RM) produces the sets of reference milk samples for these calibrations, organizes proficiency testing of relevant methods and carries out method validation and estimation of measurement result uncertainty. The successful validation of MIR-FT method for milk freezing point (MFP = BMM) and urea (U = Mo) determination afforded, according to proficiency testing results, the source values for estimation of dilated combined uncertainty of measurement results in laboratory for milk quality and composition control: 0.0071893 ºC it means relatively 1.38 % for MFP; 4.451 mg.100ml-1 and 15.9 % for U. The values are suitable for routine application in accredited laboratory. Z řady důvodů jsou potřebné kalibrace infračervených přístrojů pro rutinní měření složení syrového mléka pro hospodářské účely. Národní referenční laboratoř pro syrové mléko (NRL-SM) Rapotín poskytuje sady referenčních vzorků mléka pro tyto kalibrace, organizuje výkonnostní testy relevantních metod a provádí validace metod a odhady nejistot výsledků měření. Úspěšná validace metody MIR-FT pro určení bodu mrznutí mléka (BMM) a močoviny (Mo) v laboratoři kontroly kvality a složení syrového mléka poskytla, podle výsledků výkonnostního testování, zdrojové hodnoty pro odhad rozšířené kombinované nejistoty výsledků měření: 0,0071893 ºC, tj. relativně 1,38 % pro BMM; 4,451 mg.100ml-1 a 15,9 % pro Mo. Hodnoty jsou vhodné pro rutinní aplikaci v akreditované laboratoři.
dcterms:title
Validace a nejistoty měření koncentrace močoviny a bodu mrznutí mléka metodou infračervené spektroskopie (MIR-FT) pro laboratoře kvality mléka. Validation and uncertainties of urea concentration and milk freezing point measurement via infrared spectroscopy (MIR-FT) for laboratories of milk quality. Validace a nejistoty měření koncentrace močoviny a bodu mrznutí mléka metodou infračervené spektroskopie (MIR-FT) pro laboratoře kvality mléka.
skos:prefLabel
Validace a nejistoty měření koncentrace močoviny a bodu mrznutí mléka metodou infračervené spektroskopie (MIR-FT) pro laboratoře kvality mléka. Validation and uncertainties of urea concentration and milk freezing point measurement via infrared spectroscopy (MIR-FT) for laboratories of milk quality. Validace a nejistoty měření koncentrace močoviny a bodu mrznutí mléka metodou infračervené spektroskopie (MIR-FT) pro laboratoře kvality mléka.
skos:notation
RIV/26788462:_____/09:#0000284!RIV10-MSM-26788462
n3:aktivita
n17:Z n17:P
n3:aktivity
P(LA09030), P(QF3019), Z(MSM2678846201)
n3:cisloPeriodika
2
n3:dodaniDat
n13:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n16:5342244
n3:druhVysledku
n18:J
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
348376
n3:idVysledku
RIV/26788462:_____/09:#0000284
n3:jazykVysledku
n11:cze
n3:klicovaSlova
raw milk; sample; urea; milk freezing point; validation; result uncertainty
n3:klicoveSlovo
n5:sample n5:validation n5:urea n5:milk%20freezing%20point n5:result%20uncertainty n5:raw%20milk
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[4E23E4C4A7B4]
n3:nazevZdroje
Výzkum v chovu skotu
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
8
n3:projekt
n9:QF3019 n9:LA09030
n3:rokUplatneniVysledku
n13:2009
n3:svazekPeriodika
51
n3:tvurceVysledku
Genčurová, Václava Štolc, L. Jedelská, Radoslava Kopecký, Jaroslav Motyčka, Z. Hanuš, Oto Kučera, Josef Klímová, Z.
n3:zamer
n4:MSM2678846201
s:issn
0139-7265
s:numberOfPages
14