This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26788462%3A_____%2F08%3A%230000106%21RIV09-MSM-26788462/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26788462%3A_____%2F08%3A%230000106%21RIV09-MSM-26788462
rdf:type
n14:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Software nlme v programu R je vhodný k popisu a statistické analýze nelineárních vztahů. Použili jsme jej při hodnocení našeho experimentu - zhodnocení ztráty vody v průběhu zrání hovězího masa ve vakuu. Maso bylo analyzováno 2, 16, 30 a 44 dní po porážce a bylo získáno od býků a volů z intenzivního nebo extenzivního výkrmu. Výkrm probíhal 2 sezóny, v každé po 12 zvířatech. Průběh ztráty vody jsme popsali asymptotickou regresí se třemi fyzikálně významnými parametry: R0 - ztráta vody v době porážky, lrc - logaritmus růstové konstanty a Asym - asymptoty. Faktory pokusu - experimentální skupiny byly v modelu zaneseny jako fixní efekty, zvířata v sezóně jako náhodné efekty. Experimentální skupiny se nelišili v parametrech R0 a lrc, pouze byl zjištěna významná náhodná variabilita mezi zvířata pro R0. Systém výkrmu signifikantně ovlivňoval asymptotu. Její hodnoty byly 33 % pro intenzivní a 38 % pro extenzivní výkrm. Kastrace rovněž ovlivnila asymptotu. U volů byla signifikantně nižší o 2.4 % než u býků. We used the package nlme in program R to evaluate data from our experiment where we measured cooking loss in beef meat in aging period 2, 16, 30, 44 d post-mortem. 2x2 design (bulls, steers) x (extensively, intensively fattened) with 12 animals in each group was performed during 2 seasons. We described the relationship between aging time and cooking loss by the asymptotic regression model with three physically meaningful parameters: R0 – the response in the (slaughter) time 0, lrc – logarithm of the rate constant and Asym – a response that approaches a horizontal asymptote. Factors of design (groups) were as the fixed effects, animals nested in seasons as the random effects. There were no differences between groups in R0 or lrc, only random variability in R0 between animals. Production system had the significant effect on the asymptote. The values were 33 % for intensive, 38 % for extensive system. The castration influenced the asymptote. Steers showed significantly lower asymptote by 2.4% than bulls. We used the package nlme in program R to evaluate data from our experiment where we measured cooking loss in beef meat in aging period 2, 16, 30, 44 d post-mortem. 2x2 design (bulls, steers) x (extensively, intensively fattened) with 12 animals in each group was performed during 2 seasons. We described the relationship between aging time and cooking loss by the asymptotic regression model with three physically meaningful parameters: R0 – the response in the (slaughter) time 0, lrc – logarithm of the rate constant and Asym – a response that approaches a horizontal asymptote. Factors of design (groups) were as the fixed effects, animals nested in seasons as the random effects. There were no differences between groups in R0 or lrc, only random variability in R0 between animals. Production system had the significant effect on the asymptote. The values were 33 % for intensive, 38 % for extensive system. The castration influenced the asymptote. Steers showed significantly lower asymptote by 2.4% than bulls.
dcterms:title
Poster presentation: Analyse of non-linear Response of cooking Loss in aged Beef. Poster presentation: Analyse of non-linear Response of cooking Loss in aged Beef. Plakátové sdělení: Analýza nelineární odpovědi ztráty vody u hovězího masa v průběhu zrání.
skos:prefLabel
Plakátové sdělení: Analýza nelineární odpovědi ztráty vody u hovězího masa v průběhu zrání. Poster presentation: Analyse of non-linear Response of cooking Loss in aged Beef. Poster presentation: Analyse of non-linear Response of cooking Loss in aged Beef.
skos:notation
RIV/26788462:_____/08:#0000106!RIV09-MSM-26788462
n3:aktivita
n6:P n6:Z
n3:aktivity
P(LA08035), Z(MSM2678846201)
n3:dodaniDat
n7:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n12:3701948 n12:9374418 n12:6246443
n3:druhVysledku
n9:O
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
387944
n3:idVysledku
RIV/26788462:_____/08:#0000106
n3:jazykVysledku
n11:eng
n3:klicovaSlova
non-linear regression; aging; beef; cooking loss
n3:klicoveSlovo
n5:cooking%20loss n5:beef n5:aging n5:non-linear%20regression
n3:kontrolniKodProRIV
[2DB2EA102C6E]
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:projekt
n13:LA08035
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2008
n3:tvurceVysledku
Dufek, Aleš Simeonovova, Jana Homola, Miroslav Bjelka, Marek Šubrt, Jan
n3:zamer
n4:MSM2678846201