This HTML5 document contains 51 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26788462%3A_____%2F08%3A%230000110%21RIV09-MSM-26788462/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26788462%3A_____%2F08%3A%230000110%21RIV09-MSM-26788462
rdf:type
n17:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
18 kříženců - býků potomstva po otcích Charolais a hybridního otce (50 % charolais, 25 % aberdeen angus, 25 % český strakatý skot) a matkách českého strakatého plemene bylo po odstavu rozděleno do třech pokusných skupin pro testování efektu extenzivních a intenzivních výkrmových systémů na křehkost masa v průběhu zrání 2,16,30 a 44 dní po porážce. Nejvyšší střižná síla (Warner-Bratzler) byla zjištěna v extenzivní výkrmové skupině (3) WBSF=139 N 2. den po porážce. Nejnižší hodnota byla v intenzivní výkrmové skupině (1) 44 dní po porážce WBSF= 42 N. Byl zjištěn významný efekt interakce mezi faktory způsob výkrmu a zrání). Sklon přímky lineárního popisu poklesu střižné síly (WBSF~log času*výkrm) byl - 57.0; - 60.8 a - 24.0 pro první, 2. a 3. skupinu. 18 crossbreed bulls progenies of Charolais or the three-breed (50% Charolais, 25 % Aberdeen Angus, 25 % Czech Fleckvieh) crossbred bull at the parental and Czech Fleckvieh at the maternal position were allocated at weaning to three groups to test the effect of extensive and intensive feeding conditions on tenderness of beef during aging period 2,16,30 and 44 d post-mortem. The highest Warner-Bratzler shear force was measured in the extensive group (3) WBSF=139 N on 2nd day post-mortem. The lowest value was for the intensive feeding group (1) on 44th day post-mortem WBSF=42 N. There was the significant difference in the factors interaction (feeding condition and aging). The slopes of the linear functions (WBSF~log aging time*diet) were -57, -60.8 and -24 for the 1st, 2nd and 3rd group, respectively. 18 crossbreed bulls progenies of Charolais or the three-breed (50% Charolais, 25 % Aberdeen Angus, 25 % Czech Fleckvieh) crossbred bull at the parental and Czech Fleckvieh at the maternal position were allocated at weaning to three groups to test the effect of extensive and intensive feeding conditions on tenderness of beef during aging period 2,16,30 and 44 d post-mortem. The highest Warner-Bratzler shear force was measured in the extensive group (3) WBSF=139 N on 2nd day post-mortem. The lowest value was for the intensive feeding group (1) on 44th day post-mortem WBSF=42 N. There was the significant difference in the factors interaction (feeding condition and aging). The slopes of the linear functions (WBSF~log aging time*diet) were -57, -60.8 and -24 for the 1st, 2nd and 3rd group, respectively.
dcterms:title
Effect of different feeding conditions and aging on meat tenderness in bulls. Vliv různého způsobu výkrmu a zrání na křehkost masa býků. Effect of different feeding conditions and aging on meat tenderness in bulls.
skos:prefLabel
Vliv různého způsobu výkrmu a zrání na křehkost masa býků. Effect of different feeding conditions and aging on meat tenderness in bulls. Effect of different feeding conditions and aging on meat tenderness in bulls.
skos:notation
RIV/26788462:_____/08:#0000110!RIV09-MSM-26788462
n5:aktivita
n13:P n13:Z
n5:aktivity
P(QF3020), Z(MSM2678846201)
n5:cisloPeriodika
1
n5:dodaniDat
n15:2009
n5:domaciTvurceVysledku
n8:8115524 n8:3701948 n8:9374418
n5:druhVysledku
n9:J
n5:duvernostUdaju
n16:S
n5:entitaPredkladatele
n6:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
365047
n5:idVysledku
RIV/26788462:_____/08:#0000110
n5:jazykVysledku
n18:eng
n5:klicovaSlova
meat; beef quality; MLLT; tenderness; Warner-Bratzler
n5:klicoveSlovo
n10:Warner-Bratzler n10:MLLT n10:meat n10:beef%20quality n10:tenderness
n5:kodStatuVydavatele
RO - Rumunsko
n5:kontrolniKodProRIV
[050F8D97BD37]
n5:nazevZdroje
Archiva zootechnica
n5:obor
n11:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n5:pocetTvurcuVysledku
7
n5:projekt
n12:QF3020
n5:rokUplatneniVysledku
n15:2008
n5:svazekPeriodika
11
n5:tvurceVysledku
Homola, Miroslav Říha, Jan Filipčík, Radek Dufek, Aleš Simeonovová, Jana Bjelka, Marek Šubrt, Jan
n5:zamer
n14:MSM2678846201
s:issn
1016-4855
s:numberOfPages
6