This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20https://schema.org/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26788462%3A_____%2F06%3A%230000192%21RIV09-MSM-26788462/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26788462%3A_____%2F06%3A%230000192%21RIV09-MSM-26788462
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
Cílem studie bylo hodnocení vlivu různých způsobů obhospodařování travních porostů na produkci sušiny a výživnou hodnotu píce. V pokusu byly v letech 2003 a 2004 použity čtyři úrovně intenzity sečí a čtyři úrovně hnojení. Modelové zatížení skotem bylo 0,1 a 2 DJ.ha-1. Nejnižší hodnota produkce sušiny byla zjištěna při intenzivním využití (6,55 t. ha-1). Aplikace hnojiv významně zvyšovala produkci sušiny (P<0,01) ve srovnání s nulovým hnojením. Výsledky prokázaly snížení koncentrace energie (NEL, 5,83 až 5,07 MJ.kg-1 sušiny) a PDIN (111,0 až 77,1 g.kg-1 sušiny), PDIE v souvislosti se snižováním intenzity využití. The aim of the study was to assess the influence of different grassland management on the dry matter production and the nutritive value of the forage. The trial was managed during 2003 and 2004 in four levels of the cutting intensity and in four levels of the fertilization. The model cattle load was 0.1 and 2 LU.ha-1. The lowest value of the dry matter production (6.55 t. ha-1) was ascertained in the intensive utilization. The fertilizer application significantly increased (P<0,01) dry matter production compared to nil fertilization. The results show decrease of concentration of energy (NEL, 5.83 to 5.07 MJ.kg-1 DM) and PDIN (111.0 to 77.1 g.kg-1 DM), PDIE in connection with decrease of the utilization intensity. The aim of the study was to assess the influence of different grassland management on the dry matter production and the nutritive value of the forage. The trial was managed during 2003 and 2004 in four levels of the cutting intensity and in four levels of the fertilization. The model cattle load was 0.1 and 2 LU.ha-1. The lowest value of the dry matter production (6.55 t. ha-1) was ascertained in the intensive utilization. The fertilizer application significantly increased (P<0,01) dry matter production compared to nil fertilization. The results show decrease of concentration of energy (NEL, 5.83 to 5.07 MJ.kg-1 DM) and PDIN (111.0 to 77.1 g.kg-1 DM), PDIE in connection with decrease of the utilization intensity.
dcterms:title
Effect of various intensity of grassland management to forage nutritive value and forage nutrient production Effect of various intensity of grassland management to forage nutritive value and forage nutrient production Vliv různého způsobu obhospodařování travních porostů na výživnou hodnotu píce a produkci živin
skos:prefLabel
Effect of various intensity of grassland management to forage nutritive value and forage nutrient production Vliv různého způsobu obhospodařování travních porostů na výživnou hodnotu píce a produkci živin Effect of various intensity of grassland management to forage nutritive value and forage nutrient production
skos:notation
RIV/26788462:_____/06:#0000192!RIV09-MSM-26788462
n3:aktivita
n12:Z
n3:aktivity
Z(MSM2678846201)
n3:dodaniDat
n5:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n9:9260684 n9:1614819 n9:7517475 n9:8106304 n9:7686560
n3:druhVysledku
n19:D
n3:duvernostUdaju
n11:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
473256
n3:idVysledku
RIV/26788462:_____/06:#0000192
n3:jazykVysledku
n17:eng
n3:klicovaSlova
grasslands; cutting frequency; forage quality; fertilizer level
n3:klicoveSlovo
n7:cutting%20frequency n7:forage%20quality n7:fertilizer%20level n7:grasslands
n3:kontrolniKodProRIV
[1EB4BA041F77]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Forage conservation
n3:obor
n14:GH
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2006
n3:tvurceVysledku
Ržonca, Jozef Svozilová, Marie Pozdíšek, Jan Mičová, Pavlína Štýbnarová, Marie
n3:typAkce
n8:WRD
n3:zahajeniAkce
2006-01-01+01:00
n3:zamer
n13:MSM2678846201
s:numberOfPages
3
n10:hasPublisher
University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno
n20:isbn
80-7305-555-4