This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23TA30%21RIV15-MZE-26722861/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23TA30%21RIV15-MZE-26722861
rdf:type
skos:Concept n10:Vysledek
rdfs:seeAlso
http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2014/147_li-liii.pdf
dcterms:description
Cílem této práce bylo ověřit antilisteriální aktivitu kyseliny fenylmléčné (PLA) vůči dvěma kmenům listerií v závislosti na koncentraci PLA, teplotě a pH. S klesající hodnotou pH a stoupající koncentrací a při teplotě 37 °C rostla i inhibiční aktivita. Dále byly prováděny pokusné fermentace zahuštěné syrovátky s cílem vyprodukovat co nejvyšší množství PLA s využitím izolátu Lactobacillus plantarum LPAL. Nejvyšší dosažená koncentrace PLA byla 1,12 mg/ml při fermentaci o pH 4,4 a zaočkováním syrovátky kmenem Lactobacillus plantarum LPAL a Geotrichum candidum CCDM 870. The aim of this work was to verify the activity of phenyllactic acid (PLA) against two strains of Listeria, depending on the concentration of PLA, temperature and pH. Inhibitory activity grew at 37 °C with decreasing pH and increasing concentration. Further experiments used concentrated whey fermentation to produce the highest amount of PLA used an isolate of Lactobacillus plantarum LPAL. Highest concentration of PLA achieved was 1,12 mg/ml during the fermentation at pH 4,4 and whey inoculation with strains Lactobacillus plantarum LPAL and Geotrichum candidum CCDM 870. Cílem této práce bylo ověřit antilisteriální aktivitu kyseliny fenylmléčné (PLA) vůči dvěma kmenům listerií v závislosti na koncentraci PLA, teplotě a pH. S klesající hodnotou pH a stoupající koncentrací a při teplotě 37 °C rostla i inhibiční aktivita. Dále byly prováděny pokusné fermentace zahuštěné syrovátky s cílem vyprodukovat co nejvyšší množství PLA s využitím izolátu Lactobacillus plantarum LPAL. Nejvyšší dosažená koncentrace PLA byla 1,12 mg/ml při fermentaci o pH 4,4 a zaočkováním syrovátky kmenem Lactobacillus plantarum LPAL a Geotrichum candidum CCDM 870.
dcterms:title
Antilisterial activity of phenyllactic acid and their production by Lactobacillus plantarum LPAL during the fermentation of whey Antilisteriální účinky kyseliny fenylmléčné a její produkce kmenem Lactobacillus plantarum LPAL fermentací syrovátky Antilisteriální účinky kyseliny fenylmléčné a její produkce kmenem Lactobacillus plantarum LPAL fermentací syrovátky
skos:prefLabel
Antilisteriální účinky kyseliny fenylmléčné a její produkce kmenem Lactobacillus plantarum LPAL fermentací syrovátky Antilisteriální účinky kyseliny fenylmléčné a její produkce kmenem Lactobacillus plantarum LPAL fermentací syrovátky Antilisterial activity of phenyllactic acid and their production by Lactobacillus plantarum LPAL during the fermentation of whey
skos:notation
RIV/26722861:_____/14:#TA30!RIV15-MZE-26722861
n3:aktivita
n14:I
n3:aktivity
I
n3:cisloPeriodika
147
n3:dodaniDat
n5:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n4:4962419 n4:8034265 n4:6499244
n3:druhVysledku
n15:J
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
3431
n3:idVysledku
RIV/26722861:_____/14:#TA30
n3:jazykVysledku
n8:cze
n3:klicovaSlova
phenyllactic acid; whey; antilisterial activity; lactobacilli
n3:klicoveSlovo
n11:whey n11:lactobacilli n11:antilisterial%20activity n11:phenyllactic%20acid
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[B21ADA624272]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy - zpravodaj
n3:obor
n12:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2014
n3:svazekPeriodika
25
n3:tvurceVysledku
Kvasničková, Eva Havlíková, Šárka Bár, Ladislav
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
3