This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3ANE43%21RIV14-TA0-26722861/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3ANE43%21RIV14-TA0-26722861
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
V referátu byla nastíněna situace o konzumaci mléka a mléčných výrobcích v ČR a ve světě, zároveň s budoucí situací v této oblasti. Posluchači byli obeznámeni se současným trendem, poskytovat konzumentům speciální potraviny. Jejich složení se přizpůsobuje např. jednotlivým věkovým kategoriím, možným chorobám konzumentů, či specifickým požadavkům na výživu. V tomto směru je veden světový potravinářský výzkum i potravinářský výzkum v ČR. Posluchači byli následně seznámeni s tímto výzkumem pomocí dvou řešených projektů, kdy byly popsány příznivé výsledky vycházející z projektů, jako jsou funkční aj. potraviny. V referátu byla nastíněna situace o konzumaci mléka a mléčných výrobcích v ČR a ve světě, zároveň s budoucí situací v této oblasti. Posluchači byli obeznámeni se současným trendem, poskytovat konzumentům speciální potraviny. Jejich složení se přizpůsobuje např. jednotlivým věkovým kategoriím, možným chorobám konzumentů, či specifickým požadavkům na výživu. V tomto směru je veden světový potravinářský výzkum i potravinářský výzkum v ČR. Posluchači byli následně seznámeni s tímto výzkumem pomocí dvou řešených projektů, kdy byly popsány příznivé výsledky vycházející z projektů, jako jsou funkční aj. potraviny. The situation of consumption of milk and milk products in the world and in Czech Republic was presented on this paper. At the same time was outlined the future situation in this area. Listeners were informed about the current trend comprising special food. The compositions of these foods were adjusted e.g. individual age group, possible illness or specific requirements on nutrition. The world food research and the Czech food research were led on this area. The listeners were subsequently informed about Czech research using two projects, which have been described favourable result of the projects such as e.g. functional and other food.
dcterms:title
Direction and knowledge in the production and applicationo of milk and milk products in human nutrition Směry a poznatky ve výrobě a užití mléka a mléčných výrobků a ve výživě člověka Směry a poznatky ve výrobě a užití mléka a mléčných výrobků a ve výživě člověka
skos:prefLabel
Směry a poznatky ve výrobě a užití mléka a mléčných výrobků a ve výživě člověka Směry a poznatky ve výrobě a užití mléka a mléčných výrobků a ve výživě člověka Direction and knowledge in the production and applicationo of milk and milk products in human nutrition
skos:notation
RIV/26722861:_____/13:NE43!RIV14-TA0-26722861
n9:predkladatel
n12:ico%3A26722861
n4:aktivita
n15:I n15:P
n4:aktivity
I, P(QI101B090), P(TA01010765)
n4:dodaniDat
n17:2014
n4:domaciTvurceVysledku
n6:6619053 n6:3142221 n6:3141209 n6:4748522 n6:8680302
n4:druhVysledku
n16:O
n4:duvernostUdaju
n14:S
n4:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
105710
n4:idVysledku
RIV/26722861:_____/13:NE43
n4:jazykVysledku
n11:cze
n4:klicovaSlova
Milk; human nutrition; whey; probiotic
n4:klicoveSlovo
n5:whey n5:Milk n5:human%20nutrition n5:probiotic
n4:kontrolniKodProRIV
[A9A1845C0C78]
n4:obor
n8:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n4:pocetTvurcuVysledku
5
n4:projekt
n7:QI101B090 n7:TA01010765
n4:rokUplatneniVysledku
n17:2013
n4:tvurceVysledku
Drbohlav, Jan Roubal, Petr Němečková, Irena Binder, Michal Šalaková, Alexandra