This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n12https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26788462%3A_____%2F06%3A%230000006%21RIV08-MSM-26788462/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26788462%3A_____%2F06%3A%230000006%21RIV08-MSM-26788462
rdf:type
n14:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Původní práce o modifikacích obsahu tuku v mléce a jejich vlivu na bod mrznutí mléka (MFP). MFP slouží jako ukazatel přídavku vody do mléka během jeho dojení nebo uložení. MFP může být ovlivněn složením mléka, dojivostí, výživou a také zdravotním stavem. Ovšem, je důležité disponovat správným odhadem hodnoty legislativního diskriminačního limitu MFP. Legislativní limit pro MFP v ČR je -0,520 °C. Shora zmíněný limit je neodpovídající. Tato práce je zaměřena na určité vztahy mezi MFP a vybranými mléčnými ukazateli, jako denní dojivost, hrubé bílkoviny, čisté bílkoviny, močovina, aceton a počet somatických buněk aby bylo možné ukázat vlivy na MFP a také důvody pro opravu limitu. V pokuse s metodicky změněným obsahem tuku v mléce se jeho hodnoty ve vzorcích pohybovaly v rozmezí 1,68 % až do 6,48 %. Ani takto velké změny v obsahu tuku neměly významný vliv na BMM. Případné ošetření mléka ve smyslu snížení obsahu tuku či chybný odběr vzorku nemá významný vliv na hodnoty BMM. Original paper about milk fat content modifications and their influence on milk freezing point. MFP serve as an indicator of water addition into milk during milking and storage. MFP can be influenced by the milk composition, milk yield, nutrition and by the health state as well. It is essential to have a right estimated legislative discrimination limit value of MFP. The legislative limit for MFP in CR is -0.520 °C, which is inadequate. This paper is focused on certain relationships between MFP and selected milk paremeters, such as daily milk yield, crude protein, true protein, urea, acetone and somatic cell count in order to demonstrate the influences on MFP and also the reasons for limit correction. In the experiment with methodically changed milk fat content its values were varied in the range from 1.68 % to 6.48 %. Neither such big changes in fat content had not significant effect on MFP. Milk treatment in terms of fat decrease or mistake at sampling have not significant impact on MFP. Původní práce o modifikacích obsahu tuku v mléce a jejich vlivu na bod mrznutí mléka (MFP). MFP slouží jako ukazatel přídavku vody do mléka během jeho dojení nebo uložení. MFP může být ovlivněn složením mléka, dojivostí, výživou a také zdravotním stavem. Ovšem, je důležité disponovat správným odhadem hodnoty legislativního diskriminačního limitu MFP. Legislativní limit pro MFP v ČR je -0,520 °C. Shora zmíněný limit je neodpovídající. Tato práce je zaměřena na určité vztahy mezi MFP a vybranými mléčnými ukazateli, jako denní dojivost, hrubé bílkoviny, čisté bílkoviny, močovina, aceton a počet somatických buněk aby bylo možné ukázat vlivy na MFP a také důvody pro opravu limitu. V pokuse s metodicky změněným obsahem tuku v mléce se jeho hodnoty ve vzorcích pohybovaly v rozmezí 1,68 % až do 6,48 %. Ani takto velké změny v obsahu tuku neměly významný vliv na BMM. Případné ošetření mléka ve smyslu snížení obsahu tuku či chybný odběr vzorku nemá významný vliv na hodnoty BMM.
dcterms:title
Vliv metodicky změněného obsahu tuku na vybrané mléčné ukazatele. Influence of metodically modified fat content on chosen milk indicators. Vliv metodicky změněného obsahu tuku na vybrané mléčné ukazatele.
skos:prefLabel
Vliv metodicky změněného obsahu tuku na vybrané mléčné ukazatele. Vliv metodicky změněného obsahu tuku na vybrané mléčné ukazatele. Influence of metodically modified fat content on chosen milk indicators.
skos:notation
RIV/26788462:_____/06:#0000006!RIV08-MSM-26788462
n3:strany
117-121
n3:aktivita
n9:Z
n3:aktivity
Z(MSM2678846201)
n3:dodaniDat
n8:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n10:5163021 n10:7651481 n10:5467519 n10:2751305 n10:7671067
n3:druhVysledku
n15:D
n3:duvernostUdaju
n19:S
n3:entitaPredkladatele
n4:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
506537
n3:idVysledku
RIV/26788462:_____/06:#0000006
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
raw milk; milk freezing point; legislative discrimination limit; milk indicators; manipulated fat content
n3:klicoveSlovo
n7:milk%20freezing%20point n7:milk%20indicators n7:raw%20milk n7:legislative%20discrimination%20limit n7:manipulated%20fat%20content
n3:kontrolniKodProRIV
[184AA2C43626]
n3:mistoKonaniAkce
České Budějovice
n3:mistoVydani
České Budějovice
n3:nazevZdroje
Agroregion 2006
n3:obor
n13:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2006
n3:tvurceVysledku
Vyletělová, Marcela Genčurová, Václava Janů, Libor Hanuš, Oto Macek, Antonín
n3:typAkce
n17:EUR
n3:zahajeniAkce
2006-08-24+02:00
n3:zamer
n16:MSM2678846201
s:numberOfPages
5
n11:hasPublisher
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
n12:isbn
80-7040-869-3