This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3ASA49%21RIV14-MZE-26722861/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3ASA49%21RIV14-MZE-26722861
rdf:type
skos:Concept n6:Vysledek
dcterms:description
Lactobacillus plantarum je využíván k přirozené konzervaci potravin a krmiv. Vybrané kmeny tohoto mikroorganismu mohou mít i pozitivní vliv na zdraví člověka. Soubor kmenů Lbc. plantarum s potencionálně probiotickými vlastnostmi ze Sbírky mlékařských kultur Laktoflora® byl vybrán k ověření růstových a biochemických vlastností z důvodu rozšíření znalostí pro možné další aplikace do funkčních potravin. Z výsledků testování růstových schopností kmenů Lbc. plantarum vyplynulo, že pro růst těchto mikroorganismů jsou vhodná média na rostlinné bázi. Nejvyšší počty byly stanoveny u kmenu CCDM 375 po kultivaci v ovesném substrátu (3,8.108 KTJ.ml-1 ), u kmenu CCDM 147 kultivovaném v rýžovém (6,9.108 KTJ.ml-1) a v sojovém substrátu (3,8.108 KTJ.ml-1),. Vysokého počtu 107 až 108 KTJ.ml-1 bylo dosaženo i ve směsných mléčno-rostlinných médiích. Lactobacillus plantarum is used for the natural preservation of food and feed. Chosen strains of this species can also bring a certain positive impact on human health. Several Lbc. plantarum strains from the Collection of dairy microorganisms Laktoflora® potentially with probiotic properties were chosen for testing the growth and biochemical properties. Obtained data can be used as source of information for possible further applications of tested strains in functional foods. The results of testing showed the good growth ability of Lbc. plantarum in plant-based media. The highest cell number were determined for the strain CCDM 375 after cultivation in the oat substrate (3,8.108 CFU.ml-1) and for the strain CCDM 147 after cultivation in the rice substrate (6,9.108 CFU.ml-1) and in the soybean substrate (3,8.108 CFU.ml-1). The high cell concentration 107 až 108 CFU.ml-1 was achieved in mixed milky-plant substrates. Lactobacillus plantarum je využíván k přirozené konzervaci potravin a krmiv. Vybrané kmeny tohoto mikroorganismu mohou mít i pozitivní vliv na zdraví člověka. Soubor kmenů Lbc. plantarum s potencionálně probiotickými vlastnostmi ze Sbírky mlékařských kultur Laktoflora® byl vybrán k ověření růstových a biochemických vlastností z důvodu rozšíření znalostí pro možné další aplikace do funkčních potravin. Z výsledků testování růstových schopností kmenů Lbc. plantarum vyplynulo, že pro růst těchto mikroorganismů jsou vhodná média na rostlinné bázi. Nejvyšší počty byly stanoveny u kmenu CCDM 375 po kultivaci v ovesném substrátu (3,8.108 KTJ.ml-1 ), u kmenu CCDM 147 kultivovaném v rýžovém (6,9.108 KTJ.ml-1) a v sojovém substrátu (3,8.108 KTJ.ml-1),. Vysokého počtu 107 až 108 KTJ.ml-1 bylo dosaženo i ve směsných mléčno-rostlinných médiích.
dcterms:title
Biochemické vlastnosti a schopnost růstu kmenů Lactobacillus plantarum v různých kultivačních médiích Biochemické vlastnosti a schopnost růstu kmenů Lactobacillus plantarum v různých kultivačních médiích Biochemical properties and growth capacity of Lactobacillus plantarum in various culture media
skos:prefLabel
Biochemical properties and growth capacity of Lactobacillus plantarum in various culture media Biochemické vlastnosti a schopnost růstu kmenů Lactobacillus plantarum v různých kultivačních médiích Biochemické vlastnosti a schopnost růstu kmenů Lactobacillus plantarum v různých kultivačních médiích
skos:notation
RIV/26722861:_____/13:SA49!RIV14-MZE-26722861
n6:predkladatel
n7:ico%3A26722861
n4:aktivita
n13:I
n4:aktivity
I
n4:cisloPeriodika
136
n4:dodaniDat
n14:2014
n4:domaciTvurceVysledku
n5:2551934 n5:6619053 n5:3142221 n5:9589244 n5:3141209 n5:3511537 n5:3913260
n4:druhVysledku
n12:J
n4:duvernostUdaju
n16:S
n4:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
63383
n4:idVysledku
RIV/26722861:_____/13:SA49
n4:jazykVysledku
n17:cze
n4:klicovaSlova
Lactobacillus plantarum; soybean substrate; oat substrate; rice substrate; milky-plant substrate
n4:klicoveSlovo
n9:Lactobacillus%20plantarum n9:oat%20substrate n9:rice%20substrate n9:milky-plant%20substrate n9:soybean%20substrate
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[8023AD940236]
n4:nazevZdroje
Mlékařské listy - Zpravodaj
n4:obor
n10:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
7
n4:pocetTvurcuVysledku
7
n4:rokUplatneniVysledku
n14:2013
n4:svazekPeriodika
24
n4:tvurceVysledku
Roubal, Petr Šalaková, Alexandra Chramostová, Jana Dragounová, Hedvika Nehyba, Antonín Drbohlav, Jan Lisová, Ivana
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
5